Jennifer L. Armentrout: The Return - Visszatérés (#1 Titánok)

Egy éve már, hogy Seth alkut kötött az istenekkel, és nekik adta az életét. Eddig minden tőlük kapott munka erőszakos volt és véres – amivel neki nem is volt semmi gondja. Apollón azonban most valami egészen más feladattal bízza meg. Testőrt kell játszania, és a szabály: mindent a szemnek, semmit a kéznek. Csakhogy olyasvalaki számára, akinek egész életében gondjai voltak a szabályokkal, ezt nem is olyan könnyű betartani.
Josie el sem tudja képzelni, mit akarhat tőle ez az őrült, de nagyon szexi pasi. De nem sok jót ígér, hogy az otthonától távoli, épp csak elkezdett új életét Seth megérkezése a feje tetejére állítja, és egyenesen beledobja őt egy olümposzi méretű turmixgépbe. Josie-nak vagy teljesen elment az esze, vagy tényleg egy egyenesen a görög mitológiából megelevenedett szörnyeteg tör az életére.
Persze könnyen lehet, hogy mindennél nagyobb veszélyeket rejt majd az aranysárga szemű, titokzatos Sethel való izzóan szenvedélyes kapcsolata.
MERT A TÖRTÉNELEM, ÚGY TŰNIK, MEGINT MEGISMÉTLI ÖNMAGÁT…

„Az első oldaltól az utolsóig feszes és akciódús történetmesélés és vággyal terhes feszültség.” – Publishers’ Weekly


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 478
Fordító: Császár László
ISBN: 9789634571629

❉❉❉

Köszönet a Könyvmolyképző Kiadónak a könyvpéldányért!

Ha egy J.L.A könyvet veszek a kezembe, már az első oldalon tudom, hogy jól döntöttem.

Egy nagyon tehetséges írónőről beszélünk ugyanis, és tényleg már az első oldalakon érezni lehet a stílusát, hogy ez az ő tollából fakad. Lenyűgöző, ahogyan ez a nő írni tud, hihetetlen fantáziája van. Már bebizonyította, hogy romantikus történeteket is remekül ír, de szögezzük le, hogy fantasyban szinte lekörözhetetlen. 

Bevallom, az elején voltak kétségeim a könyvvel kapcsolatban, ugyanis ez egy spin-off sorozat, ami egy másikhoz kötődik, amelyet sajnos úgy döntött a kiadó, hogy nem hoz el, mivel anélkül és élvezhető ez az új, Titánok sorozat. És tényleg, lassacskán kibontakozott a történet, néha zavaros volt, hogy most kicsoda, micsoda, de aztán szépen kibomlottak a kérdéseink fonalai, kaptunk magyarázatot és elmesélte az egyik szereplő is a kapcsolódó sorozat főbb momentumait.

Sajnos, azonban mire belelendültünk a sztoriba, addigra pont vége szakadt. Egy újabb érdekes és hátborzongató, mitológiai lények világába kerültünk. Ezúttal a görög mitológia alakjai vannak központban, amiről én magam keveset tudok, de nagyon érdekel a téma.
Josie hétköznapi egyetemistaként tengeti mindennapjait, pszichológiát hallgat, hogy segíthessen a
mentálisan beteg embereken, mint amilyen az édesanyja is. Egy váratlan alkalommal szó szerint beleütközik egy idegen, eszméletlenül szép férfiba, aki nem más mint Seth. Seth-et apollüón, egy tiszta és egy félvér szülötte, aki hatalmas erővel rendelkezik. Apollón isten parancsára védelmeznie kell Josie-t, mivel ő is egy fontos, természetfeletti erővel rendelkező lény, akinek visszafogták energiáit a saját biztonsága érdekében. Most azonban árnyak gyülekeznek, és a titánok is kiszabadultak a Tartarosz fogságából, és az olyanokra vadásznak, mint Josie. A lány önmagáról is azt hiszi, megőrült, ugyanis megjelenik itt ez a hihetetlenül tökéletes, ugyanakkor öntelt pasas, aki azt állítja, hogy ő egy mitológia lény, és hogy létezik az Olümposz, istenek, pegazusok... Hogy micsoda?! Maga sem hiszi el, hogy ez igaz, de aztán szörnyű tapasztalatok árán rá kell jönnie, hogy Seth igazat mondott, és ő az egyetlen, aki biztonságba helyezheti őt Dél-Dakota egyik egyetemén. Útjuk során izzik közöttük a levegő, Seth nem bírja magát távol tartani a lánytól, viszont a múltja miatt úgy gondolja, nem érdemli meg a boldogságot. Vajon lesz elég ereje visszafogni magát? Vajon ő maga elég lesz ahhoz, hogy megvédje a lányt a rá leselkedő veszélyektől?

A könyv fordulatos, izgalmas és a kedvencemben, azaz romantikában rendesen bővelkedik. Seth egy újabb tipikus beképzelt, beszólogatós, nagyképű és pimasz pasas, akit Armentrouttól megszokhattunk. A lapokon keresztül őt is hamar megkedveltem, a történet végére azonban még ennél is jobban, egyenesen a szívembe zártam. Annyi mindenen ment keresztül és annyira megérdemli a szeretetet. Ölelgetnivaló izmos mackó :) Már csak a megjelenésével is képes elpirítani az ember lányát. :D 

Josie-val már voltak problémáim, néha, ahogy ő maga is mondta, elég hisztispicsa volt, meg úgy általában olyan semmilyen volt. Úgy éreztem, itt most Seth az erősebb és kiemelkedőbb karakter, rá koncentráltunk, és végülis az ő történetét ismerhettük meg a könyvben. 

Én nagyon-nagyon szerettem a könyvet, újfent nem csalódtam az írónőben, bár megjegyezném, hogy Seth még nem előzte meg a szívemben Roth-ot, akit egy picivel jobban szerettem. Jaj, ezek a piszkos, izomkolosszus, mégis szerethető srácok! Jennifer mindig olyan férfi karaktert alkot nekünk, akiknek képtelenség ellenállni. 

Letehetetlen volt, forró és szenvedélyes, imádtam a szarkasztikus beszólásokat, ahogy egymás agyát húzta a két főhős. Kapcsolatuk fonala érdekes volt, és már alig vártam, hogy végre történjen közöttük valami. Szikráztak a lapok az ujjaim között, annyira pörögtek az oldalak és az események. Armentrout ismét egy csodálatos világba utaztatott minket, újra és újra lenyűgöz a tehetsége és a képzeletereje.

Már nagyon várom a folytatását ennek a sorozatnak is, valamint a Komor elemeknek is. Még-még-még, ennyi nem elég! :) Ide az összes J. L. A. kötettel és a tökéletes pasikkal!

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA te is megrendelheted! :)


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"– Úgy futsz, mint egy csaj.
Dühösen pillantottam Seth hátára, és fújtattam.
– Mert az vagyok.
– Ettől még nem kell úgy futnod!"
*
"– Te ettél valamit?
Nem. De téged felfalnálak. Az istenekre, a gondolataim megint tizennyolcas karikások lettek."
*
"Istenem, ezt a pasit nézni is gyönyörűség volt (…)"
*
"– Csak gondoltam szólok. Az igazat megvallva, bírom a bújós csajokat. És még jobban szeretem mindazt, ami közvetlenül a bújás előtt és után következik – folytatta, én pedig képtelen voltam letörölni a képemről az idióta vigyort."
*
"– Saját hibáink felismerése a legjobb utat jelenti a gyógyulás felé."



1 megjegyzés:

  1. Ha szabad kérdezni, Armentrout melyik sorozatának spin offja ez? :)
    (Mindenképp elolvasom, ha már ennyire megdícsérted^^)

    VálaszTörlés