Tarryn Fisher: The Opportunist - Kihasznált alkalom (#1 Szeress, ha hazudok is)


Olivia Kaspen éppen most jött rá, hogy volt barátja, Caleb Drake elveszítette az emlékezetét. A lány eddig is azzal tett szert kétes hírnévre, hogy előnyt kovácsol a helyzetekből. 

Most pedig döntenie kell, milyen messzire hajlandó elmenni az ex visszaszerzéséért. Miközben Olivia valódi énje és a nem túl dicső közös múltjuk titokban tartásával birkózik meg, akadályt jelent Caleb kattant új barátnője, Leah. 

A két bestia őrült versengésbe kezd egy olyan férfiért, aki nem emlékszik egyikükre sem. Oliviának viszont hamarosan szembe kell néznie hazugságainak következményével…






Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 278
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789633738351
❉❉❉


Tarryn Fisher neve ismerős már számomra, hiszen a "F*ck Love- Kapd be, szerelem!" című könyvével engem már levett a lábamról. Őszintén, ezt a sorozatot már elég régóta kerülgetem, persze nem azért, mert féltem tőle, hanem mert begyűjtöttem a könyveket és nem egy értékelést láttam róla, amiben azt írták, hogy lesokkolta őket és hogy ez most mi is volt... Nos, ugyanígy vagyok. Sokkolt, feldühített és mégis magával ragadott. 

Caleb már a suli idején felfigyelt Oliviára, megpróbálta becserkészni, ám a lány minduntalan
elutasította őt. Bármelyik lányt megkaphatta volna, de neki ő kellett, nem tudván, ezzel mennyire felforgatja a lány életét. Olivia próbált ellenállni, ám egy fogadás miatt kénytelen elmenni randira a sráccal, aki nagyon aranyos dolgokat mond és csinál. Megy a macska-egér harc közöttük egészen addig, ameddig el nem csattan egy csók, egy bizonyos medencében. A lány megijed a helyzet komolyságától és még akkor szakít a sráccal, aki elég könnyedén ott hagyja őt, s időnként más-más lány mellett bukkan fel. Olivia majd' megőrül, nem egészen így gondolta a dolgot. Kitalálja, hogy bármi áron visszaszerzi a fiút, ám végül olyan dolgokba keveredik bele, amire maga sem számított.

A jelenbe ugorva azt látjuk, hogy Olivia négy év után is imádja Calebet, akinek új, komoly barátnője van. Ám egy nap belebotlik a srácba egy lemezboltban és kiderül hogy amnéziája van, nem emlékszik semmire. Oliviában felcsillan a remény, hogy itt a lehetősége átformálni a sorsukat, új esélyt adni egy elbaltázott kapcsolatra. Ám a barátnő is teper Caleb után, a cicaharc pedig meglepően komolyra fordul. Megéri kockáztatni egy rég elveszett szerelem miatt? És ha eszébe jutnak a múlt történései? Akkor soha nem bocsátja meg Oliviának, hogy kétszer is összetörte... 

Nagyon tetszett a múlt és a jelen váltakozása, ahogy megismerhettük Olivia és Caleb történetét az elejétől kezdve egészen a most-ig. A könyv teljesen életszagú, hiszen ezek a dolgok a hétköznapi emberekkel is megtörténnek. Szerelmesek lesznek, csalódnak, szakítanak, harcolnak az ex kegyeiért, megbántanak másokat. Tarryn ezért jó író, mert nem habos-babos, hollywoodi tündérmeséket ír, hanem a csúf valóságot, a szerelem fájdalmas oldalát hozza előtérbe. A szereplőket is olyan valóságosan ábrázolja, mindegyikük tele van hibákkal és őrültségekkel, mégis megkedveljük őket.  

A lány tehát "kihasználja az alkalmat", hogy újra átélje a szerelmet az exével, még ha csak egy kis ideig élvezheti is, akkor is szeretné még maga mellett tudni őt egy kicsit. De vajon meddig mehetünk el a szerelem nevében? Hol van az a pont, amikor tudatosul bennünk, ideje elengedni a másikat?

Olivia a "múltbéli durva hibáit" szajkózza állandóan, ami végül kiderült, hogy nem is olyan nagy dolog, esetleg csak az ő számára, mégis bántja a lelkiismeret, hogy néha igenis durva dolgokat tett meg Calebért. Nem szerettem bele a srácba, mégis úgy érzem, szeretnék még többet belőle. Leah-t pedig teljességgel, tiszta szívből utáltam. Vajon ez meg fog változni a következő kötetben? 

Fogalmam sincs, de az biztos, hogy valamiért Tarryn regényei furcsán addiktívak és valamiért sokáig megmaradnak az emberben. Talán a csúf igazság miatt? Talán mert mindannyian találunk benne egy picit önmagunkból? Lehet. Addig is remélem, a kiadó fog még nekünk hozni a könyveiből, hiszen sokaknak kell még megismerniük Tarryn Fisher nevét!

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA te is megrendelheted!

Csillagos értékelés:
Kedvenc idézetek:


"Szeretni valakit nemcsak a saját boldogságodról szól. Akarnod kell, hogy ő boldogabb legyen nálad."
*
"– Úgy hiszem, hogy miután először odaadtad a szíved, sosem kapod vissza. Az életed további részében csak úgy teszel, mintha még mindig lenne szíved."
*
"Az élet mindig megy tovább. Még akkor is, ha csak vonszol magával rugdosva és kiabálva."
*
"Utálom a sorsot. Egy unatkozó kis aljadék, aki nem hagyja, hogy az emberek békében gyógyuljanak."
*
"Meglepő, mennyi mindent kibír az ember, ha nincs más választása."




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése