T. C. Lang: A lámpás nyomában

Egy halandó és egy angyal. Egy kulcs. És egy démoni sereg, ami elválasztja őket egymástól.
Meddig terjed a mese világa? Mi választja el a valóságtól? És mit tehet egy hétköznapi lány, amikor átlépi a kettő közt húzódó határt?
Sarah felszolgálóként tengeti mindennapjait. Meg van róla győződve, hogy az angyalok és démonok a képzelet szüleményei, mégis ő talál rá a mennybéli lényre, Ronaelre.
Az angyalnak vissza kell szereznie az ellopott Lámpást az Alvilágból, ám csak akkor tud alászállni érte, ha megtalálja az emberek közt rejtőző Lovasokat. A számára ismeretlen közegben való eligazodáshoz szüksége van a lány segítségére. Együtt erednek a bukott angyalok nyomába, amivel hihetetlen események sora veszi kezdetét.
Sarah-t minden veszély ellenére elbűvöli az a világ, amelybe bepillantást nyer, miközben érzései Ronael iránt egyre inkább elmélyülnek – azok viszonzására azonban éppoly csekély az esély, mint küldetésük teljesítésére…
Egy angyalt szeretni még sosem volt ilyen kockázatos!



Kiadó: Publio
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 288

❉❉❉

Véleményem szerint, nagyon nehéz megírni egy angyalokról szóló könyvet, felépíteni egy nem ismert világot, nem ismert hatalmakkal és erőkkel. Olvastam már angyalos sztorikat, mint például Becca Fitzpatrick Csitt, csitt  és Lauren Kate Fallen című sorozata, és azért ezekben is voltak bőven hibák, bár itt a történet elnyújtása is közrejátszott. T. C. Lang, azaz Tünde, viszont nagyon jól megugrotta ezt az akadályt, nagyon jól felépítette az angyalok és a démonok világát, tetszett az angyal világképe és története, valamint a kitalált segítő eszközök használata és ismertetése.

A történetet E/3 írásmódban olvashatjuk, hogy jobban átláthassuk Sarah, a földi lány, és Ronael, az égi férfi gondolatait és cselekedeteit. A könyv elég "in medias res" egyből az izgalmak közepébe csöppenünk, mikor is Sarah a munkából hazafelé tartva dulakodásból menti ki Ronaelt, akiről nem sokkal később kiderül, hogy egy angyal. Sarah eleinte nem veszi komolyan a szép férfi meséjét, ám de Ronael képességeivel igenis bebizonyítja, hogy nem földi teremtmény ő.  Ronaelnek küldetése van, ezért érkezett a földre emberi testben, hogy elvegyülhessen a többi ember között, miközben feladatát végzi, viszont szüksége van egy segítőre, aki elkalauzolja a modern világban, ez a segítő pedig nem más, mint Sarah. A lány eleinte vonakodik, aztán végül beadja a derekát, és elvállalja a segítő szerepét. Az angyalnak vissza kell szereznie a Menny Kulcsát, amit a démonok magukkal vittek a Pokolba, ezáltal nincs ki- és bejárás a Mennyben. A Pokol kapujának kinyitásához azonban szüksége van a négy bukott angyal, akiket úgy hívnak Lovasok, medáljára. Elindulnak hát, hogy megszerezzék ezeket a medálokat, hogy aztán Ronael alászállhasson a Pokolba, és visszaállíthassa a rendet, és megóvja a Földet a démonoktól.


Nagyon tetszett ez a négy lovas (démon) története, akik a rosszat okozzák a Földön, Viszály, Háború, Halál és Pestis. Mindegyiküket más-más helyen találták meg, ezért utazgatniuk kellett (bár az angyal egy szempillantás alatt odagondolta őket az adott helyre, így lenne jó bejárni a világot!), olyan helyeken jártak, mint Haiti, Miami, Törökország és Ausztrália. Irigyeltem is őket, mikor ilyen csodás helyeket fedeztek fel, és láthatták a saját szemükkel.

A sok izgalom és fordulat közepette a két főszereplőnk között is egyre inkább erősödött a vonzalom, csak úgy tapintható volt közöttük a vágy, a feszültség, ami egyre inkább ki akart törni belőlük. Voltak néha félreértések, és összetűzések, de nem sokáig bírtak egymás nélkül lenni. Azonban közöttük a szerelem tiltott. Angyal nem szerethet földi halandót, mert az azzal járna, hogy letaszítják őt a mennyből. De vajon ellen tudnak állni egymásnak, és az érzelmeiknek?

A karakterek kidolgozottak voltak, életszerűek, teljesen bele tudtam élni magam a helyzetükbe. Sarah néha elég önkritikus volt és szégyenlős, de azért belevaló csajszi volt, mindig talált valami megoldást és racionálisan gondolkodott. Ronael lehetett volna egy kicsit talpraesettebb, kicsit macsóbb, de a végére elég nagy változáson ment keresztül, és sokkalta bátrabb volt, mint az elején. Ezek ellenére nagyon szerettem mindkettőjüket, és drukkoltam nekik mind a Föld megmentésében, mind a szerelmük kiteljesedésében.


A könyv eleje picit vontatott volt, a Lovasok keresésének kezdetétől azonban egyre jobban beindultak az események, a könyv felétől a végéig azonban letenni alig bírtam, sőt, nem is tudtam! Olyan izgalmak, fordulatok voltak benne, hogy csak lestem. A végkifejletre sem számítottam egyáltalán, főleg arra nem, amikor a pokolbeli események történtek. Nagyon eredeti ötlet volt Lucifer és Lilith szerelmi története, és a Pokol bemutatása alatt végig hátborzongató és hidegrázós volt. Láthattuk, hogy a Földi bűnt elkövetők miként bűnhődnek a Pokol bugyraiban, és hogy nem csak a csúnya lények, hanem a szép külsejű emberek is lehetnek velejéig gonoszak. A legjobb az volt, amikor kiderült, hogy a rossz, nem mindig gonosz, és hogy a jó nem mindig olyan jó, mint amilyennek tűnik. Sajnos, vagy nem sajnos, ez az emberekre is igaz. Akiről azt feltételeznénk, milyen jó ember, az lehet belül teljesen romlott, míg akiből csak a rosszat nézzük ki, lehet nagyon jó ember is.

Nem tudtam milyen végre számítsak, de a könyv befejezése után boldog mosollyal tettem le a könyvet, és úgy éreztem, nagyon jól tettem, hogy elolvastam ezt a kis könyvecskét.

Le a kalappal az írónő előtt, amiért ilyen jól megalkotta az angyalok és démonok világát, amiért körbevezetett minket rengeteg izgalmas úton, hogy tanuljunk is a történetből.

Ha szereted a romantikus-misztikus, izgalmakkal tarkított könyveket, akkor ezt mindenképpen olvasnod kell! :)

Köszönöm az írónőnek a dedikált példányt, nagyon örülök, hogy a polcomon tudhatom, és rám már biztos számíthat a következő könyveinél, mert nagyon remélem, hogy lesz még mit olvasnunk tőle!

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA megrendelheted! :)


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Akit az ember a legjobban szeret, az iránt képes táplálni a legmélyebb gyűlöletet is."
*
*"– Nektek embereknek mást jelent a halál, mint nekünk. De hidd el, Sarah, a halál nem a vég, hanem egy másfajta, különleges élet kezdete."
*
*"Az emberi képzelet elképesztő dolgokat képes teremteni, ha önmaga rémítéséről van szó."*
*
"A csókban benne volt minden félelme, vágya és reménye. Amikor kinyitotta a szemeit, Sarah mosolygó tekintetével találta magát szembe. Önmaga volt."








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése