Sara Holland: Everless - A Varázslónő és az Alkimista (#1 Everless)

Sempera királyságában idővel fizetnek, amelyet kivonnak a vérből, vashoz kötnek és meg is esznek azok, akik tovább akarnak élni. A tehetős arisztokraták, például a dúsgazdag Gerling-család, halálra adóztatják a szegényeket, hogy évszázadokkal megtoldhassák saját életüket. Senki sem gyűlöli jobban a Gerlingeket, mint Jules Ember, aki tíz éve az apjával együtt a szolgálatukban állt, amíg egy végzetes baleset arra nem kényszerítette őket, hogy éjnek évadján meneküljenek el a fényes kastélyból. Amikor Jules rájön, hogy az apja haldoklik, tudja, hogy vissza kell térnie Everlessbe, időt kell szereznie az apjának, mielőtt örökre elveszítené. Ám a visszatérés Everlessbe több veszéllyel – és kísértéssel jár – mint Jules várta. Hamarosan beletéved a sötét titkok mocsarába, és nem tud választani két testvér között, akikről azt hitte, hogy sohasem fogja viszontlátni őket. Döntéseivel megváltoztathatja a sorsot – sőt, magának az időnek a sorsát.


Kiadó: Maxim
Megjelenés éve: 2018
Oldalszám: 330
Fordító: Bihari György
ISBN: 9789632619699
❉❉❉

A sok romantikus könyv után igazi felüdülés számomra egy ennyire lebilincselő fantasy történetet a kezembe venni. Ez a történet tényleg letehetetlen volt és nagyon tetszett, ahogy az írónő apró morzsákat elszórva csalogatott minket be a rejtélyek sötét soraiba. A könyvre már külföldi megjelenése során kiszemeltem, hiszen ez a szemet gyönyörködtető borító igencsak felhívja magára a figyelmet. Örülök, amiért a magyarok is megkaphatták ezt a szépséges borítót, valamint, hogy ilyen hamar olvashattuk mi is!

Képek forrása: Pinterest
Jules édesapjával Croftonban bujkál a Gerlingek elől, akik szó szerint elkergették őket, amikor ő kicsi
volt, ám de szegénység sújtja őket, épphogy megélnek napról-napra, ráadásul apja egészsége is egyre inkább romlik. Sempera királyságában a vér a fizetőeszköz, a véred pedig az időt tartalmazza, amennyi még neked hátravan. Tehát ha a véreddel fizetsz, annál inkább rövidül az életed. Jules édesapja szinte már az összes idejét eladta az adószedőnek, ezért Jules, hallva a pletykákat, barátnőjével együtt visszatér Everlessbe, hogy szolgálóként, busás összegért dolgozzon és ezzel megmentse apját. Everlessben éppen egy esküvőre készülnek, ugyanis az egyik Gerling fiú, Roan el szeretné venni a Királynő fogadott lányát. Jules szívébe tüske fúródik amikor megtudja a hírt, hiszen míg gyermekként együtt játszottak a fiúval, igazán szerelmes volt belé. Amint Jules a kastély falai közé kerül, félelmetes titkok derülnek ki, amely teljesen megingatja a lányt. Meg kell tudnia az igazat, de veszély leselkedik rá és a másik Gerling fiú folyton a nyomában van. 

Eleve nagyon tetszik az ötlet, hogy a saját véred a fizetőeszközöd és hogy a gonosz gazdagok a szegények vérét lecsapolva teszik gazdaggá magukat. Elég durva elképzelni, de nagyon szépen kivitelezte ezt az ötletet az írónő. 

Jules személyisége már a történet elején megfogott, szimpatikus karakter, aki hamar a szívembe férkőzött. Valamiért tetszett, hogy egyszerre tökös és megfontolt, aki tudja mikor kell a háttérbe húzódni. Óvja a szeretteit, okos és képes veszélynek is kitenni magát, ha a helyzet úgy hozza.

A szerelmi szál bármily halvány is volt, engem teljesen megbabonázott. Jules, ahogy a régi emlékekbe temetkezve immár felnőttként áll szemben ezzel a fess, jóképű fiatalemberrel, Roannal, tudja, hogy nem helyes, mégsem tud ellentmondani a szívének. Ugyanakkor ott van Liam, aki furcsán viselkedik, egyszer kegyetlen bunkó, máskor pedig, mintha aggódna... Mindig vártam Roan felbukkanását, hiszen az egy-egy lopott percet jelentett számukra és már egy apró érintés is ezernyi érzelmet lobbantott fel a lányban.

Ami a legjobb volt az az, hogy kiszámíthatatlan volt a sztori, mindig történt valami, ami teljesen csavart egyet a sztorin és emiatt nem szabadult a fejemből még akkor sem, amikor éppen nem tudtam olvasni.

Tehát a világ megalkotása csillagos ötös, az idő=pénz zseniális, nagyon bejön, a történet is eléggé sodor magával, a karakterek szépen kidolgozottak, szerethetőek, csak egy volt a baj: a legjobb résznél maradt abba. Julesnak volt néhány hülye döntése amit nem mindig értettem, de ettől eltekintek, mert tényleg egy fantasztikus történet volt intrikákkal és ármányokkal karöltve. A végén pedig kapunk annyit a nyakunkba, hogy máris kapnánk a folytatás után, szóval Kedves Kiadó, ne várassatok minket sokáig! :) Remélem sokatok felfigyel majd a történetre, hiszen megérdemli a figyelmet, sajnálom, hogy molyon is elég kevesen olvasták és hogy picit alacsony százalékon áll, amikor többet érdemelne.. :) Adjatok egy esélyt arra, hogy titeket is elcsábítson Sempera királysága!

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA máris megrendelheted!


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Bár ahhoz, hogy elárulj valakit, először szeretned kell."
*
"Lehetséges egyszerre érezni örömet és bánatot? Lehet előrenézni a jövőbe, miközben azt gyászolod, amit elvesztettél?"
*
"– Mennyivel könnyebb a gyermekkorban. Akkor még nincsen szerelmi bánat vagy halál, meg más rosszak."
*
"Egyébként is, mit veszíthetek, miután már mindent elveszítettem?"
*
"Egy csepp méz hullik bánatom tengerébe. Csepp csupán a tengerben, de abban a pillanatban úgy érzem, ez a minden."





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése