J. K. Smith: Káosz a köbön

A ​káosz a köbön főszereplője Andi, akit a Szerelem hirdetésre című első J. K. Smith-regényből ismerhettünk meg Kori szókimondó barátnőjeként. Azóta férjez ment Kanadába Tomhoz, és a Walker-farmon éli látszólag boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott vidéki életét.
Paul sikeres ügyvéd. Az ő élete csupa csillogás: fényes karriert tudhat magáénak, drága autókat, luxuslakást és tökéletes testű nőket.
De mi történik, ha mindkét ember életében megkapargatjuk a felszínt? Lehet, hogy Andi házassága valójában elhamarkodott volt, és Tommal nem is közösek a céljaik? Paulnak vajon mire van szüksége ahhoz, hogy lehulljon a szeméről a fátyol, és a hamis csillogást hátrahagyva visszatérjen szülővárosába, hogy ott kezdjen új, tartalmasabb életet?
Ha kíváncsi vagy, mekkora káosz keletkezik abból, ha két ennyire különböző ember találkozik egymással, és a sorsuk egymásba fonódik, akkor feltétlenül olvasd el ezt a könyvet. Külön érdekessége, hogy J. K. Smith első regényéből megismert szereplők életébe nyerhetünk újból bepillantást.

Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 328
ISBN: 9786150013817
❉❉❉
 
J. K. Smith könyveiért teljesen odáig vagyok, hiszen a maga hétköznapiságával és egyszerűségével tudja megnyerni magának az olvasóit. Könnyed stílusával mindenkit rögtön az ujja köré csavar, szellemes párbeszédeivel pedig bárkit képes jobb kedvre deríteni. Én mindig akkor veszem elő a könyveit, amikor kell egy kis jó kedv, egy kis nevetés, egy kicsit más könyv, hogy kiszakadjak a mókuskerékből.

Ahogy az a fülszövegből is kiderül, most Andi kerül központba, Kori barátnője, aki már a "Szerelem hirdetésre" című könyvben is szerepelt. Tény, hogy olvasható enélkül a könyv nélkül is, ám én mindenképp ajánlanám az előbb említett könyvet előbb elolvasni, hiszen azt is nagyon szerettem és így nem lövöd le magadnak a spoilereket a Káosz a köbönnel. :)

Andi hirtelen kötött házassága megrekedni látszik, mindketten boldogtalanok és nem ugyanazt szeretnék a jövőtől, ezért Andi lépésre kényszerül. Elköltözik a farmról, a városban bérel egy lakást és új állást is szerez asszisztensként, ám a főnökkel még nem találkozott. Amint kiderül, hogy Paul az, akivel ki nem állhatják egymást, bizonyos okok miatt, legszívesebben vissza menekülne a farmra, de Andi elhatározta magát, ezért muszáj maradnia és megélnie. A csajozógép Paul mintha eltűnt volna és valaki más vette volna át a helyét, Andi nem ismer rá a férfira és egyre inkább az új oldalát ismeri meg, ami számára is vonzóvá teszi, bár ezeket az érzéseket nem érzi mindig helyesnek.

Tényleg annyira szeretni szoktam az írónő könyveit és körülbelül a könyv feléig nem is volt probléma, faltam az oldalakat, tetszett a történet, aztán mélyrepülés történt és úgy a könyv értéke is lefelé görbült nálam. Egyrészt Andit nem igazán tudtam megkedvelni, másrészt idegesített, hogy állandóan kijavították az elrontott "angol" mondatait, egyszer-kétszer még oké, de egymás után tízszer már bosszantó volt. Paul-t körülbelül meg sem ismertük, pár elejtett mondat volt róla, de igazából mélyen nem ismerhettük meg őt. A betegsége is elég váratlanul jött, majd váratlanul el is tűnt, ami valljuk be, sajnos nem igazán így megy a való életben. Túl gyors volt ez is, majd a befejezés is.
 
Ami még nagyon zavart, hogy amit Andi szeretett volna az előző házasságában, azt nem kaphatta meg Tomtól. De megkapta Paul-tól, és amikor bekövetkezett, konkrétan meg sem lepődött, pedig a könyvben végig szinte csak ezen a témán lovagolt. Itt is a való életben valószínűleg ettől forog egy nőnek a föld napokig, hetekig, hónapokig (még nincs róla tapasztalatom, csak saját elgondolás:)) Szóval egyszerűen nem értettem.

Aztán a befejezés... az is csak egy nagy kérdőjel. Oké, szép gondolat, meg megszorongatja azért az ember lelkét, de mivel én általában a szórakozás a vidámság miatt fordulok egy J.K. Smith könyvhöz, ez eléggé leterített :/

Pozitívumként szintén csak azt tudom felhozni, hogy falni lehet az oldalakat, visz magával a történet és találkozhatunk jó néhány vicces jelenettel is, ám az írónő próbált egy kis komolyságot is vinni a lapok közé. Plusz pont az Ismert ismeretlenből megjelent szereplők miatt!

Valamiért nekem ez most nem volt az igazi, picit összecsapottnak éreztem. Számomra ez volt az eddigi leggyengébb könyve az írónőnek, de ettől még ugyanúgy szeretem és imádom őt és azt is amit csinál, remélem, a következő könyve már újra levesz majd a lábamról. :)


Csillagos értékelés:


Kedvenc idézetek:

Túlestünk rajta, legyőztük és megtanultuk tudatosítani magunkban, hogy a múlt az csak múlt, ami már nem okozhat fájdalmat.
*

– Beállíthatsz kora reggel, fikázhatod a lakásom, a melegítőm, vagy amit akarsz, de soha, ismétlem, soha ne nyúlj a kajámhoz!
*

Az egyedüllét nem olyan rossz. Sőt, az ember lehetőséget kap rá, hogy újra megismerje önmagát. Az egyedüllét nem egyenlő a magányossággal, hisz valaki úgyis lehet magányos, hogy rengeteg ember veszi körül. Én nem vagyok magányos, pusztán jelen pillanatban egyedül élek, és bár rohadt szarul érzem magam, talpra fogok állni. Egyedül, önerőből, mert erős vagyok.
*

Olyan jó a gyerekeknek, hogy ilyen nyíltan, kertelés nélkül rákérdezhetnek arra, amire kíváncsiak.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése