Carrie Cooper: A szemtanú (#1 Lili Green)

Ki ne várná repesve, hogy beteljesíthesse gyermekkori vágyát?
Hogy kiszakadva a hétköznapok egyhangúságából végre nekivághasson egy kalandos világ körüli útnak?
Lili Green izgatottan készül a régóta szervezett utazásra. Összekészített csomagokkal és új élmények reményével vág bele az indulás előtti utolsó munkanapjába. Ám egy pillanat alatt minden a feje tetejére áll, amikor Lili egy bűncselekmény szemtanújává válik, és ezáltal egy bérgyilkos céltáblájának közepére kerül. A teljesen félresiklott utazás pedig immár nem a szép emlékek gyűjtéséről, hanem az életben maradásról szól.
Carrie Cooper kalanddal, érzelemmel, humorral és váratlan fordulatokkal teli története során végigizgulhatjuk, hogy egy teljesen hétköznapi lány mit tesz olyan cseppet sem mindennapi helyzetek sodrásában, amelyek végérvényesen megváltoztatják az életét.

Kiadó: Álomgyár 
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 408
ISBN: 9786155692055
❉❉❉

Nagyon régóta a polcomon várakozik Carrie Cooper könyve, ám azonban eddig még nem jutott el a kezemig, fogalmam sincs miért, amit így utólag persze bánok, hiszen egy fantasztikus kalandban volt részem. A kötet vaskossága ellenére nagyon gyorsan lehetett vele haladni, hiszen már az első oldalakon izgalmas dolgok történnek, amik beindítják a folyamatokat és csak úgy pörögnek az események. Az olvasó képtelen letenni a könyvet, hiszen az E/3-ban íródott történet állandóan tartogat számunkra meglepetéseket. Máskor félnék ettől a szemszögtől, de szerencsére az írónő remekül oldotta meg és minden szálat nagyon szépen tálalva elénk, egyszerűen elkápráztatott minket. 

Lili utazni készül, ám még mielőtt indul, be kell szaladnia az irodába elintézni néhány dolgot és szinte a legutolsó pillanatban egy olyan ajtót nyit ki, amit nem kellett volna, ugyanis egy orgyilkossal találja szembe magát aki üldözőbe veszi. Szerencsére sikeresen kimenekül az épületből és még a gépét is eléri, ám a sokkon nem tudja túl tenni magát. Az első állomása London...lenne, ha nem támadnák meg a repülőtéren, valószínűleg az előbb látott férfi kollégái. Segítségére siet két titkos ügynök, akik biztonsága érdekében a Seychelle-szigetekre viszik magukkal, ahol egy ügyet szeretnének felgöngyölíteni. Lili nem érti a helyzetet, amibe került és retteg, hogy rátalál az a férfi, ugyanis ő az egyetlen, aki azonosítani tudja őt, mert még soha senki nem látta. A két nyomozó, John és Zac kénytelen néha magára hagyni a lányt és azzal az üggyel foglalkozniuk, amiért elutaztak. Lili önkénytelenül is kénytelen belefolyni ebbe a veszélyes ügybe és az izgalmak egyre csak fokozódnak.

Lili karaktere már az elején megfogott, hiszen nemcsak okos, makacs, önfejű és merész, hanem kedves és nagyszívű lány is egyben. Akaratlanul is újra és újra bajba sodorta magát, akárcsak a nagy szájával, amit nem félt kinyitni hogy harcoljon másokért és az igazáért, valamint ezzel a furfangossággal el is tudta terelni a rossz fiúk figyelmét. Vagy éppen felkelteni a figyelmet. Nikosz, a drogkartell fejét is el tudta csavarni, ami John és Zac előnyére lehet a nyomozásban, ám ez nem veszélytelen. John igyekszik minél inkább kihasználni női adottságait, míg Zac, tökéletes jó barátként félti a lányt.

John és Zac nem is lehetne ennyire különböző, de hisz ezért is rakták őket egy csapatba. John forrófejűségét ellensúlyozza Zac higgadtsága. A könyv során mindkettejüknek szurkoltam, hogy legyen esélyük a lánynál, de aztán John-t legszívesebben felpofoztam volna jó párszor, Zacnek pedig maradnia kellett a barát zónában, mert felbukkant Nikosz. Igazi rossz fiú a javából, akinek még a szeme se áll jól. Tetszett az elérhetetlensége és hogy nem tudott ellenállni Lilinek, mégis úriemberként bánt vele. A kettejük közötti kémia csak úgy sistergett a lapokon át, ők is érezték, hogy ez valami különleges dolog, ám nem volt megfelelő sem a hely, sem a körülmények.

Egyszerűen imádtam az egészet! Az elejétől a végéig. Nem bírtam letenni, de nem is akartam. Minden tiszteletem Carrie Cooper-é, amiért kitalált egy ilyen sztorit és amiért ilyen zseniálisan megoldotta. A karakterek szerethetőek voltak, nagyon jól felépítette őket, valamint a csavaros, kiszámíthatatlan történetet is lenyűgözően vezette. A humor hatalmas építőköve a történetnek, hiszen a lány cserfes száján mindig vicces beszólások pattantak ki, de persze a fiúk is eléggé adták alá a lovat.

Biztos vagyok benne, hogy végig olvasom a sorozatot, hiszen tényleg nagyon elvarázsolt az írónő ezzel a világgal, az írásmódjával és ezzel az egésszel amit itt művelt. Tökéletes egyensúlyt hozott létre a krimi és a romantika között, hiszen egyik sem túlsúlyos hanem megfelelően kiegészítik egymást. Már megint csak ismételni tudom magam: zseniális magyar íróink vannak! És Carrie Cooper is egy közülük. :)


Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA te is megrendelheted!



Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"(…) minél elérhetetlenebbnek tűnik egy nő, annál izgalmasabb."
*
"Felesleges esélytelen dolgokra pazarolni az időt."
*
"– Hogy ti, férfiak, milyen kiszámíthatóak vagytok! – mondta a lány halkan, halvány mosollyal az arcán. – Egy jól megválasztott ruha, és a figyelmeteket máris egy bizonyos irányba lehet terelni."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése