Borsa Brown: Az Arab

Megbotránkoztató, ​ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között. 
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá. 
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek? 
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát. 
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen színez csattanós párbeszédekkel. 



Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 512


❉❉❉

Nem vagyok elfogult, sőt, nyitottnak mondanám magam mindenféle témával és műfajjal kapcsolatban, mint láthattátok Tabitha Suzuma Forbiddenje is egy hatalmas tabu téma, mégis szerettem. Ezt viszont nem. 

Először is így elolvasás után és közben sem értettem mi ez a hatalmas hype a könyv körül, bár ezért is kezdtem el olvasni én is, mert kíváncsi voltam mit szerettek benne ennyire, de még mindig nem értem. Lehet velem volt a baj, de másoktól is hallottam, hogy nem kedvelték a könyvet. 


Ami nagyon zavart már az első oldaltól, az a rövid mondatok, és az állandó felkiáltójelezés. Értem én, hogy nyomatékosítani akart az írónő, na de ennyiszer?!

Az életben sem bírom a gazdag, beképzelt, bunkó, „ki vagyok, én vagyok” típusú emberkéket, akik a pénz miatt mindenkit lenéznek. Itt sem kedveltem meg ezt a típust, pedig sokan írtátok, hogy majd változik a férfi. Igen, változott, de az agresszív, beképzelt viselkedése végig megmaradt, és ő cseppet sem volt rugalmas a Magyarországi ott tartózkodása alatt, viszont fordítva mindent követelt. 
A másik, ami nem tetszett, hogy a nőket semmibe nézték, alázásra valónak tekintették és mindenki r*banc. Értem én, hogy más vallás, kultúra, nézetek stb, de azért néha igencsak magasra felkúszott a szemöldököm, kicsit zavart ez a szempont.

 A könyv elég szókimondó, és mélyen belemegy a szexuális dolgok ecsetelésébe a különböző szexuális aktusoktól egészen a körülmetélésig. Ezért csak 18 év feletti olvasóknak ajánlanám.
Az erotika bőven megvolt, és én tényleg igazán hiányoltam a romantikát, mert sajnos abból nem kaptunk sokat, hiányzott a lelkemnek a nagy szerelem, aminek közöttük kellett volna kialakulnia.

Néhol oldalakat kaptunk az iszlám vallás történetéről és a muszlim szokásokról, ami önmagában érdekes lett volna, de néha azt éreztem, mint Ctrl+C és Ctrl+V-vel ki lett volna másolva a Wikipédiáról, annyira száraz és tömör volt, odabiggyesztve egy-egy részhez oda nem illően.
Csillát sem tudtam megérteni, egyszer így, egyszer úgy viselkedett, elég szeszélyes jelenség, nem igazán került hozzám közel, valamint a könyv által sem nagyon ismerhettük meg, de persze Az arab szeretője könyv biztos pont ezért született meg, hogy közelebbről megismerhessük őt is, és a gondolatait. 

Vártam a nagy fordulatokat, a nagy változást, ami felkapta volna az érdeklődésem és a szeretetem a könyv iránt, de sajnos ez nem következett be.
A végét is elég gyorsnak éreztem, hónapokat ugráltunk az időben, és a lezárás is nagyon összedobott volt, mintha kellett volna valami „extra” amivel lezárja a könyvet. 

Voltak benne természetesen olyan gondolatok is, amelyek nagyon tetszettek és megfogtak, valamint tényleg látszik benne az igényes, kemény háttérmunka is.

Én tényleg nagyon akartam szeretni a könyvet, végig igyekeztem pozitívan hozzáállni, de mint írtam, ez nem sikerült. 

Akik még nem olvasták, ne az én véleményem miatt dobják el maguktól a könyvet, mindenki maga döntse el, hogyan viszonyulnak ehhez a műfajhoz, stílushoz és történethez.


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Ha nem kaphatunk meg valamit, azt mindennél jobban akarjuk."
*
"Hogyan is tudnám megszokni annak a hiányát, aki a mindent jelenti nekem?"
*
"Van úgy, hogy az ember különös pillanatban találja magát. Olyanban, amiben az jut eszébe, erre tuti örökre emlékezni fog."
*
"Kétségbeejtő lehet olyan valakit szeretni, aki nem szeret minket viszont."
*
"Betartani mindent, amit az ember ígér, képtelenség."





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése