R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2. (Riva nővérek)


1860. ​Róma.
Blanca egy gazdag, nápolyi kereskedő lányaként, álnéven – életét kockáztatva – nyer felvételt a Sant'Ambrogio zárdába.
Marco Fiore, a volt vatikáni nyomozó azzal bízza meg, hogy szerezzen bizonyítékot Maria Luisa zárdafőnöknő gyalázatos tetteire.
Blancának nincs más választása, a tét a szabadsága és a húga jövője.
Miközben a lány elviseli a megaláztatásokat, a zaklatásokat, a testi és lelki kínokat is a küldetés érdekében, Marco igyekszik a Vatikán magas rangú hivatalnokairól lerántani a leplet.
Nyomozásuk során olyan mocskos titkokra derül fény, melyeket korábban a sokat megélt Fiore is elképzelhetetlennek tartott.
Mire képes egy meggyötört, fiatal nő, ha szembekerül a sátáni kegyetlenséggel?
Vajon születhet-e szerelem a Gonosz árnyékában?
A történetet valós események ihlették. 


Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 378
ISBN: 9786155763991

❉❉❉

Forrás: Az írónő Instagram oldala
Először is elmondhatatlan érzés, hogy újabb R. Kelényi Angelika köteten szerepelhetnek a szavaim! Nagyon megható és megtisztelő! Köszönöm!
"Egyszerre érzem magam feldúltnak és boldognak.” - Könyvmánia Blog
Ez áll a kötet hátulján és így is érzem magam jelenleg.

Az írónő nem kíméli sem a főhőseit, sem az olvasóit. Nehéz most szavakba önteni amit érzek, de az biztos, hogy emelem a kalapom az írónő előtt. Ez a könyv egy igazi remekmű! Már az első rész is nagyon tetszett, viszont a második részhez már nagyon erős lelki állapotban kell lenni ahhoz, hogy végig tudja olvasni az ember. Sajnos és nem sajnos, vizsgaidőszak miatt nekem több hétig tartott elolvasni a könyvet, így talán kevésbé viselte meg a lelkem, de közben mégis fenntartotta az érdeklődésem és alig vártam, mikor olvashatok újra egy-egy oldalt.

Blanca bekerült a zárdába, ahol már rögtön megkezdik a kegyetlen játékokat, amit a frissen érkező novíciákkal tesznek. A lány megijed, hiszen nem számított arra, hogy rögtön a dolgok velejébe csökken. Közben kintről Marco Fiore is ténykedik, hogy minél előbb bejusson a zárdába és első kézből megkaphassa a lány vallomásait, hiszen ez fontos lehet a későbbiekben. A férfi egy idő után rájön, hogy nem csak azért fontos számára a gyakori találkozó, hogy leleplezze az ügyet, hanem a lány miatt is egyre jobban aggódott. Mennyire őrizhetjük meg ép elménket egy ilyen elborult helyen? Vajon sikerül Blancának bizonyítékokat szereznie?

Egyszerűen imádtam. Angelika bebizonyította számomra, hogy egy zseni. Tényleg a történelmi romantikus regények koronázatlan királynője, hiszen felülmúlhatatlan, amit csinál és ahogy csinálja. Ennyire hiteles és korahű hátteret, világot teremteni a szavakkal csak kevesen tudnak. De Angelikának sikerült! Nagyon remélem, hogy nagyon sok könyvet kaphatunk még az írőnőtől, tényleg, szavakat nem találok arra, mennyire a szívembe talált a története. Egyszerre imádtam és utáltam. Botránkoztam és izgultam.

Blanca és Marco mindketten hatalmas kedvenceim továbbra is, de most mintha még jobban szeretném őket. Blanca tényleg egy nagyon erős nő, aki a legrosszabb helyzetben is képes másokkal foglalkozni, mások lelki világát ápolni. Egy elveszett, hitvesztett lány, aki szeretetre vágyik. Egy megtört férfi, aki szintén nem csak a testén, hanem a lelkén is sebet visel, elkezdi megérteni, mi az a szeretet. Érezhető volt a kettejük közötti erős vonzalom, a biztonságot és reményt nyújtó egy-egy lopott ölelés. Imádtam őket együtt és remélem, a következő részben még többet kaphatunk belőlük.

Kegyetlen játszma egy szent helyen, és ami még durvábbá teszi az a tény, hogy ezek megtörtént események. Alapos kutatómunka öleli körül a történetet, ami minden egyes oldalról érződik. Mintha én is ott sétáltam volna Róma fülledt, levegőtlen, régi utcáin.

Imádlak Angelika, imádom amit csinálsz. Soha ne hagyd abba! :) Ne hallgass a rossz véleményekre. Ez te vagy, benne vagy minden egyes szóban és tudd, hogy jól csinálod. Az egyik legjobban!

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA máris megrendelheted! 


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"És milyen furcsa is a lélek! Alkalmazkodik az új körülményekhez, megváltozik, megerősödik vagy összetörik. De az erős lélek csak még erősebbé válik a csapások nyomán"
*
"Nemcsak azok a jó emberek, akik jobbá tudják tenni a világot, hanem azok is, akik törekszenek rá."
*
"Egy érzelmeiben sértett, kapzsi asszony mindig veszélyesebb, mint egy szerelmes."
*
"Milyen beszédes az emberi szem! Milyen sokat elmond szavak nélkül! Fájdalmat, kétségbeesést, könyörgést, bizalmat…"





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése