Fern Michaels: Kesztyűs kézzel (#1 Sisterhood)

A ​szórakoztatóan izgalmas sorozat első darabja egy csapat különleges nő nyomába ered, akik elhatározzák, hogy lépésről lépésre kivívják a maguk igazát. Nikki Quinnt felfoghatatlan csapás éri, amikor legjobb barátnője, Barbara egy cserbenhagyásos gázolás áldozata lesz, a gázoló ráadásul diplomáciai mentességet élvez. De míg Nikkinek ott van a munkája és a szereleme – a helyettes államügyész Jack Emery –, addig Barbara anyjának, Myrának semmi nem marad, amiért érdemes lenne élnie. A bosszúvágy és a harag poklában vergődve Myra már-már egészen elemészti magát, amikor… egy nap a tévéhíradóban megpillantja Marie Lewellent, akinek a lánya egy gyilkosság áldozata lett. Az asszony saját kezébe veszi a bíráskodást, és lelövi a lánya gyilkosát. Myra fejében ekkor megszületik a gondolat, és egy hónap múlva Nikkivel összetoboroznak egy női csapatot, amelynek tagjaiban egyvalami közös: kivetette őket magából az amerikai igazságszolgáltatási rendszer. A lesújtott lányok azonban nem törnek meg, sőt, készen állnak rá, hogy felvegyék a harcot a sorsukkal, és elégtételt vegyenek a bűnösökön.
Elsőként Kathryn, a kamionsofőr ügyét veszik kézbe. Kathrynt sok éve megerőszakolta három motoros egy autópálya menti parkolóban, miközben mozgásképtelen férje tehetetlenül végignézte a kamionból. A szövetségbe tömörülő nők kidolgozzák a bosszút, de mivel a széthúzás is felüti köztük a fejét, megjósolhatatlan, hogy működni fog-e terv – mígnem elérkezik az igazság pillanata.


Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 300
Fordító: Laik Eszter


❉❉❉

Őszintén... ez a könyv egyáltalán nem azt nyújtotta, amit én vártam tőle a borító és a fülszöveg alapján. Hogy mit vártam? Egy kis könnyed, romantikus, kisvárosi lányokról szóló könyvet, tudjátok, mint például a Született feleségek című sorozat. Igen ám, de itt is voltak benne gyilkosságok, meg egyéb finomságok. És amikor beindul a sztori, akkor konkrétan lesokkolódtam, és párszor visszaolvastam a sorokat, hogy biztos, hogy jól olvastam?? Biztos, hogy az van odaírva, amit én látok?? És igen...az volt. 

Nos, nem lövöm le a poént, de az tény, hogy tartogat meglepetéseket a könyv. Nem kis csekély apróságokat, hanem elég...hm..durva eseményeket. Nem tudtam eldönteni, hogy sírjak-e, vagy nevessek, és még most sem tudom, mit gondoljak. De az tuti, hogy amikor letettem a könyvet, csak arra tudtam gondolni, hogy "hát ez beteg". :D Viszont belegondolva talán kicsit jogosnak mondhatnánk ezt a "büntetést", azok után, amit azok az állatok tettek.

A történetünk Prológusában a főszereplőinket ismerhetjük meg, valamint azt a nagy cserbenhagyásos
balesetet, ami elindítja az eseményeket, ami később fog történni a könyvben. A balesetet okozó emberke ellen nem lehet vádat emelni, mivel diplomáciai mentességet élvez. Magyarul: megússza mindenféle gond nélkül úgy, hogy még egy ejnye-bejnyét sem kap. Nikki, az áldozat mostohatestvére és az édesanyjuk, Myra, nehezen tudja megemészteni a történteket. Míg végül egy nap, egy újabb hasonló eset után úgy döntenek, hogy összefognak a jogtalanul elítélt és az életüket elrontó férfiak (néha nők) ellen a korábbi áldozatokkal, ha már a törvény nem segít nekik. A kis csapatnak hatalmas segítsége van Charles-al, Myra élettársával, aki korábban a brit királynő mellett folytatott titkosszolgálati munkát, ezért könnyen meg tudja szerezni a szükséges információkat az akció sikeréhez. 

Szóval jelen van itt szinte minden... nehéz életek, párkapcsolatok, barátságok, nyomozás, akció, egy "kis" brutalitás. Néha kicsit furcsálltam is, mert voltak benne valótlan történések, mint például, hogy egy rakat összeszedett nő, akik előtte aránylag normális életet éltek, azok hirtelen ilyen szuperhős szerű, titkos ügynökök lesznek, akiknek könnyen megy a cselszövés, és az ellenség kicselezése, és hogy mindig egy lépéssel a hatóság előtt járjon. Azért még a profiknak is időbe telik, mire remekül tudják álcázni magukat és színlelni egy-egy kutyaszorító helyzetben. Néhány helyen úgy éreztem, mintha összedobott lenne a történet, a telefonbeszélgetések röviden le voltak tudva, az események azok nagyon pörögtek, a sok személy eleinte kicsit összezavart. 

SPOILER 
A legnagyobb bocsánat a szóért, de tényleg az volt, marhaság, ami kiütötte nálam a biztosítékot, az volt, hogy Nikki felhívta a szerelőjét, hogy nézze át a kocsiját, mert szerinte bepoloskázták. A kocsit a lakása előtt hagyta, és mondta a szerelőnek, hogy az egyik kocsikerék felett egy mágneses doboz van, amiben a pótkulcsot tartja.!!!
SPOILER VÉGE

De most komolyan. Nem tudom, mi a szokás Amerikában, de nekem eléggé valószerűtlennek tűnik, hogy a kocsim pótkulcsát majd odarögzítem egy mágneses dobozba a kocsikerék fölé, ahol senki nem látja. Oké, lehet van ilyen, sőt, biztos szuper is, mert ha elhagyod az egyiket, akkor ott a másik, de na. Most gondoljatok bele. :D 

A hibák ellenére egészen élvezhető kis könyv volt, tetszettek a szuper kütyük amelyekkel végrehajtották a nyomozást, valamint izgultam, hogy a férfi, aki le akarta őket buktatni, nehogy rájöjjön a "küldetésükre".  Kikapcsolódást nyújt a hosszú hétköznapokra, szórakozást az ücsörgéssel töltött percekhez. 

Ne várjatok hatalmas sztorit, se romantikát, se erotikát, csak izgalmat, fordulatokat és elégtételt, amely sok embernek kijárna. 

A könyv egy sorozat első része. Mindegyik hölgy története és bosszúja kap egy könyvet. Az első rész Kathryn könyve volt, a következő részben pedig Alexis, a színes bőrű brókerhölgy teszi fel az i-re a pontot, amiből egy kis részletet olvashatunk a Kesztyűs kézzel végén. 

Köszönöm szépen az Álomgyár kiadónak a könyvpéldányt! :)

A könyvet Te is megrendelheted IDE KATTINVA! :)


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"– A sajnálom csak egy szó."
*
"Az emlékeid nem törölheted ki, mindig veled maradnak."
­*
"Az emberek szeretnek az életük „pillanatairól” beszélni, a különleges élményekről, amelyeket sosem felejtenek el."





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése