Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin - Szárnyak és pusztulás udvara (#3 Tüskék és rózsák udvara)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz!

A festményem hazugság volt.
Még nem álltam készen.
Feyre visszatért a tavasz udvarába, hogy információkat gyűjtsön Tamlin mesterkedéseiről és a Prythian meghódítására törő Hybern királyáról. Veszélyes kettős játékot játszik, és egyetlen apró hiba végzetesen megpecsételheti nemcsak az ő, de az egész világ sorsát.
A háború közeledtével pedig el kell döntenie, hogy kiben bízik meg a lenyűgöző, ámde veszedelmes főurak közül, és a legváratlanabb helyeken muszáj szövetségest találnia.
A Földet vörösre festi a rengeteg kiontott vér, miközben gigászi hadseregek küzdenek valamiért, ami az egész világ pusztulását hozhatja.
A lenyűgöző New York Times és USA Today bestseller sorozat vadonatúj kötete.
#1 helyezett a goodreads.com 2017-es szavazásán, Young Adult Fantasy kategóriában.

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 800
Fordító: Hetesy Szilvia
ISBN: 9789634574378
 ❉❉❉

Annyira nehezen találom a szavakat egy ilyen lehengerlő könyv után. Egyszerűen nincsenek rá megfelelő kifejezések, mennyire a lelkemig hatolt ez a történet, a szereplők. És most, hogy vége, úgy érzem üres vagyok, de közben boldog is. Nem akarom még elengedni őket, nem akarom, hogy véget érjen a történetük. Olyanok lettek számomra, mintha én is közéjük tartoznék, a családhoz és most mindegyiküket el kell engednem.

Nehéz úgy írnom, hogy ne áruljak el semmit Nektek, hiszen ez már a harmadik része a könyvnek, amelyben elég sok kérdésre választ kapunk. Ezért csak röviden szeretnék írni róla, a karakterekről, az érzelmekről, a történetet pedig fedezzétek fel Ti magatok.

Először is, aki nem szereti a "túlírt" történeteket, az ne is kezdjen bele, Sarah ugyanis egy olyan írónő, aki szereti részletesen leírni a dolgokat, azt is bőre ereszti, hogy milyen színű az ég, vagy hogy hogyan néz ki az erdő. De szerintem ettől a részletgazdag írásmód miatt tud mélyen a lelkünkbe hatolni történeteivel, hiszen az olvasó mindent maga elé tud képzelni. A karaktereket is szerintem emiatt tudjuk ennyire megszeretni, hiszen mindenkinek az érzéseit teljesen a magunkénak érezzük.

Feyre továbbra is az egyik legkedvencebb karakter számomra, hihetetlen fejlődésen ment keresztül az első könyv óta. Erős, független, okos és bátor. Nem fél kiállni a szeretteiért.

Rhysand a másik legkedvencebb karakter, ő maga a szerelem. Örülök, amiért végre felvállalta önmagát és imádom a szerelmüket Feyrével.



Lucien, neki nagyon örülök, amiért ismét nagyobb szerepet kapott és a döntése miatt is szeretem. Remélem megkapja a hőn várt boldogságát.

Cassian és Nesta.. ajj, legszívesebben mindkettejüket fejbe kólintanám, amiért nem képesek észrevenni azt ami van. Remélem kapok majd még bővebben belőlük, mert nagyon kíváncsi vagyok, Cassian hogyan képes a lány kemény kőfalai közé bejutni. Bár Nesta nem igazán lett kedvencem.

Azriel, annyira sajnálom őt, amiért viszonzatlan a szerelme, pedig látszik rajta, mennyire odaadóan tudna szeretni.. Remélem, hogy ő is kap majd végre boldogságot mert igazán megérdemli.

Elain egy kicsit háttérbe szorult a történtek miatt, hiszen eléggé megviselték őt a dolgok, ami érthető. Örülök, hogy utána picit összeszedte magát, de ehhez hosszadalmas, fájdalmas út vezetett. Ő sem lett egy kedvelt karakter nálam sajnos.

Tamlin...Tamlin, Tamlin. Egyszerre utálom, sajnálom és tisztelem őt. Megértem, mert nagyon rossz tud lenni a viszonzatlan szerelem, de tény, hogy sokszor túlzásba esett. Bonyolult... olvassátok és megértitek.

Mor és Amren is már nagyobb szerepet kapott és voltak meglepő fordulatok, ami miatt kicsit előtérbe kerültek.


Amit kicsit sajnálok, hogy volt néhány olyan dolog, amit az írónő eltúlzott, elrontott hiszen nem volt túl reális rá az esély, nem mert igazán nagy károkat okozni, ami miatt talán sírt volna az olvasó, de nem vonta volna kétségbe az egészet.

A többi főúrról is nagyon szívesen olvasnék, voltak közöttük szimpatikus karakterek, jobban megismerném őket.


Csillagos értékelés:


Kedvenc idézetek:

Még ötszáz évig vártam volna rád. Ezer évig. És ha csak ez a pár hónap adatott meg nekünk, már ennyiért is megérte várni.
*

– Mindenkinek vannak sebei – mondta Mor –, még ha kívülről nem is látszanak.

*

– Úgy hagyd itt ezt a világot, hogy kicsit jobb legyen utánad, mint volt.

*

– Hiányoztál. Minden másodpercben. Minden egyes pillanatban.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése