Alwyn Hamilton: A vég hősnője (#3 A sivatag lázadója)

Lázadás. Szenvedély. Végzet. A felkelők nagy részét elfogták, a Lázadó Herceg meghalt. Legalábbis ezt hiszik, akik látták a kivégzését. Azonban Amani és szabadon maradt társai tudják, hogy nem ez az igazság, és minden nehézség ellenére elhatározzák, hogy kiszabadítják foglyul ejtett társaikat, még ha ahhoz át is kell jutniuk egy halálos tűzfalon, valamint olyasvalaki segítségét kell kérniük, aki hosszú-hosszú ideig bezárva élte az életét – és nem ok nélkül. Ha ez sikerül nekik, megpróbáltatásaiknak még nem érhet végük, hiszen dzsinnek, emberek, demdzsik és más különös lények hadán át meg kell vívniuk utolsó csatájukat, mely során meg kell ölniük a szultánt és csatlósait, hogy új hajnal köszönthessen a sivatagra. Amani, Jinnel az oldalán, minden akadályon átjut, ám amikor egy fülledt, forró éjszakán kimondják a bűvös szavakat – „mindent neked adok, ami vagyok; mindenem a tiéd” –, még nem tudják, mennyire végzetes is lehet a szenvedély, mely nap mint nap lángra gyújtja őket egymás iránt.

Kiadó: Maxim (Dream válogatás)
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 384
Fordító: Béresi Csilla

ISBN: 9789634991267
❉❉❉
Hát ez is eljött. Egy újabb remek sorozatnak értem a végére. Egyszerre vagyok boldog és szomorú is, hiszen nagyon a szívemhez nőttek a szereplők és imádtam a könyv hangulatát is, amit az írónő számunkra teremtett. Mégis van bennem egy kis szomorúság, amiért vége van és többet nem találkozom velük újabb kalandokban (bár kitudja, mit tartogat még az írónő:)).

Na de, nem kell itt szomorkodni ugyebár, hiszen még számos remek könyvet tartogat számunkra az élet, inkább mesélek nektek kicsit a történetről. Szóval, a harmadik rész a mindent eldöntő csata közeledtét hordozza magában, a történet ott folytatódik, ahol abbamaradt az előző kötetben. Amani és csapata ott ragadt Izmánban, hiszen a szultán bekerítette a várost, hogy se ki, se be ne tudjon senki menni. A lázadók serege azonban igencsak megcsappant, hiszen többet közülük rabul ejtettek és a többiek azt próbálják kideríteni, hová zárták be őket, ám ehhez előbb ki kell jutniuk a városból. Persze a városon kívül sem biztos, hogy nagyon kellemes dolgok és élmények várnak rájuk, hiszen újabb szövetségeseket kell szerezniük ahhoz, hogy a Lázadó Herceg a trónra kerülhessen.

Az írónő nem kerülgeti a forró kását, igazán odavág néha a szereplőinek, nem kímélve őket és nem öltözteti virágokba a háborút, hanem reálisan és néha durván leírja az eseményeket. Sokszor nem sajnálja a fontosabb szereplőket sem a halálba küldeni a cél érdekében, ami számunkra néha nagyon szívszorító pillanatokat okoz. Itt is voltak bőven meglepetések és az írónő továbbra is frenetikusan csavargatja a szálakat és dobja be a szereplőinket lehetetlen helyzetekbe.

Az olvasó teljesen beleéli magát a sivatagi helyszínbe, szinte az arcán érzi olvasás közben a forróságot és a homokot, izgul a szereplőkért, mintha ő maga is a felkelők seregének tagjai közé tartozna. Különleges hangulat lengi körül ezt a csodálatos világot, amelyben mágia, dzsinnek és különböző mitikus lények, legendák válnak valóra. 

Amanit néha igazán meg tudtam volna verni a hősködésért és mert többször is veszélybe sodorta magát az önzősége miatt, de hát a kemény hősnők már csak ilyenek. Jin szerencsére már több szerepet kapott, mint az előző részben, a közös jeleneteiket ismét nagyon imádtam. Nincsenek együtt sülve-főve, mégis érezni közöttük a szikrákat, a szenvedélyt amellyel szeretik egymást. Kellemesen melengető romantika ez, ami szerintem megédesíti a keserű események után hátramaradt érzéseket is.

Volt itt minden kérem szépen. Öröm, bánat, élet, halál, boldogság és még a könnyem is kicsordult egy bizonyos résznél, ahol kellően rám hozta a frászt az írónő. Fantasztikus, egyedi, letehetetlen! Ajánlom mindenkinek, aki szereti a fantasy könyveket, amelyeket egy pici romantika, egy pici misztikum és különleges helyszín kíséri. Nem fogjátok megbánni! :)

Ha felkeltette az érdeklődésed a sorozat, IDE KATTINTVA te is beszerezheted!




















Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek: 

"A valósággal még mindig könnyebb szembenézni, mint a rémlátomásokkal."

*
"Tüzet csiholt bennem egyetlen szikrából, én pedig csak csodálkoztam, hogyan képes erre bárki emberfia."
*
"Nem tudtam, létezik-e Isten. Azt azonban igen, hogy szörnyek igenis léteznek. És hogy ő majd megvéd minket tőlük."
*
"– Mindent neked adok, ami vagyok; mindenem a tiéd. Éspedig azért, mert nem holnap halunk meg."

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése