Csak még egy könyvet! - júniusi forduló

Sziasztok!
A múlt hónapban Judittal, a Pandalány olvas bloggerinájával indítottunk egy közös rovatot, ez a Csak még egy könyvet! Ez arra szolgál, hogy új, eddig nem ismert műfajokkal ismerkedjünk és kimozduljunk a komfortzónánkból, megismerve még több írót és könyvet.









A májusi hónapot egy könyvvel zártuk, nem sikerült teljesíteni a kettőt, de kezdetnek ez is megteszi.
Aki lemaradt volna, a májusi műfajunk a pszicho-thiller/krimi volt, ehhez én J. A. Redmerski: Megölni Sarait című könyvét választottam. A könyv felülmúlta az elvárásaimat, de voltak vele apróbb problémáim is, valamint olvastam én már ennél keményebb krimit is, szóval nem értem a kategóriai besorolást.
Ha szeretnéd elolvasni a teljes értékelésemet, akkor megteheted IDE kattintva. :)

Hamar elszállt a május, remek könyveket olvastunk, és most Judit számára teljesen új műfajt választottunk júniusra. Ez pedig nem más, mint a high fantasy. Ez ugye a sima fantasy kategória kicsit erősebb változata, amikor az író egy kitalált világot, lényeket hoz létre. Hogy megemlítsek pár példát: Tolkien: Gyűrűk ura, George R. R. Martin: Trónok harca, Sarah J. Maas: Üvegtrón stb.

Én nagyon szeretem ezt a műfajt, szerintem nagyon tehetségesek azok az alkotók, akik egy ilyen világot képesek a képzelőerejükkel megálmodni és létrehozni.
Két könyv között vacillálok, ezek a Fumax kiadó gondozásában jelentek meg. Nézzétek:

Anthony Ryan: Az ébredő tűz

Fülszöveg:
Véráldottak – olyan férfiak és nők, akik a vad sárkányok véréből készült elixírek elfogyasztásával mérhetetlen erőknek parancsolnak.
A Vashajó Szindikátust a véráldottak hatalma tette naggyá. Most azonban pusztító vihar közeleg: a sárkányok vérvonala gyengülőben, a felemelkedő Korvantin Birodalom pedig ugrásra készen várja a pillanatot, hogy kihasználhassa a Szindikátus gyengeségét. Ráadásul a vadonban is mozgolódás támad: a sárkányok támadásai egyre gyakoribbá válnak – és ami még ennél is rosszabb, szervezettnek tűnnek.
Az utolsó reménysugár nem más, mint egy mitikus sárkány, amelynek nagyerejű vére valódi csodákra képes – ha egyáltalán létezik ez a rejtélyes lény.
A sors végül három hőst választ ki magának.
Claydon Tocreekre, a lajstromozatlan véráldottra és kisstílű tolvajra hárul a feladat, hogy az ismeretlen vadonban felkutassa a legendás sárkányt, aminek a létezésében még csak nem is hisz.
Lizanne Lethridge, a Szindikátus félelmetes erejű, ifjú elit kéme hirtelen találja magát ellenséges terepen, küldetése egyre veszedelmesebb helyzetekbe sodorja.
Corrick Hilemore, az ismert világ peremén cirkáló kalózvadász Vashajó parancsnokhelyettese könnyen lehet, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a könyörtelen rablók nyomába eredt – és helyettük egy jóval komolyabb ellenséggel kerül szembe.

Ahogy a birodalmak egymásnak feszülnek, mindhármuknak harcolni kell azért, amiben hisznek, ha nem akarják, hogy a világot elnyelje az ébredő tűz.


Sebastian de Castell: Az áruló pengéje

Fülszöveg:
A ​király halott. A rendet feloszlatták. Az ország szétesőben. A munkaadónkat pedig megölték… De esküszöm, nem mi voltunk!
Tristia királya halott. Egykor az országot törvénytudó elit harcosok, az uralkodó Öregkabátosai járták, hogy fenntartsák a rendet, amíg szélnek nem eresztették őket. Falcio Val Mond és két vándorbíró társa, Kest és Brasti ezekben a zűrzavaros időkben testőrként biztosítanak kíséretet egy nemes úr számára, aki viszont nem hajlandó kifizetni őket. Már csak akkor lehetne rosszabb a helyzet, ha megbízójuk holtan feküdne a padlón, miközben a tettes a gyanút rájuk terelő bizonyítékokat helyezne el a gyilkosság helyszínén. De… várjunk csak! Hiszen pontosan ez is történik!
Eközben a világ legromlottabb városában összeesküvést szőnek a trón megszerzéséért. A gondosan megtervezett gyilkosságsorozatot egy árván maradt kislány halála zárná le, romba döntve mindent, amiért a három jóbarát korábban küzdött. Ám ahhoz, hogy betartsák Paelis királynak tett végső ígéretüket, és utolsó küldetésükként leleplezzék a cselszövést és megmentsék a lány életét, újra egyesíteniük kell az Öregkabátosokat. Ebben a harcban kizárólag legendás kabátjukra és kardjukra támaszkodhatnak: a nemesek zsarnokká, a lovagok haramiákká lettek, ők pedig egyedül az árulók pengéjében bízhatnak.


Mindkettő nagyon izgalmasan hangzik, és olyannak, ami még számomra is új, ezért jó lesz megismerni egy kicsit jobban ezt a témát is. 

Ha valamelyik könyvet olvastátok, és ajánljátok, kérlek, írjátok meg kommentben, ezzel segítve a választásom. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése