Marie Rutkoski: A nyertes bűne (#2 A nyertes trilógia)

Szerelem vagy a hazád. Te mit választanál?
Lady Kestrel eljegyzése Valoria koronahercegével bőven ad okot az ünneplésre: bálak, előadások, tűzijáték és mulatságok követik egymást a birodalom fővárosában. De Kestrel számára olyan az egész, mintha a maga készítette kalitkába kellene beülnie. Mikor kémkedni kezd a császári udvarban, egész élete merő színlelés lesz, és épp annak az embernek nem mondhat semmit, akinek a bizalma a legfontosabb számára…
Arin, aki továbbra is népe szabadságáért harcol, sejti, hogy Kestrel többet tud, mint amennyit elárul neki. Amikor a lány egyre közelebb kerül egy döbbenetes rejtély megoldásához, az Arin arcát elcsúfító vágásnál is fájdalmasabb lehet az igazság.

A nyertes trilógia második részében a hazugságok mellett az is kiderül, hogy Arinnak és Kestrelnek mivel kell fizetnie az egymás ellen elkövetett bűneikért.


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 406
Fordító: Neset Adrienn

❉❉❉

Köszönet a könyvért a Könyvmolyképző Kiadónak! :)

Húha... egy ilyen durva vég után elég nehéz megszólalnom, de igyekszem összeszedni magam. 
Pont egy évvel ezelőtt olvastam az első részt, A nyertes átkát, amit nagyon szerettem és kedves is a számomra, mivel ő volt az első könyv, amiről értékelést írtam a blogomon. (Hamarosan blogszülinap!!!)   Az első rész is elég kemény függővéggel engedett minket útjára, hát nem volt ez másképp a trilógia második kötetével sem, elég rendesen megbolygatja az ember lelki világát. 

Az írónő a könyv elejétől a végéig egyetlen kérdést vonultat végig: a szerelmet vagy a hazát válasszák a főhősök? A szabadságot vagy a kedvest? Elég nehéz kérdés, és fogalmam sincs, hogy én is mit választottam volna Kestrel helyében. Valószínűleg én is ugyanazt tettem volna legtöbb esetben, mint ő. 

Forrás: Pinterest
A történet ugyanott folytatódik, ahol abbamaradt. Kestrel a valoriai császár palotájában tölti mindennapjait, várva az elkerülhetetlen esküvőt. Minden porcikájával igyekszik megvédeni szeretett herrani férfiját és az édesapját. Azonban ez a két ember nem is lehetne különbözőbb és Kestrelnek vigyáznia kell minden egyes szavára, óvatlan pillantására és tettére, mert az az ő, vagy egy szerette életébe kerülhet. A menyegző közeledtével minden tartomány urasága tisztelt jelenlétét teszi a palotában, így köztük van Arin, aki Herran jelenlegi kormányzója, valamint az ő egyik embere, Tensen miniszter is. Kestrel mindent megtesz, hogy palástolja feltörő érzelmeit, amelyek a fiú láttára lobbantak fel újult erővel szívében, viszont a császár mindent lát, és ha a lány nem viselkedik úgy, ahogy ő elvárja, borzasztó következményeket von maga után. A lány azonban próbálja tartani a kapcsolatot a herraniakkal, ezért kémként szemfülesen jár-kel a palotában, hogy információkat gyűjtsön a császár politikai és hatalmi játszmáiról. Kénytelen eltitkolni a számára legfontosabb emberek előtt az igazságot védelmük érdekében, ezzel is szívfájdalmat okozva magának és másoknak is. De vajon meddig lehet játszani ezt a veszélyes és őrült játékot? Vajon meddig lehet ellentmondani a szív szavának és látszólag helyesen cselekedni?

Majd' megőrültem, mikor megjelent Arin, és Kestrel olyan volt, mint egy idegen, egy ujjal sem ért a fiúhoz, akiről lesütött a vágy és a szerelem. De Kestrel nem engedhette áthágni a szabályokat, ezért távol kellett tartania magát a fiútól, és olyan labirintusokba csalni, amelyből talán nincs is kiút. Hiányoltam ezért egy picit a szerelmi szálat, persze így is kaptunk pillanatokat, csak sajnos azok nagyon hamar tovaröppentek.

Tetszett ez a cselszövés és ármánykodás ami végigkísérte a lapokat, nagyon vártam már, hogy mi fog kisülni az egészből és hogy mi lesz a főszereplőkkel. A hangulat végig felfokozott volt és érezhető volt, hogy valami nagyon durva fog történni, a lapok csak úgy pörögtek és az feszültség egyre csak vibrált. 

A szereplők fejében végig a kétely és a kérdések száguldoztak, nem lehetett kiszámolni a lépéseiket, és néha elég nagy kalamajkába is keveredtek. A történet nálam egy kicsit lassabban haladt, és kevésbé kötött le, mint az első, de ez nem von le az értékéből, mivel sokkal több izgalom és váratlan fordulat várt ránk. Néha úgy éreztem, én magam is beleragadtam a hazugságok hálójába, és legszívesebben én magam mondtam volna el a szereplőknek az igazságot, hogy végre ne kerülgessék egymást. De, persze ez lehetetlen, ezért csak annyit tehetek, hogy tűkön ülve várjam a folytatást, miközben megesz az ideg, hogy mi fog történni az utolsó részben. Egyelőre elképzelni sem tudom, hogy mit fog összehozni az írónő, hogy hogyan fogja összefésülni a szálakat. 

Mindenképpen ajánlom a sorozatot a YA szerelmeseinek, a bonyodalom és a hatalmi harcok kedvelőinek és persze a romantika reménytelen rajongóinak.:) 

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA te is megrendelheted! :)


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:


"– Néha az ember azt hiszi, hogy akar valamit – felelte Arin –, pedig a legjobb az lenne, ha elengedné."
*
"(…) mi a nehezebb, ha lemondasz egy számodra értékes dologról, vagy ha hagyod, hogy elvegyék tőled?"
*
"– Könnyű vagy sem, nem számít. Az számít, hogy az én döntésem."
*
"– Azt látsz, amit látni akarsz."
*
"– Az akarat és a szükség két különböző dolog."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése