Sara Raasch: Hó, mint hamu (#1)

TIZENHAT ÉVE annak, hogy a Tél Királyságát megszállta az ellenség; lakóit rabigába hajtották. Varázslat és uralkodó nélkül maradtak. A télieknek nem maradt más reményük a szabadságra, mint a nyolc túlélő, akiknek valahogyan sikerült elmenekülniük, és akik a lehetőségre várnak, hogy visszacsempészhessék a Tél varázslatát, és újjáépítsék a birodalmat.

Meira nagyon kicsi volt, amikor Tél vereséget szenvedett és ő elvesztette a szüleit. Menekültként élt, a téliek tábornoka, Sir lett a gyámja, ő pedig harcosnak nevelte. Meira szerelme legjobb barátja, a leendő király, Mather; a fiatal lány pedig mindent megtenne azért, hogy Tél birodalmának hatalma helyreálljon. Így hát, amikor a kémek felfedezik, hol őrzik azt az ősi medaliont, amelynek segítségével visszakaphatnák a varázserejüket, Meira elhatározza, hogy maga indul a keresésére. Magas tornyokra mászik, ellenséges katonákkal harcol; valóra vált régi álma. Ám a küldetés nem a tervek szerint alakul, és Meira hamarosan gonosz varázslat, veszélyes politika, fortélyos üzelmek világában találja magát… és végül rádöbben, hogy sorsa felett nem ő rendelkezik… és ez mindig is így volt.


Kiadó: Twister Media
Kiadás éve: 2015
Fordító: Bozai Ágota

❉❉❉


Köszönöm a recenziós példányt a Twister Media kiadónak! <3

Hű, nem is tudom, hol kezdjem. Ez fantasztikus volt! Jogosan lehet a Trónok harcához hasonlítani, mert kicsit vannak hasonlóságok, de mégsem érződik az, hogy esetleg ez a történet koppintás lenne vagy, hogy az írónő George Martintól vett volna ötleteket. Ez a világ csodálatosan, egyedien van felépítve, minden egyes részletében, minden egyes momentumában. Másrészt, a borító csodaszép, néha csak megálltam az olvasásban és gyönyörködtem benne.

A könyv eleje nehézkesen, lassan indul be, én is lassan haladtam, de érthető ez a fokozatos haladás, mert be kellett mutatni a világot, hogy ők most kicsodák, miért vannak ott ahol, miért csinálják azt, amit. Megtudhatjuk a varázslat történetét, használatát ebben a világban, hogy mennyire fontos a jelentősége egy-egy ország/nép számára.

Pinterest
Itt is különböző városok, királyságok vannak Primoirán belül, a legfontosabbak: Télország, Tavaszföld és Cordell, azon belül is Bithai városa.

Az egész ott kezdődik, hogy elmeséli nekünk a hősnőnk, a 16 éves Meira, hogy ők Télország néhány fennmaradt emberei, akik vissza akarják szerezni a gonosz Tavaszföld urától, Angrától Télország varázserejét, ami egy kettétört tárgyban lapul, és ezen keresztül fejti ki hatását. Angra tizenhat évvel ezelőtt megtámadta Télországot, kiírtotta az egész királyságot, a megmaradt embereket rabszolgaként tartja, és az egész világot uralni akarja. Meira és a csapattársai megszerzik nagy nehézséggel a medalion felét (amiben a varázserő van), viszont a másikat nem találják. Mather, Télország trónörököse mély barátságban van a lánnyal, sőt, talán még többet is éreznek egymás iránt, de mivel ő királyi sarj, így nem táplálhat komoly érzelmeket egy katonaláy iránt. Meirát követik a tavaszföldi katonák, ami miatt menekülésre kényszerül a kis csapat, így jutnak el Cordell országába. Bithaiban különös szövetséget kötnek az uralkodóval, az önző, önfejű Noammal, akinek Tavaszföld elleni segítségének feltétele az, hogy Meira hozzámenjen fiához, Theron-hoz.

Meira persze foggal-körömmel harcol ez ellen a kötöttség ellen, közben megismeri a herceg rejtett oldalait, és rájön, mennyire jobb ember a fiú, mint az apja. Imádtam, hogy Meira egy igazi tökös, belevaló hősnő, akinek vág az esze, mint a borotva, nagyon furfangos, és mindig a kiutat, a megoldást keresi, és nincs olyan, hogy ő ne tudna valamit megtenni.

Itt beindul nagyon a sztori, csak úgy pörögnek az események, a váratlan fordulatok, amitől leesik az állunk, és csak nézünk, hogy „ez most tényleg megtörténik?”. Innentől már nagyon jó volt olvasni, mert érdekelt, hogy mi is lesz a folytatásban, tetszett, hogy a két fiú megküzd egy lányért, hogy hogyan bogozódnak a szálak, hihetetlenül izgalmas volt!

Le a kalappal az írónő előtt, hogy egy ilyen történetet kitalált, és megalkotott. Nagyon tetszett, hogy a négy királyság az évszakokhoz hasonlítanak, és mindenhol az évszaknak megfelelő az időjárás. Tetszettek a harc jelenetek, a leírások, a kis álmok, betekintések egy másik, vagy éppen korai világba.

Nagyon megosztó ez a könyv, már csak a csillagozásokból is látszik, mivel eléggé figyelni kell minden kis részletre, vannak unalmasabb részek, amikor a varázsvilágról, a múltról van leírás, és a csaták, a politikai nézetek és a taktikázás nem mindenkit érdekelhet.

Viszont, én nagyon-nagyon ajánlom, hogy legalább próbáljátok meg a könyvet elolvasni, mert ha már belelendülsz, egy csodálatos világban találod magad, amiből nem akarsz kiszakadni, és a végén egy gyönyörűséges pontot hagy a szívedben. Egy "kis" könyv, mégis rengeteg minden történik benne. Olyan is, amire nem is gondoltál volna. Számomra hatalmas kedvenc lett!

Nagyon várom a folytatást, remélem, hogy mihamarabb olvashatjuk!


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"– A legnagyobb hóvihar is egyetlen hópehellyel kezdődik."
*
"A félelem olyan mag, amit ha egyszer elültetnek, megállíthatatlanul elburjánzik."
*
"Nagyon nehéz. Nagyon fáj szeretni."
*
"A jövő lépésenként épül fel."
*
"Van úgy, hogy a hazugság erősebb, mint az igazság."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése