Tarryn Fisher: Tolvaj (#3 Szeress, ha hazudok is)



Emlékeztetőül magamnak:
A szerelem türelmes. A szerelem kedves.
A szerelem nem dicsekszik, nem henceg.
A szerelemben nincs arrogancia.
Sohasem durva, nyers vagy illetlen – nem öncélú.
A szerelmet nem könnyű felforgatni.
A szerelem nem kövezi meg a rosszat.
A szerelem bízik, remél és mindent kibír.
A szerelem sohasem évül el.
Küzdeni fogok érte.









Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 296
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634570080
❉❉❉


Eléggé bajban vagyok ezzel a könyvvel, hiszen az előző köteteket nagyon, hát, mondjuk úgy, hogy szerettem, bár ezekben a karakterekben nem igazán van sok szeretni való, viszont Caleb kötetében picit csalódtam. A történet ugyanúgy olvasmányos volt, konkrétan egy nap alatt befaltam a könyvet és a végéig nem is volt semmi probléma, de ezt majd később kifejtem. 

Várható volt, hogy (egyrészt borító alapján, másrészt az előző kötetek alapján) ez Caleb könyve lesz, vagyis az ő szemszögéből is megismerhetjük majd a történteket. Beleláthatunk az ő fejébe is, mit miért tett, kivel milyen volt a kapcsolata és mik voltak a gondolatai egy-egy szituációban. A megszokott jelen-múlt váltakozása itt is megvolt, a múltban teljesen visszaugrottunk az Oliviával való megismerkedéséhez, a jelenben pedig az előző könyv után vagyunk, amikor Caleb újra egyedül lakik. Továbbra sem adja fel a reményt, hogy Olivia egy napon még az övé lesz, hiszen összetartoznak. Ám a lány már nem olyan mint régen, megkomolyodott és igyekszik helyes döntést hozni. 

Tarryn Fisher
A történetben évek is eltelnek, Caleb és Olivia újra és újra találkoznak, a sors furcsa fintoraként mindig egy nem várt helyen ütköznek egymásba. A szenvedély perzselő tűzként lángol közöttük, ám az élet folyton közbeszól és másfelé irányítja életük fonalát. Amikor Caleb már feladná, akkor újra a lányba botlik és rögtön ezerrel száguld a szíve, hiszen már az első pillanattól kezdve nagyon szereti ezt a nőt. Már sokszor elcseszték, jó lenne már, ha végre tényleg egymáséi lehetnének. 

Leah is újra szerepelt a könyvben egy-két oldal erejéig, ám továbbra sem hazudtolta meg magát, ugyanolyan undorító p*csaként viselkedett, ahogy eddig. Oliviát viszont már annál inkább megkedveltem, tényleg sokat változott, a hazugságokat igyekszik mellőzni és próbálja mindig a helyes utat választani, de persze előre sose tudhatjuk, mi lesz tényleg a jó döntés. Caleb pedig egy elég nagy kérdőjel számomra, egyszer kedveltem, egyszer pedig nem, szóval marad semleges szereplő nekem.

Ez a könyv minduntalan bebizonyítja, hogy az élet mennyire kegyetlen, hogy ki kell használnunk minden alkalmat arra, hogy kimondjuk azt, hogy szeretlek, hogy akarlak, hogy bocsáss meg, mert sosem tudhatjuk, mit hoz a következő pillanat. 

Ez a három ember és ez a tánc, amit egymással eljártak megmutatja, hogy mennyire fontos a kapcsolatban a kommunikáció, hisz a hiánya megannyi problémát generál és bizony a tüskék nem tűnnek el maguktól a lelkünkből. 

Az írónő szépen elvarrta a szálakat, tisztázta a kérdőjeleket és kicsit szívfájdítóan zárta le a trilógiát. Ami számomra levont az élményből, az az, hogy nekem elég összedobottan hatott a könyv vége, mikor eddig minden apróság ki volt fejtve, de a végkimenetel az pont nem. Azt pár oldalban letudta és kész. Nagyon érdekelt volna, mi történt még Caleb és Olivia között, de arról sem kaptunk igazán bő leírást. Ezt nagyon sajnálom, mert igazán örültem volna egy jobb, átfogóbb lezárásra. 

A trilógiát kifejezetten ajánlom a romantikus történetek kedvelőinek, ám vigyázzatok, mert tényleg nagyon addiktívan ír az írónő, ezért lehetetlenség letenni őket. Sokszor fel fog húzni titeket, de számomra mégis egy élvezhető és elég elgondolkodtató sorozat volt. Minimum egyszeri olvasásra igazán megéri beengedni őket a lelketekbe és meglátni, milyen kegyetlenek tudnak lenni az emberek és hogy mi mindent megteszünk néha a szerelemért. 


Ha felkeltette az érdeklődésed a sorozat, IDE KATTINTVA megrendelheted!






















Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"A mai világban olyan gyorsan esnek szerelembe és ábrándulnak ki az emberek.."

*
"A sérült lelkű emberek csonka szeretetet tudnak adni. És mindannyian sérültek vagyunk egy kicsit. Csak meg kell bocsátanunk, bevarrni a szeretet marta sebeket, majd továbblépni."
*
"– Az élet nem alkalmazkodik hozzád, hanem ízekre szed. A szerelem gonosz, de jó is egyben. Az tart életben. (…)"
*
"– Vannak olyan emberek, akikkel több munka van, mint másokkal. Te egy nagyon bonyolult nőbe szerettél bele. Mérlegelheted, hogy milyen nehéz lehet és lesz kettőtöknek, de igazából azt kell megfontolnod, hogy tudsz-e élni nélküle."
*
"Hányszor törhet össze egy szív, mire eljut addig, hogy már nem tud összeforrni?"




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése