C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő

Lorelai Diederich szökevény koronahercegnőnek egyetlen célja van: megölni a gonosz királynét, aki magához ragadta a hatalmat, elfoglalta Ravenspire trónját, és megölte a hercegnő apját. Ehhez Lorelai kénytelen a varázslat fegyverét bevetni, amivel azonban Irina királyné is élhet. A hercegnőnek erősebbnek, gyorsabbnak és kitartóbbnak kell lennie Irinánál, akihez fogható veszélyes varázslót még nem látott Ravenspire.
A szomszédos királyság, Eldr földjén Kol herceg apját és bátyját megölik az országot lerohanó, varázserővel irányított ogrék, így hirtelen a másodszülött herceg felelősségévé válik megvédeni az országot. Ehhez Kolnak varázserőre van szüksége. Ezt csak úgy szerezheti meg, ha egyezséget köt Ravenspire uralkodójával. Irina azt kéri tőle, hogy segítségéért cserébe vigye el neki Lorelai szívét.
A hercegnő azonban egyáltalán nem olyan, mint amilyennek Kol gondolta. Gyönyörű, megzabolázhatatlan és megállíthatatlan. A sötét varázslat ellenére Lorelai vonzódik a zaklatott ifjú királyhoz. Azért küzd, hogy mindig egy lépéssel a sárkányszívű vadász király előtt járjon, akit a kelleténél sokkal jobban kedvel. Mindent megtesz, hogy legyőzze a gonosz királynét. Irina azonban nem adja fel harc nélkül, és végső lépésének következménye az is lehet, hogy a hercegnő elveszti utolsó megmaradt vesztenivalóját.❉❉❉

Mostanában nagyon felkapottak lettek a mesefeldolgozások, azaz retelling-ek, és úgy gondolom, ez egy igazán pozitív dolog, főleg, ha olyan jól van megírva a könyv, mint például ez. Mivel szinte mindenki az alapvető Disney meséken nőtt fel, ezért van egy kép, egy történet a fejünkben, amelyet már számtalanszor láttunk. A feldolgozásban pedig az a jó, hogy az író megmarad az alapoknál, mint például a gonosz királynő, a vadász és az áldozat, közben pedig más tulajdonságokkal, erőkkel, eltérőbb cselekménnyel varázsolja egyedivé az alapsztorit. 

Itt is kaptunk egy gonosz királynét, Irinát, aki varázserejével vette át az uralmat Ravenspire felett, egy vadászt, Kol-t, aki egyszerre ember és sárkány is, így két szíve van, valamint az áldozat nem más lesz, mint "Hófehérke", azaz Lorelei. Nagyon bírtam a főszereplő lányt, mivel nem a tipikus kis úrinőcske hercegnőt kaptuk meg, hanem azt az igazi, belevaló, megfontolt, okos nőt, aki mindenáron védeni akarja szeretteit, és jólétet szeretne bocsátani az őt illető királyságra és népére. 

Irina abban a tudatban él, hogy ő 9 évvel ezelőtt megölte édesapjával együtt Lorelei-t is, és amikor rájön, hogy mégis életben van, az őt segítségért felkereső Kol-t kéri meg fondorlatos véresküvel, hogy vigye el neki a lány szívét, és megvédi a fiatal király országát a szörnyű ogréktól.
Igen ám, csak hogy Irina nem számolt azzal, hogy Lorelei-nak milyen mértékű varázsereje van, és hogy a két fiatal között nem hétköznapi szerelem van kibontakozóban.A könyv eleje egy kicsit lassan indult be, de már a közepe felé haladva egyre több izgalom és fordulat várt ránk, nem igazán lehetett kiszámítani a történéseket, ami szintén egy pluszpont, és a gyengéd romantika is kellemesen melengette a szívemet olvasás közben.
Valamiért azonban nem "szerettem bele" egyik szereplőbe sem teljesen, ennek ellenére sok szereplőt kedveltem, szívesen olvastam volna még többet róluk. A végét is kicsit összedobottnak éreztem, ott is nyújthatták volna még részletesebbre a történések kifejtését.

Összességében egy nagyon fantáziadús könyvet tarthattam a kezemben, ugyanis volt itt minden: alakváltó sárkányok, mágia, gondolatolvasás, ogrék. Ezért imádom a fantasyt! 

Ajánlom a tizenéves korosztálynak, de a "felnőttebb" könyvmolyok is nagyon élveznék ezt a könyvet, főleg akik odavannak a fantasyért, az izgalomért és a romantikáért.


Ha már Hófehérke feldolgozásnál járunk, nagyon szerettem Chris Hemsworth-el főszerepben A vadász és a Jégkirálynő című filmet, dobok is róla nektek egy ajánlót, ha még nem láttátok volna. :)


Számomra tökéletes vadászként Chris Hemsworth a megtestesítő férfi, Kol is végig az ő képében volt a szemem előtt.   

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt a Twister Media kiadónak! :)


Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA megrendelheted!


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Mindig mindennek ára van."
*
"Csak az nem préda, aki elég okos és erős ahhoz, hogy ragadozó legyen."
*
"A szívem már a tiéd. Gyere, és vedd el."
*
"Ami történt, megtörtént. Nem változtathatja meg a múltat. Csak előre haladhat, és jobb döntéseket hozhat."
*
"Azt hittem elveszítettelek. Soha többé nem akarok ehhez hasonlót átélni."
*
"Velem maradsz? 
Mindig veled vagyok."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése