John Marrs: The One - A tökéletes pár

Meddig ​mennél el, hogy megtaláld az igazit?
Nem kell hozzá más, csak egy egyszerű DNS-teszt. Gyorsan mintát vesz az ember, és már össze is párosítják a DNS-párjával – azzal, aki genetikailag neki rendeltetett.
Ezt ígéri egy DNSPárod nevű alkalmazás. Egy évtizeddel ezelőtt egy nagyvállalat bejelentette, hogy megtalálták azt a gént, ami párosítja az embereket a lelki társukkal. Azóta világszerte emberek milliói találták meg a DNS-párjukat. Azonban ennek a felfedezésnek megvannak az árnyoldalai: a teszteredmények miatt számtalan párkapcsolat bomlott fel, és a feje tetejére állították a klasszikus értelemben vett románcot, randevúzást és szerelemet. Öt nagyon különböző ember kap értesítés arról, hogy megtalálták a DNS-párjukat. Mindegyikük hamarosan találkozni fog az igaz szerelmével. De nem mindenki fog „boldogan élni, amíg meg nem hal.” Mert még a lelki társaknak is vannak titkaik. És némelyik bizony sokkolóbb, mint azt bárki sejtené…
Ez a lebilincselő regény bemutatja, hogy még a legtökéletesebb felfedezéseknek is lehetnek súlyos következményei.


Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 416
Fordító: Ipacs Tibor
ISBN: 9789632619316

❉❉❉

Vannak olyan könyvek, amikkel folyamatosan szemez az ember mindaddig, amíg el nem jut odáig, hogy végül a polcra kerül. Nekem ezzel a könyvvel volt ez, ugyanis nagyon sokat nézegettem, láttam másoknál, aztán engedtem a csábításnak és megleptem magam vele.

Egyre inkább szeretem a sci-fi-ket, a jövőben játszódó történeteket, itt is izgalmas volt a DNS alapján generált "igazi" megtalálása. John Marrs ugyanis kitalált egy olyan appot, amire ha regisztrálsz, kapsz egy tesztet amihez mintát kell adnod, ezt visszaküldve kapsz majd egy üzenetet, ha megtalálják a DNS-ed által passzoló társad, akinek elérhetőségéért csekély összeget fizetve máris kapcsolatba léphetsz vele. Az író nagyon sok kérdést felvetett ezzel, ugyanis a Párod lehet fiatal-idős, fehér-fekete, beteg-egészséges, férfi-nő, házas-egyedülálló, lakhat hozzád közel, vagy a világ másik felén. Ezekből a példákból rögtön kapunk ötöt is, hiszen 5 ember történetét követhetjük a könyv során.

Mandy: Ő volt a legkevésbé kedvelt szereplőm, valamiért nem volt szimpatikus sem ő, sem a hozzáállása a párjához. A nő elvált, egy irodában tengeti mindennapjait, féltékeny a testvéreire, akik már megtalálták a DNS párjukat és már gyerekük is van. Ő is szeretne már boldog lenni, gyereket nevelni és teljesen belelkesedik, hogy végre megtalálta a saját párját! Ám az élet még elég meglepő fordulatokat tart számára.

Nick: Ő volt az egyik legérdekesebb, meg a kapcsolata, hiszen menyasszonyával úgymond kíváncsiságból csináltatják meg a tesztet, hogy kiderüljön, valóban egymásnak teremtette-e őket a sors. Az igazi csavar akkor üt be, amikor kiderül, hogy az ő DNS párja egy férfi.

Jade: A fiatal lány nem igazán kommunikál a családjával, DNS párja pedig a világ másik felén, Ausztráliában él, viszont mindennap beszélnek sms-ben, telefonon. Kolléganői javaslatára elutazik a férfihoz, akire hónapok óta vágyik, ám amint megérkezik, nem az fogadja, amire számít.

Christopher: Na, ő volt az egyik legizgalmasabb és legborzongatóbb karakter is egyben. Az okos, jóképű férfi olyan sötét belsővel rendelkezik, amit senki még csak nem is gyanít, ugyanis ő egy pszichopata gyilkos. Talán a sors poénja, de az ő párja egy rendőrnő, aki eléggé felkavarja a port megszokott kis életében. Karakterfejlődése és gondolatai lenyűgözőek és ijesztőek, mégis övé az egyik olyan szál, ami folyamatosan mozgásban tartotta az agyam.

Ellie: A milliomos üzletasszony története talán egy külön könyvet is megért volna, övé volt a másik szál, ami hihetetlenül izgalmas volt. A kezdetektől a nehéz időkön át a végkifejletig szuper volt végig követni és nézni, hogyan nyílik meg a saját DNS párjának egy zárkózott ember, aki még a saját családjával is alig beszél. Ám nem biztos, hogy ez olyan jó döntés...

A könyv egyenesen beszippant, egyrészt a sztori érdekessége miatt, másrészt a rövid fejezetek miatt, amik szinte mindig olyan véggel zárulnak, hogy mérgesen térsz át a következő szereplőre, hiszen jelenleg nem rá vagy kíváncsi, utána pedig már ismét a soron következő ember történetét olvasnád tovább. Emiatt folyamatosan fenntartja az érdeklődésünket és tényleg egy olyan könyvet foghatunk a kezünkbe, ami elég mélyen elgondolkodtatja az embert. Vajon ha tényleg lenne ilyen teszt, megcsinálnánk? Megkockáztatnánk, hogy elhagyjuk a jelenlegi kapcsolatunkat? Vajon jobb várna ránk, vagy rosszabb? Vajon tényleg az Igazit találnád meg? A rengetegnél is több kérdést tudnánk még feltenni, de ha kíváncsi vagy a válaszokra, olvasd el ezt a kiemelkedő kötetet!

Vannak elég durva, megbotránkoztató részek is a könyvnek, ezért minimum 16-18 év fölött ajánlanám, mert külsőre lehet, hogy egy kis könnyed YA-nak néz ki, közelében sincs. Számomra az év egyik legjobb olvasmánya lett!  

PLUSZ INFÓ: Hivatalos hír, hogy a könyvből 10 részes Netflix sorozat készül! Már alig várom, hogy lássam, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki ebből a készítők :)


Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA máris megrendelheted! :)















Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Azt mondják, hogy az embernek nem hiányozhat az, ami sohasem volt az övé, de ez nem igaz."
*
"Néha a szomszéd fűje sem zöldebb, nekünk pedig ott kell maradnunk, ahová tartozunk. Néha pedig egyszerűen kockáztatnunk kell, majd pedig remélni a legjobbakat."
*
"– (…) Ha lehetőséged nyílik úgy szeretni valakit, ahogy ő szeret téged, akkor azt ragadd meg két kézzel, és el ne ereszd!"
*
"(…) az életet élni kell, nem pedig a távolból figyelni."
*
"(…) talán csak annyi a szerelem, hogy ott vagy valakivel akkor is, amikor felkel, és akkor is, amikor lenyugszik a nap."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése