BLOGTURNÉ: Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám (#2 Pennington-testvérek)


A Maxim Könyvkiadó Dream válogatás sorozatában egyedüli magyar szerzőként debütált
tavaly Szaszkó Gabriella a Maradj velem című regényével. A Pannington-testvérek sorozat
második része jelenik meg hamarosan Beszélj hozzám címmel, melyben Amy mesél Chris
és David titkairól.
Kövesd végig a blogturné állomásait, és nyerd meg a kiadó által felajánlott három
nyereménykönyv egyikét!


Könyv adatai:
ISBN szám: 9789632618715
Oldalszám: 440
Megjelenés időpontja: 2017. december 6.

Amy Forester élete nem könnyű; úgy tűnik, senki sem érti meg tetteinek mozgatórugóit. Amy a híres íróval, David Penningtonnal él párkapcsolatban. A férfi nem olyan régen publikálta gyerekkori memoárját, amiből ország-világ számára kiderül, hogy Amy korábban az író bátyjával, Chrisszel járt jegyben. David bátyja öngyilkossága után határozza el, hogy megosztja mindenkivel gyermekkora borzalmait, alkoholista édesanyjuk bántalmazásait és zűrös kapcsolatát Amyvel. Amy a rágalmazások után dönt úgy, hogy megírja a saját történetét, és elmélyed a múlt eseményeiben. Emlékeit a Pennington fiúkról egészen a megismerkedésüktől kezdi, majd elmeséli Chrisszel való kapcsolatát, és azt, hogy milyen is volt egy súlyosan önbántalmazó fiú és drogfüggő testvére mellett élni. Bár az írás ad némi megkönnyebbülést neki, de a visszaemlékezés és Chris halálának közelgő évfordulója feltépi a fájó sebeket. Vajon sikerül majd Amynek a felszín felett tartania Davidet? Túlélheti szerelmük a próbatételt? Egyáltalán lehetséges egy elvesztett személy árnyékában felépíteni egy párkapcsolatot?

***

Azt kell mondjam, hogy úgy hittem, a Maradj velem kellően összetörte a szívem. Ezidáig tartott a hitem, mivel a Beszélj hozzám még alaposabban szétzúzta a lelkem, és még párszor rá is taposott. Viszont hihetetlenül szerencsésnek mondhatom magam, hogy elsők között olvashattam a könyvet, emiatt elmondhatatlanul hálás is vagyok. Bár így még többet kell várnom a folytatásra, ami ha már most lenne a kezemben is késő lenne, hiszen a befejezés a következő részért kiált, és én is lerágom a karom, annyira izgulok, hogy mi fog történni még.

Úgy gondolom, Szaszkó Gabriella egy fantasztikus tehetség, és megérdemli a hírnevet, a
népszerűséget és az elismeréseket. Lehengerlő írásmódja van, gyönyörűen fogalmaz, és teljesen átadja a sorokon keresztül a legmélyebb érzelmeket is. Engem teljesen lenyűgöz az, amit ő csinál, és már az első könyve után eldöntöttem, hogy figyelni fogok rá. A történetei szinte élnek, bevonnak a sajátos világukba, és nem eresztenek.

A történet ott folytatódik, ahol abbamaradt. David, az öcs története után a volt barátnő története is napvilágra kerül.  David kiadja az eddig írt könyvét a bátyjáról, ami nagy sikert arat a könyvpiacon. A történet miatt azonban támadások és zaklatások érik Amy-t, úgy gondolják, hogy undorító, hogy mindkét Penningtonnal kikezdett. David tanácsára Amy úgymond terápiás célból, kiírja magából a saját szemszögét, hogy ő milyennek látta a fiúkat, valamint, hogy milyen volt a kapcsolata Chrissel. Igazából ebből a szempontból sokkal több mindent megtudtunk Chrisről, mint az előző részben, akkor főleg a gyerekkori történetek voltak porondon, itt pedig inkább a felnőtt férfiról szólók. Amy szeretné, ha nem ítélnék el az emberek, igyekszik figyelmen kívül hagyni a zaklatásokat. Ám a visszaemlékezések miatt újra át kell élnie a jó és a rossz dolgokat, amelyek eléggé megviselik a lelkét. Igyekszik egyensúlyt teremteni a múlt és a jelen között, miközben közeledik az a borzalmas évforduló.

Tetszett, hogy a könyv több részre van osztva. Az első részben még a fiatalkori szerelmet ismerhetjük meg, amikor még Glens Fallba jártak gimnáziumban. Láthatjuk, hogyan ismeri meg egymást Amy és a Pennington fivérek, és hogyan bontakozik ki közöttük a kapcsolat, amely egy életre kitart majd.
A második rész már az egyetemi évek alatt játszódik, amikor újra találkozik a két(három) főhős, és ismét fellobban közöttük a szerelem. Itt már kapunk hideget-meleget, hiszen minden komoly kapcsolatban akadnak legyőzésre váró problémák.
A harmadik rész pedig már a végjáték...ha eddig a pontig nem tört össze a szíved, akkor majd ezután biztosan össze fog.

A szereplők és az egész történet annyira valósághű, hogy úgy érezzük, mi is ott ülünk Amy és David mellett, hogy átérezzük a fájdalmukat és mindent, amit ők átélnek. Szívbemarkoló. Azt hiszem, ezzel az összefoglaló szóval tudnám jellemezni. Valamint elgondolkodtató is, hiszen ez a történet lehetne valós esemény is, és esélyes, hogy ilyen történik a mindennapjainkban is, csak mi nem tudunk róla. Néha kell az élet sötét oldaláról is olvasnunk, hogy sokkal jobban értékeljük az apró, de annál jobb dolgokat, amiket kapunk. Megtudhatjuk, hogy a gyerekkori traumák mekkora hatással vannak a távoli jövőre, egy gyermek, vagy akár egy felnőtt lelkére is. Az emberek borzasztó gonoszak tudnak lenni, akár a saját rokonukkal, családjukkal is, és őszintén, rossz belegondolni, hogy léteznek ilyenek.
Viszont ezek azok a könyvek, amelyek felhívják a figyelmünket egymásra és arra, hogy az élet milyen törékeny. Hogy gondoskodjunk egymásról, hogy beszélhessünk a problémáinkról, hogy legyen az életünkben egy olyan ember, akiben bízhatunk és számíthatunk rá. Hogy legyen miért élnünk. Hiszen az élet gyönyörű, csak meg kell találnunk a szépet mindenben, és tovább lépni, még akkor is, ha fájdalmas és nehéz. Az életet nem kellene elvesztegetni, hiszen ez egy ajándék.

Ebben a részben nagy szerepet kap az előítélet, ezzel indít már szinte az első pár oldalon is. Sőt, miközben olvastam, én is elkezdtem ítélkezni a szereplők felett. De így utólag már látom, hogy egy picikét mindenkinek igaza van és mindenkinek oka van az elkövetett dolgaira.

Na, de nincs kesergés, mert ez egy fantasztikus könyv, és csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szerette az előző részt, vagy akár azoknak is, akiknek felkeltette az érdeklődését. Én merem ajánlani mindkét kötetet, egy picikét összefüggnek, és átláthatóbb képet kapunk a fiúkról is, ha mindkettőt elolvassuk. Ezek után pedig rágjuk együtt a körmeinket, mert messze van még az a harmadik rész. :))Csillagos értékelés: 

Kedvenc idézetek:

"A fájdalom nem szűnik meg, csak eltávolodik. Elfeledkezünk róla, eltereljük róla a figyelmünket, mint a kellemetlen gyomorégésről. Hamis mosolyt varázsolunk az űr helyére, amit senki sem képes kitölteni. Az élet néha a legvadabb meglepetéseket produkálja. Későn jövünk rá, hogy túl sokat sírtunk jelentéktelen dolgok felett. De akkor már nem hozható vissza semmi."
*
"Te vagy az egyetlen jó az életemben."
*
"– Azt hiszem, hogy van, amiért megéri rettegni. Van, amiért érdemes legyőzni a félelmet."
*
"Lassan peregtek a homokórán a felesleges órák. Az életnek nem lehet minden percét értelemmel töltve leélni. De közben nagy a nyomás, születésünktől kezdve elvárások között élünk, és hagyjuk, hogy az élet kifusson az ujjaink közül."


DEDIKÁLÁS ÉS KÖNYVBEMUTATÓ!
2017. DECEMBER 8.
Katt a képre a részletekért. :)


Nyereményjáték:


A regény helyszíneit mutatjuk meg, amelyek neveit ki kell találnotok egy-egy kép
segítségével: hat állomáson hat helyszínt kell beírnotok a Rafflecopter doboz megfelelő

sorába. Segítségül megadjuk a megfejtés kezdőbetűjét és a betűk számát.

Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a
megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag

magyarországi címre postáz!


B….. P…
a Rafflecopter giveaway


Állomások:

12.02 Corn& Soda
12.04 Könyvmánia Blog
12.06 Veronika’s Reader Feeder

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése