Top 5 könyv, amit mindenképp olvasni szeretnék!

Sziasztok!

Mivel nagyon szeretitek azokat a bejegyzéseket (és én is szeretem másokét olvasni), amiben felsorolom, mi az a top 5 könyv, amit mindenképp olvasni szeretnék úgy gondoltam, elhozom a friss változatát. Elég rég volt már ilyen, de könyvek folyamatosan jönnek és jönnek, na és persze a nagy kedvencektől is érkeznek folyamatosan újdonságok. Nagyon nehéz volt kiválasztanom 5-öt, szóval nézzük is, melyek kerültek be a listámba! :) 



1.
Sarah J. Maas: Föld és vér háza (#1 Crescent City)



Fülszöveg:

"Bryce Quinlan nappal kemény munkával, éjszakánként pedig bulizással töltött élete egészen addig tökéletes volt, amíg egy démon meg nem gyilkolta a legjobb barátait, magára hagyva őt a veszteségével és a fájdalmával. A tettes rács mögött ül ugyan, a gyilkosságok mégis folytatódnak, és Bryce hirtelen egy nyomozás kellős közepén találja magát. Bármire kész, hogy megbosszulja a barátai halálát.

Hunt Athalar, a hírhedt bukott angyal most kényszerből azokat az arkangyalokat szolgálja, akiket egykor le akart taszítani trónjukról. Brutális képességeit és elképesztő erejét egyetlen ügy szolgálatába állították – meg kell gyilkolnia a főnöke ellenségeit, vitának helye nincs. Amikor démon dúlja fel a városukat, ellenállhatatlan ajánlatot kap: ha segít Bryce-nak megtalálni a gyilkost, karnyújtásnyira kerülhet a szabadsága. Miközben Bryce és Hunt Crescent City legsötétebb részein nyomozva rájön, hogy egy gonosz erő minden egyes, a szívüknek kedves személyt és dolgot halálos veszéllyel fenyeget, arra is rádöbbennek, hogy perzselő szenvedély lakozik a másikban, ami mindkettejüket felszabadíthatja – már ha hagyják."

 Szerintem:

Nem kérdés számomra, hogy az összes Sarah J. Maas könyvnek a polcomon a helye, ezért amint megjelent a Föld és vér háza, rögtön meg is rendeltem. Még nem jutottam el az olvasásáig, de hamarosan sorra kerítem, mert úgy érzem, egy újabb csodálatos világot nyit meg számunkra az írónő. 


2. 
Colleen Hoover: Merit nélkül 



Fülszöveg:

"A Voss család sok mindennek mondható, csak normálisnak nem.

Egy átalakított templomban élnek, a rákból gyógyult édesanya
a szuterénben lakik, az apa feleségül vette az édesanya ápolónőjét,
a négyéves kisöcs semmit sem ehet, ami finom, és semmit sem tehet,
amit élvez, a két idősebb testvér pedig dühítően tökéletes.

Aztán még ott van Merit. Merit trófeákat gyűjt, amiket nem ő nyert, és titkokat, melyek megőrzésére a családja kényszeríti. Miközben a város régiségboltjában kutat a következő trófeája után, rátalál Saganre. A fiú bölcsessége és javíthatatlan idealizmusa lenyűgözi és elvarázsolja, amíg rá nem döbben, hogy Sagan nem lehet az övé. Merit teljesen bezárkózik, családját csak a partvonalról szemléli, de a titkon, ami a tudomására jut, a világ egyetlen trófeája sem képes enyhíteni.

Meritnek elege lesz a hazugságokból, és úgy dönt, szétzúzza a boldog családi illúziót, majd örökre maga mögött hagyja. Ám az igazság kimondása megdöbbentő következményekkel jár.

Szívbe markoló történet – a hazugságok mélyére ás, melyek összetartják a családot, és megmutatja a szeretet erejét."

 Szerintem:

Igen, tudom, hogy újra össze fogja törni ripityára a szívem ez a nő, de nem érdekel, az ő könyvei esetében szívesen leszek mazochista. Eddig az írónő összes könyve a polcomon van, egy sem maradhat ki az ő esetében sem. Minden könyvét imádom, nem kételkedem ebben a történetben sem :) 


3. 
Mariana Zapata: Kedves Aaron!


 Fülszöveg:

"Csak egy dologgal nem számolt…

Ruby Santos pontosan tudta, mire vállalkozik, mikor jelentkezett, hogy egy tengerentúlon állomásozó katonával levelezzen. Az utasítások egyszerűek: egy levél vagy e-mail hetente, ameddig a bevetése tart. Egyéb csomagok küldése nem szükséges.

Ruby már túl volt mindezen. Azt hitte, tudja, mire számíthat. Csak azzal nem számolt, hogy beleszeret a srácba.

Üdítően őszinte romantikus történet, egyedi stílusban.
Vidd el magaddal!"

 Szerintem:

Mariana Zapata nálam a tavalyi év legnagyobb kedvenc olvasmányát nyújtotta, lenyűgözött a stílusa, az írásképe, a szereplői felépítése, a romantikus szál megalkotása és kifejtése. Ő lett az új múzsám, általa találtam rá a slowburn love sztorikra, azaz a lassú égésú szerelmi történetekre, ahol lassan, apránként bontakozik ki a szerelem a két ember között. Talán a személyes élmény miatt áll ez a stílus ennyire közel hozzám, fogalmam nincs, de hogy hatalmas szerelem volt, az biztos. Nagyon bízom abban, hogy ez a könyv is egyike lesz az idei kedvenceknek. 


4. 
Amy Harmon: A madár és a kard (#1 A madár és a kard krónikái)



Fülszöveg:

"Aznap, amikor anyámat megölték, megmondta apámnak, hogy többé nem fogok beszélni, és hogy ha meghalok, ő is velem hal. Azt is megjósolta, hogy a király eladja a lelkét, a fiát pedig elnyeli az ég.

Apám igényt tart a trónra, és most a háttérben várakozik, várja, hogy anyám szavai valóra váljanak. Apám kétségbeesetten vágyik a koronára. Én csak szabad akarok lenni.

Hogy szabad legyek, el kéne szöknöm, de anyám átka és apám kapzsisága fogva tart. Nem tudok beszélni vagy bármilyen hangot hallatni, képtelen vagyok karddal bánni, vagy elcsábítani a királyt. Egy olyan földön, ahonnan minden mágiát kiirtottak, talán a szeretet az egyetlen varázserő. De ki lenne képes szeretni… egy madarat?"

 Szerintem:

Olvastam már az írónőtől és magával ragadó volt a stílusa, ezért nagyon kíváncsi vagyok a Könyvmolyképző gondozásában megjelent legújabb történetére, főleg hogy fantasy elemek is felbukkannak benne. Eddig csak romantikus kötetet olvastam tőle, kíváncsi vagyok nagyon, hogyan tudta ötvözni ezeket a témákat, valamint a borítóért is odáig vagyok! :) 


5. 
Brigid Kemmerer: Sötét, magányos átok (#1 Az Átoktörő)


Fülszöveg:

"Légy szerelmes, törd meg az átkot!

Rhen herceg, Emberfall trónörököse azt hitte, minden rendben lesz. Bár egy nagy hatalmú varázslónő megátkozta, és arra ítélte, hogy folyamatosan újraélje a tizennyolcadik évének őszét, ő biztosra vette, hogy ha egy lány beleszeret, azonnal megmenekül. Azonban minden ősz végén gonosz, kíméletlen bestiává változik.

És elérkezett az utolsó ősz…

Harperhez sosem volt kegyes a sors. A családja romokban, a bátyja pedig, aki képtelen összetartani a családot, folyamatosan alábecsüli őt. Harper már korán megtanulta, hogy csak kemény küzdelmek árán boldogulhat. De amikor egy embertársa megmentésére siet, hirtelen Rhen elátkozott világában találja magát.

Törd meg az átkot, mentsd meg a birodalmat!

Herceg? Szörny? Átok? Harper azt sem tudja, hol van és mit higgyen. De ahogy egyre több időt tölt el Rhennel a mágikus birodalomban, lassan megérti, mi minden forog kockán. És amikor Rhen rájön, hogy Harper nem csak egy újabb meghódítandó nőnemű, ismét feltámad benne a remény. De hatalmas erők állnak szemben Emberfall-lal… Vajon ha megtörik az átok, az elég ahhoz, hogy megmentse őket és a birodalom népét a teljes pusztulástól?"

 Szerintem:

Aki követi a blogom az tudhatja, hogy legnagyobb részben romantikus és fantasy történeteket olvasok, ezek ötvözetét pedig egyenesen imádom. Izgalmas, folyton tartogat váratlan fordulatokat és meglepetéseket, közben pedig a lelkem örül a szerelmi szál alakulásának is. Az írónőtől még speciel nem olvastam, de nagyon sokan dicsérik ezt a könyvet mind itthon, mind külföldön, ezért az én kíváncsiságomat is felkeltette. 


Ez lett volna az én új top 5 listám! Te olvastad már valamelyiket? Ha igen, hogy tetszett?
Ha nem, melyiket szeretnéd?
Írjátok meg kommentben!:) 

Ha valamelyik könyv érdekel titeket, lessetek majd be később a blogra, hiszen mindenképp várható róluk majd értékelés!


 




 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése