Azok a várva várt folytatások...

Sziasztok!

Biztosan van nektek is olyan kedvenc sorozatotok, akár több is, amelynek a folytatásaira régóta vártok, hetek, hónapok, a legrosszabb esetben évek óta.

Nos, természetesen nekem is van ilyen listám, a legtöbb befejezése után lekapartam volna a falat, valamelyiket pedig már (sajnos) félig-meddig el is felejtettem, olyan régóta ígérik...
Persze, ez nem ok arra, hogy ne várnám a folytatását. :)

Összeszedtem nektek 5 sorozatot, aminek én nagyon várom a következő köteteit. :)







1.

Az első könyv nem más, mint a Twister Media gondozásában megjelent Anne Bishop sorozatának első kötete, a Vörös betűkkel. Ez volt ez egyik legjobb high fantasy, amit eddig olvastam. Azt hiszem úgy volt, hogy már 2017 őszén jön a könyv, de a kiadó egy kicsit eltűnt a nyáron, úgyhogy a folytatás még várat magára. Nemrég azonban olvastam egy-két helyen, hogy talán idén (remélem, hogy már Könyvhétre) sikerül elhozni nekünk a kötetet. :)


2. 

Tudom, tudom, hogy ez még viszonylag friss könyv, viszont annyira durva volt a Megtört herceg befejezése, hogy ha egyből utána kaptam volna a folytatáshoz, már az is késő lenne..:) Ezért csak remélem, hogy mihamarabb megkapjuk a következő könyvet. A kiadó már említette a moly.hu-n, hogy idén mindenképpen érkezik a kötet, a kérdés csak az, hogy mikor. :) 


3.


Ez sem olyan rég jelent meg nálunk (2017 nyarán), viszont ez az Arkánum Krónikák sorozat 2. része, és az első rész nálunk 2014-ben jelent meg! Szóval ujjakat keresztezzünk, reménykedjünk, hogy nem kell ismét éveket várni a folytatásra. :) Kresley Cole nagyon jó ebben a fantasy témában, megéri tőle olvasni :)
Egy kis infó: a sorozat 6 részes lesz, külföldön most fog megjelenni február közepén az 5. rész. A 6 részen kívül pedig van még egy (0,5 rész) kiegészítő könyvecske is, amit csak a 3. rész elolvasása után javasolnak.


4.


Ismét egy 2014-ben megjelent könyv kapott helyet a listámban. Nem értettem, miért szeretik ennyire ezt a könyvet, amíg el nem olvastam.. Utána pedig nem értettem, hogy akkor hol a fenében van a következő rész?! Természetesen azóta több helyről is értesültem, hogy a jogokkal van fennakadása a kiadónak, ezért kérdéses, hogy mikor sikerül nekik összehozni a folytatást.
Külföldön már befejeződött a sorozat, összesen 8 részes, ebből kettő kiegészítő kötet, úgyhogy van mit bepótolnunk, úgy hiszem :)


5. 


Ez az egyik legkedvesebb könyvem! <3 2016-ban jelent meg, és teljesen magával ragadott, bár elég megosztó a könyvmolyok körében. Elég egyedi, és nem mindenkinek tetszik, hogy van benne sci-fi, fantasy és romantika, nekem viszont annyira tetszett, hogy majd' lerágtam az összes körmömet, míg olvastam. :) A kiadó már dolgozik a folytatáson, 2017-re nem tudták kivitelezni, viszont idén mindenképpen szeretnék hozni nekünk. Csak győzzem kivárni! :)
Info: Külföldön már lezárult a sorozat, összesen 4 részes, ebből egy kiegészítő kötet. Alig várom, hogy az összes a polcomon legyen. :)


Remélem, hogy tetszett Nektek ez a bejegyzés! Ha szeretnétek még ilyet, írjátok meg, valamint kíváncsi vagyok, melyik az az 5 könyv, amelyiknek TI várjátok a folytatását?! :)






1 megjegyzés:

  1. Szia, nem olyan régóta követem a blogodat, tetszik. :)
    Nekem Michael Scott - Az alkimista (A halhatatlan Nicholas Flamel titkai) könyvsorozat folytatását várom már évek óta, hazánkban megjelent 2 rész belőle, de azt hiszem külföldön már megjelent több része is, és nem értem, miért nem került be hozzánk is. Egyszerűen nem értem. Imádom az összes mitológiát, és a mitológiai lényeket, és ebben a könyvben elég sok van belőle... mostanában nem is gondoltam erre, de ahogy elolvastam ezt a bejegyzést eszembe jutott, hogy már évek óta erre várunk barátnőmmel.

    VálaszTörlés