Jodi Ellen Malpas: A védelmező

Az ​emberek azt hiszik, mindent tudnak Camille Loganről: apuci kicsi lánya, gyönyörű, elkényeztetett fiatal nő, akinek az életstílusát az apja finanszírozza. De Camille-nak feltett szándéka, hogy nem hagyja magát irányítani. Keményen megharcolt a függetlenségéért és a boldogságért, de hirtelen azon kapja magát, hogy az élete veszélybe került az apja egyik könyörtelen üzleti lépése miatt. Haragszik ugyan, de félti az életét, elfogadja tehát a döntést, amelyet az apja hoz, hogy megvédelmezze. Arra azonban nem készült fel, hogy az SAS egykori mesterlövésze belép az életébe.
Jake Sharp a személyes poklának foglya. Egyetlen egyszer nem koncentrál eléggé, és a következmények beláthatatlanok voltak – emberileg és szakmailag is tönkretették. Elvállalja a testőr szerepét Camille Logan mellett, bár nem ilyen fajta munkára lenne szüksége, hogy elterelje a figyelmét a démonjairól. A nők és Jake nem jönnek ki jól egymással, de még mindig az örökösnő védelme a kisebbik a két rossz közül. Ám Jake gyorsan rádöbben, hogy Camille nem az a nő, akinek hitte. Hanem melegszívű, együtt érző lány, akinek a jelenléte megnyugtatja őt, így a megvédelmezése hamarosan többet jelent Jake számára egy jól fizető állásnál, bármennyire harcol is ez ellen. Jake-nek feloldozásra van szüksége. Egy idő után már Camille-ra is. De tudja, hogy nem kaphatja meg mindkettőt.


Kiadó: Művelt Nép
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 462
Fordító: Medgyesi Csilla


❉❉❉




Nagyon-nagyon szeretem és szerettem ezt a könyvet, legszívesebben egész nap csak ölelgetném. Ez volt az első olvasásom JEM-től, de ezek után biztos, hogy rávetem magam a további könyveire. 



A történet váltott szemszögből olvasható, amivel nagyon elégedett vagyok, mivel mindkét főszereplőből megfelelő mennyiségű információt és sztorit kaptunk, jól kiegészítette az egyik a másikat, pont, mint a könyvben játszó férfi és nő.

Jake Sharppal ébredünk egy tipikus hétköznapi piálós este után, ágyban egy újabb pipivel, akit hamar kidob a lakásából. Jake erős, független és a múltja tele van sötét, fájdalmas foltokkal. A hadseregben szolgált négy évvel ezelőttig, aztán leszerelték és testőrként dolgozott egy ügynökségnél. Már egy ideje nem kapott munkát, szóval már eléggé tele a hócipője a tétlenséggel, amikor kap egy emailt, hogy az egyik leghírhedtebb üzletember Londonban, felkéri őt a lánya mellé testőrnek. Jake-nek más sem hiányzik az életéből, mint egy gazdag kis elkényeztetett, apuci kedvencére vigyázni. Mégis elvállalja a feladatot, és kénytelen önmagának is bevallani, hogy félreismerte a fiatal nőt, ugyanis ő is egy nagyon erős, függetlenségre vágyó, ambiciózus személy. Camille hírhedt a divatszakmában, viszont teljesen visszahúzza, hogy állandóan az apjától kell függnie, most még a nyakába akaszt egy árnyékot is, aki minden nap, minden egyes órában és percben mögötte lesz és figyeli. Közben a háttérben veszély leselkedik Camille-ra, és az apja semmit nem hajlandó elárulni Jake-nek, aki hamar megkedveli a lányt, mindenáron megakarja őt védeni, bármitől és bárkitől. 

A kémia elég hamar, első látásra fellobban a két főszereplő között, ami hamarosan egyre nagyobb kalamajkába csalja őket. Vágyaiknak mégsem tudnak ellentmondani, és rájönnek, hogy egymás karjai között találnak vigaszra és békére. De vajon Jake sötét múltja nem lesz befolyással a kapcsolatukra? Valamint Camille apja elviselné, hogy egy olyan férfi legyen a lánya mellett, akiből nincs semmi haszna?
                  

Végig nagyon pörgős és izgalmas a könyv, szinte faltam az oldalakat, hogy megtudjam, mi lesz a következő lépés. Az elejétől akadt számtalan megválaszolandó kérdés, amiket az írónő nagyon szépen csűrt-csavart, mert ezekre csak a könyv végén kapunk válaszokat. Addig sem unatkozunk, mindig van valami esemény, amely leköti az elménket és megoldásért kiált.

Szeretem, ha az erotika nincs agyontolva egy könyvben, nem ezen volt itt a fő hangsúly, ezért is tartottam nagyon szenvedélyesnek és szépen megírtnak ezeket a jeleneteket, jól kompenzálták egymást a történet többi szálával. 

Nagyon tetszett a könyv egész felépítése, a fogalmazása, a történetvezetés. A szereplők reálisak, közel kerültek hozzám teljesen. Romantikus lelkem ugrálva ujjongott a szép vallomásoktól és szavaktól. 

Mások problémája és könyvre adott kevés csillagok száma abból fakad, hogy a történet körülbelül két hetet dolgoz fel. Igen, ez a szerelem naptárában és az események pörgésében elég "kevésnek" tűnhet egy ilyen mértékű kapcsolat kialakításához. Viszont, számomra valahogy nem a számok voltak érdekesek, hanem maga a történet, az ahogy le van írva, ahogy meg van alkotva. Nem kell itt mélyen belegondolni, hogy elrontsa az olvasási élményt, egyszerűen csak engedd el magad, add át a lendületnek, érezd át az érzelmeket.

Úgy gondolom, Jake Sharp az én szívemet is ellopta, és számomra is egy hős lett. Ő a legkedvesebb karakter ebben a könyvben, aki a zord, kemény, jóképű külső mögött egy abszolút emberséges, érző lelket takar. Teljesen érthető volt a reakciója minden egyes momentumra. A titkok is érdekesebbé tették őt, és alig vártam, hogy megkapjam a válaszokat, de nekem is várnom kellett azért, hogy meglegyen a kellő bizalom közte és Camille között, hogy nyugodt szívvel előtárhassa rejtett érzelmeinek legféltettebb és legfájdalmasabb titkait.

Hatalmas élmény volt nekem a könyv, egyáltalán nem erre számítottam, de pozitívan csalódtam és nagy kedvenccé vált. A borító nagyon betalált nálam, egyszerűen gyönyörű, érzelmes és annyira illik a könyvhöz.. és ez a jelenet...:)

Na jó, nem áradozok tovább, olvassátok ti is. :) Ajánlom mindenkinek, aki szereti az izgalmas, fordulatos, titkokkal és érzéki szerelemmel telített könyveket. :)

Ó, és még valami! A való életre rámásoltam a szereplőket és a legtökéletesebb Jake és Camille-t alakító pár díját a két kedvenc színészem nyerte el: Blake Lively és Ryan Reynolds. Nézzétek, milyen szépek együtt! ♥♥


Ezúton is szeretném megköszönni a Művelt Nép Kiadónak a recenziós példányt! Olyan jó érzés, hogy a polcomon tudhatom ezt a csodás könyvet!

Ha ti is szeretnétek olvasni, ITT megrendelhetitek!



Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Elérte, hogy újra érezzek, ami kibaszottul halálra rémít, mert érezni azt jelenti, hogy valaki ismét fájdalmat okozhat."
*

"Az élet nem csak annyi, hogy az ember lélegzik, a szíve dobog a mellkasában. Kell, hogy legyenek mások, akikért élsz."
*
"Ez a világ tele van olyan emberekkel, akik élvezik mások szerencsétlenségét."
*
"A legtöbbször mi magunk tesszük bonyolulttá a dolgokat."
*
"Nem vihetem ki őt a fényre, ha elégedett azzal, hogy a sötétben él."






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése