R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök (#1 Mennyei)

1858-ban Rómában egy német hercegnő, Katharina, mocskos titkokról próbálja lerántani a leplet, de számtalan akadályba ütközik.
Marco Fiore, a megkeseredett, hitehagyott, ópiumfüggő egyházi nyomozó kapja a
lehetőséget, hogy felgöngyölítse a Sant'Ambrogio zárdában folyó kegyetlen, parázna
játékokat. A bűnösök mind magas rangú egyházi személyek, akik saját és egymás érdekeit akár gyilkosságok árán is képesek megvédeni. A szálak a kolostor rendfőnöke, Maria Luisa nővér kezében futnak össze, akit senki nem mer megvádolni.
Marco igyekszik rájönni a titok nyitjára, de tudja, egyedül kevés ehhez a feladathoz. Egy véletlen folytán találkozik a gyönyörű, de szorult helyzetben lévő Blancával, és ráveszi, hogy segítsen neki a nyomozásban. A lány jelentkezik a zárdába, hogy bizonyítékot szerezzen Maria Luisa nővér pokoli tevékenységére.
A történetet valós események ihlették.
R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal a 19. századi Rómába kalauzolja el az olvasókat. A regény gyilkosságról, összeesküvésről, gyalázatról, hazugságról és titkokról mesél. A sötét és mocskos tetteket csupán a szenvedélyes és tiszta szerelem története ellensúlyozza.


Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 416
ISBN: 9786155763984
❉❉❉

R. Kelényi Angelika neve számomra garanciát jelent arra, hogy egy újabb fantasztikus, jól megírt történelmi romantikus könyv kerül hozzám. Kétségem sincs afelől, ha kezembe veszem valamelyik könyvét, hogy az ne lenne jó. Mindegyik történetébe beleteszi szívét-lelkét, alapos kutatómunkával hitelessé teszi a történelmi hátteret, valamint fantasztikus, már-már élőnek számító karakterei letehetetlenné varázsolják a regényt. Nem volt ez máshogy most sem, hogy legújabb regényét, a Mennyei bűnöket elolvastam.

Természetesen egy picit más volt, mint Flóra és Mariani története, lassabb lefolyású, hosszabb felvezetés övezte a cselekményt, amit teljesen helyén valónak éreztem, hiszen fontos volt felvázolni a karaktereink életét, és az előzményt, amely majd a regény fő szálához lesz szükséges. Persze, hiányoztak a régi, imádott karakterek, de őket el kellett engednünk, és befogadni Blancát és Marco-t. Úgy hiszem, ezzel sem lesz problémájuk az olvasóknak hiszen mindkettejük karaktere igazi egyéniség, erősek, kitartóak, bátrak, mégis múltjukban megvan a sötétség, a fájdalom, amely behálózza a mindennapjaikat.

Történetünk a 19. századi Olaszországban játszódik, valós események ihlették, témája sötét, durva és megbotránkoztató. Marco Fiore egyházi nyomozó barátja unszolására meghallgatja Katharina Schillingfürst bajor hercegnő meghökkentő történetét, amely a Sant' Ambrogio zárdában folyik. Kegyetlen, visszataszító dolgokat művelnek a magas rangú egyházi személyek, és mind közül a kolostor főnöke, Maria Luisa a legnagyobb hunyó. Marco szeretné lerántani a leplet a zárdában zajló borzalmakról, ám bizonyítékok ellenében tehetetlen. Ekkor bukkan fel Blanca, aki anyjuk halála után keserves munkával próbálja felszínen tartani bérelt lakásukat és két húgát, Leonát és Nellát. Nella tizenhét éves, és nem titkolja, hogy többre vágyik ennél a középszintű életnél. Csillogást, pompát szeretne, és célja eléréséért olyan dolgokat is megtesz, ami bonyodalmak láncolatát indítja el.  Leona tíz éves, kis ártatlan bárányka, akinek a nővére a mindene. Blancának eddig is sok rosszat kellett kiállnia, pedig mindent csak a testvérei jólétéért tett, ám ami most vár rá, arra soha nem is gondolt volna.

Marco Fiore <3
Nagyon vártam már, hogy végre találkozzon a két főszereplőnk, illetve, hogy hogyan fonódik egybe sorsuk szálai. Blancát nagyon megszerettem, odaadó, kedves, életvidám fiatal nő, aki legszívesebben egész nap csak festene és a testvéreivel lenne. Sajnáltam őt bizonyos részeknél, de fel is néztem rá amiért olyan bátor tudott lenni, valamint hogy képes áldozatot hozni a szerettei érdekében.
Marco Fiore egy igazán okos, összetett személyiség, nagyon szerettem az ő részeit is olvasni, és kíváncsi vagyok, hogyan próbálja majd megoldani az elé gördülő akadályokat illetve a zárda titkait. Titokzatos, magabiztos, határozott és eltökélt ember, aki megtört lelki világa ellenére, némi segítséggel, de talpra tud állni, és bizonyítani szeretné, hogy nyomozásban még mindig ő a legjobb. Azt hiszem, újabb könyves szerelem van kialakulóban, hiszen vonzó a pasas, aki eléggé érdeklődik a mi Blancánk iránt, és biztos vagyok benne, hogy a mi szívünket is behálózza majd.

Egy icipici romantika található a könyvben, Angelika megszokott egyedi, mámorító stílusa mellett, előtérbe helyezve a történelmi szálat. Emelem a kalapom az írónő előtt, hiszen komolyan mondom, hogy nem tud rossz könyvet írni, mindegyik levesz a lábunkról. Sosem csalódom az írónőben. Lenyűgöző alkotás!

Ehhez fogható történetet még nem olvastam! Egyszerre ámulok el és döbbenek le, egyszerre érzem magam feldúltnak és boldognak. Nagyon izgalmas résznél zárult le az első könyv, úgyhogy nagyon remélem, mielőbb érkezik a folytatás, mert szinte fizikai fájdalmat érzek, amiért újra el kell szakadnom egy csodálatos történettől.

Imádlak Angelika! Csak így tovább! 

Ha te is szeretnéd elolvasni ezt a csodálatos történetet, IDE KATTINTVA te is megrendelheted! :)


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"– Egy férfi soha nem tudja elég érzékletesen elmesélni egy nő szenvedéseit."
*
"Hitt abban, hogy azok a dolgok, amik nem tisztázódnak, úgy maradnak az emberben, mint egy óriási teher, amit élete végéig cipelnie kell."
*
"– Sajnos az idők változnak, s velük az emberek is…"
*
"– Az álmainknak nem tudunk parancsolni."
*
"– Én már semmiben sem hiszek, asszonyom. Az isteni jelenlétben különösen nem. Sokkal inkább abban vagyok biztos, hogy az ördög az emberekben lakozik."




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése