Baráth Viktória: Első tánc (Értékelés és interjú az írónővel!)

Meddig ​​érdemes küzdeni egy férfi szerelméért? És az álmaidért?
Zoey álma, hogy musicalszínésznő lehessen, ennek az álomnak azonban határt szabnak a gátlásai. Hogy bebizonyítsa rátermettségét, a 21. születésnapján Párizsba utazik egyedül, ahol szenvedélyes szerelemre lobban a skót származású Owennel, aki a fiatal lány számára a tökéletes férfi – egy apró szépséghibával: a 35 éves Owennek ugyanis van egy titka.
Később felbukkan a színen egy másik férfi is, aki pont azt a biztonságot tudná nyújtani Zoey-nak, amit Owentől sosem kaphat meg.
Zoey válaszút elé kerül: vajon a szenvedélyes szerelmet választja, vagy a biztonságos és kiszámítható életet, netán saját lábára áll, és elindul az álmai megvalósításának útján?

Hová vezethet egy titkokkal és hazugságokkal kezdődő kapcsolat? A nagy korkülönbség ellenére kialakulhat-e életre szóló szerelem két ember között? Te mit tennél meg az álmaidért?




Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 422

❉❉❉
Köszönöm a recenziós példányt az Álomgyár kiadónak! 


"Szörnyen bonyolult dolog ez a szerelem."


Még most sem tudom, mit mondjak, annyira jó volt az egész könyv. Tegnap este olvastam el, de még ma is bennem vannak az érzések, amiket kiváltott belőlem. Össze vagyok törve, a szívem apró cafatokban szerteszét, folyamatosan jár az agyam.

Ez a könyv egy igazi érzelmi hullámvasút. Folyamatosan azt érzed, ahogy haladsz a történettel, hogy először felfelé tartasz, szépen lassan, utána picit lerepülsz a mélybe, majd a következő kanyar után ismét felfelé ível a pálya, szárnyalsz a boldogságtól. Aztán hirtelen zuhanás, kaotikus történések, azt hiszed, kiesel, de mégse, mert hirtelen újra egyenesbe jön minden, ismét elindulunk óvatosan, tapogatózva a csúcsra, majd amikor a tetején megálltunk egy másodpercre, ismét fékezhetetlen, megállíthatatlan mélységbe zuhanunk. Körülbelül így éreztem végig, amíg olvastam a könyvet. :)

Ez nem zárta ki azt, hogy imádtam első sorától az utolsóig. Úgy éreztem, ezt a könyvet nekem írták, teljesen magával ragadott. Kedveltem Zoey-t, annyira hasonlított rám (én is imádok enni, haha), teljesen bele tudtam élni magam mindenbe, ami vele történt. Szerettem Owent, ó, de még hogyan! Aztán a kis mocskos teljesen összetört engem Zoeyval együtt. De attól még ő a kedvencem.


Ti is tudjátok milyen az, amikor elvakít a szerelem, és nem hallotok semmit a külvilágból, fel sem fogod, mit mondanak a körülötted lévők, mert csak mész a fejed, vagy éppen a szíved után. Annyira elvakult vagy, hogy észre sem veszed az apró jeleket, amelyekből már kiszúrható az, ha valami nem oké. De annyira nem akarjuk észrevenni ezeket a jeleket, hogy később, amikor bekövetkezik, amit a leginkább nem szerettünk volna, akkor teljesen mellbe vág, és teljesen padlóra kerülsz. Nagyon nehéz a padlóról felállni, de nem lehetetlen!

A könyv legfontosabb üzenete az lenne, hogy ne adjuk fel az álmainkat, hogy lássuk meg azt, hogy miben vagyunk jók, mihez van tehetségünk, és haladjunk azon az úton, még akkor is, ha nem látjuk a végét, ha nem tudjuk, hol is kötünk ki.

Nagyon jókat nevettem a beszólásokon, annyira fiatalos és gördülékeny az egész történetvezetés, hogy észre se vettem, és már elolvastam egyhuzamban több mint 50 oldalt. Ezt teszi a könyv, magához láncol észrevétlenül.

Nagyon pörgős a sztori, csak úgy suhannak az események, te meg kapkodod a fejed, hogy „mi vaaan?!”. Kicsit fülledt hangulatú, kicsit szexi, de ki nem szeret néha kicsit romantikázni?! :)


Összegezve: A karakterek nagyon jól ki vannak dolgozva, remekül megismerünk és megértünk mindenkit, hogy mi és miért történt. Nagyon ajánlom azoknak, akik még nem találták meg a saját útjukat, akiket ért már szerelmi csalódás, és akik szeretik a romantikát. Viki könyve fantasztikus, ha nem tudnám, hogy ez az első könyve, keresném a többi részt és a többi könyvét, mert nekem hatalmas kedvencem lett. Nagyon tetszik az írásmódja, ahogy ő szemléli a világot Zoey szemén át. Engem teljesen megvett magának, és a falat kaparom a folytatásért. Így befejezni… még most is könnyes a párnám. :)

Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Mindenki szerelmes valakibe, de nagyon ritka, hogy két ember egymásba szeressen bele."
*
"Az első csók sok mindent árul el egy kapcsolatról (…)"
*
"Mindig ez van… Túlságosan beleélem magam valamibe, aztán jön a pofon."
*
"Már tudom, hogy nekünk találkoznunk kellett, szükségem volt rád."
*
"(…) én vagyok az egyetlen, akin a boldogságom múlik."

❉❉❉

BLOG EXTRA: INTERJÚ BARÁTH VIKTÓRIÁVAL!



Mesélj egy kicsit magadról!

Baráth Viktória vagyok, 27 éves, feleség, örök álmodozó. Sosem gondoltam volna, hogy valaha is író lesz belőlem, mivel az iskolában sikerült megutáltatni velem az olvasást. Gimnáziumban kezdtem visszakanyarodni a könyvek felé, amikor végre olyan kötelező olvasmányokat kaptunk, amikkel tudtam azonosulni, amiket magaménak éreztem.
Az írás 4 éve vált a mindennapjaim részévé, és azóta is olyan számomra, mint a levegő. Nem is tudnám elképzelni az életemet úgy, hogy nem írok, vagy hogy nem az újabb és újabb történeteken jár a fejem.

Mivel foglalkozol a szabadidődben, ha éppen nem írsz? 

Az írás mellett nincs sok szabadidőm. :) Amikor nem dolgozom, akkor írok, de kikapcsolódásként olvasok vagy sorozatokat nézek, hogy inspirálódjak. De nagyjából az írás tölti ki az egész életemet.

Milyen más borítótervek születtek még? Miért éppen ezt választottad? 

A kiadóval közösen döntöttük el, hogy melyik legyen a végleges borító. Sok terv született, de azt hiszem, hogy ebben minden benne van, ami igazán fontos a történetben: a tánc, a szerelem, a zene.
Ezen kívül készül még pár terv, ami tetszett, ezek közül kettőt meg is mutatok:


Ha jól tudom, ezt a könyvet még régebben írtad. Hány éves voltál ekkor és mi inspirált ennek a történetnek a megírására? 

23 évesen kezdtem el leírni a történetet, de akkor már egy ideje a fejemben volt. Régebben mindig azzal ütöttem el az időt, hogy történeteket találtam ki, általában filmek vagy sorozatok hatására; hogyan folytatódnának tovább, mi történne a szereplőkkel, ki mit miért csinált. Ezért, amikor egyik éjjel Zoeyról és Owenről álmodtam, másnap azonnal továbbgondoltam a történetüket, és így született meg az Első tánc.

Mennyi idő alatt írtad meg a könyvet? Voltak az írása alatt nehézségeid? 

Azt nem tudom pontosan, hogy az Első tánc megírása mennyi időt vett igénybe, mivel az egész történetet egyben írtam meg, és utána bontottam részekre. Az elején nagyon simán ment, aztán a vége felé már döcögősebben. Egy időre félre is tettem, mert közben eszembe jutott egy másik ötlet, és az nem hagyott nyugodni. Csak utána foglalkoztam újra Zoey-val, hogy azt befejeztem.

Azt csiripelték a madarak, hogy ez egy trilógia lesz. Igaz ez? Várhatjuk már a következő részt? 

Így van, a történet összesen három könyvből áll. Eredetileg lezártam volna az első könyv végén (természetesen akkor nem így lett volna vége…:) ), de nem tudtam elengedni a szereplőket, és úgy éreztem, hogy Zoey, és a többi szereplő is megérdemel még némi figyelmet.
Nagyon remélem, hogy hamarosan elkezdhetjük a munkálatokat a második könyvvel is, de ez egyelőre még csak terv.

Van a történetben saját élményed/tapasztalatod/személy, vagy az egész csak fikció? 

Sokszor merítettem a saját élményeimből, hogy az érzelmeket megfelelően tudjam átadni, de maga az alapsztori kitalált. Néhány jelenetet, párbeszédet átültettem a valóságból, és némelyik karakter tulajdonságait is a saját ismerősi körömből vettem, de lényegében minden csak a képzeletem szüleménye.

Te jártál már Párizsban? 

Jártam, de sajnos már nagyon régen. Az emlékeim szerint gyönyörű város, én nagyon jól éreztem ott magam. Mindenképp szeretnék még egyszer eljutni Párizsba, hogy felnőtt fejjel is megcsodálhassam.

• Van kedvenc szereplőd a könyvedből? 

Owen. Tudom, kövezzetek meg! :) De én akkor is imádom, mert meg tudom érteni, hogy mit miért tett, és át tudom érezni azt a szenvedést, amin keresztülment. De persze ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy nekem több információm van róla, mint az olvasóknak, én olyan dolgokat is tudok, amiket ők még nem.

Akkor engem is kövezzetek meg, mert nekem is Ő, a történtek ellenére is.:) :P - vikcs.

Mik a terveid a jövőre nézve? Könyv és nem könyv szempontból is?

Nálam a két szempont nagyjából ugyanaz. :) Tervezgetem, hogy az összes kéziratomat kiadatom, de ez sajnos nem csak tőlem függ. Jövőre tervben van pár pályázati részvétel és kiadó felkeresés. Most ez az, amiért dolgozom, ami minden percemet leköti, és amibe a legtöbb energiát fektetem.

Hamarosan Budapestre érkezel, és lehet is veled találkozni, beszélgetni. Mit üzennél az érdeklődőknek? 

Így igaz, december 29-én délutánra a Black Cat Pubba szerveztem egy kis író-olvasó találkozót, hogy személyesen is beszélgethessek kicsit Veletek. Mivel nehezen oldom meg a személyes jelenlétet, és a dedikálás felkéréseket, ezért gondoltam, hogy ez egy tökéletes alkalom lesz mindezt bepótolni. Az esemény egyáltalán nem hivatalos hangnemben fog lezajlani, szeretnék inkább beszélgetni, bármiről, és megismerni az olvasókat, bloggereket. És természetesen lehetőség lesz a könyvek dedikálására is.
Az esemény Facebook oldalát itt találjátok: https://www.facebook.com/events/1871291096441229


Köszönöm a kérdéseket és a csodás könyvet! Remélem, mihamarabb kezünkben foghatjuk a következő regényedet!
Én köszönöm a lehetőséget! :)



6 megjegyzés:

  1. Jajj, nagyon egyetértek veled, és a Vikivel való interjú is aranyos lett *-* Zseniális egy könyv <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük❤ Igen, szerintem is zseniális :)

      Törlés
  2. ❤❤ El kell olvasnom *.*

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nekem nagyon tetszett ez a könyv nagyon olvastatta magát.
    Alig hittem el,hogy ez a könyv Baráth Viktória első könyve.Csak ajánlani tudom mindenkinek,hogy olvassa el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nekem is nagyon tetszett, és hamarosan jön Viki új könyve! Remélem azt is annyira fogod szeretni, mint az Első tánc-ot. :)

      Törlés