ELŐOLVASÁS: Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók


Bangkok piros lámpás negyedében hetek óta a félelem az úr. Laura, egy svéd fotóslány a helyszínre utazik, hogy újságíró kollégáit képanyaggal támogatva segítsen egy sorozatgyilkos nyomára bukkanni. 
Ám hamarosan ő maga is elmerül a város titokzatos, buja világában, ami nem csupán a nyomozást, de az ő már többször megsebzett szívét is veszélybe sodorja.
Bűn és bűnhődés, kegyes hazugságok, önző hiúság vagy a vak szerelem szövik a kusza szálakat? 
Esetleg mindezek együttesen?
A regény Ázsia egyik leglüktetőbb metropoliszába repíti az olvasót, hogy annak minden színével és illatával, vétkével és gyönyörével egy izgalmas történet részese lehessen.

Palotás Petra legújabb könyve a szerző első regényének, a Bangkok titkainak átdolgozott, bővített kiadása, 
amelyben a további fejezetek mellett új szereplők is meglepik majd a romantikus krimik kedvelőit.




Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 280
ISBN: 9786155929113
Megjelenés időpontja: 2019. február 28.
❉❉❉


Palotás Petrától ez volt a második könyvem, hiszen számomra még csak most lett ismert a neve, hogy megjelent az Álomgyár kiadónál. Bevallom, a Vénasszonyok nyara közel sem volt rám olyan hatással, mint a Szárnyaszegett pillangók. Utóbbinál nagyon tetszik a cím választás, nagyon történethez illő és több jelentése is van, elgondolkodtatja az embert. Az írónő újabb csodálatos utazásra invitál minket, s kaptunk egy újabb, titkokkal körbefont, letehetetlen történetet! 

Laura svéd fotóslány, aki az újságoknak dolgozik. Munkát kap Thaiföldön, hogy fotóival együtt támogassa a thai örömlányok eltűnésével kapcsolatos nyomozást. Újságíró kollégái mind férfiak, ám ez nem okoz fejfájást a lánynak, igyekszik minél jobban megismerni Bangkok utcáit, hogy megfelelő szemszögből kaphassa le a fontos információkat. Persze a kikapcsolódásra is jut idő, hiszen az éjszakai pillangók sötétedés után dolgoznak a piros lámpás negyedben. Úti társa Frank, angliai fickó, aki igen nagy nőcsábász, természetesen rögtön megakad a szeme a fiatal, gyönyörű Laurán. A lánynak is tetszik a férfi, ám mivel nemrég otthagyta a vőlegénye nem biztos benne, hogy készen áll egy újabb komoly kapcsolatra, meg persze, még nem is ismeri igazán Franket. Bangkok egyik legigényesebb éjszakai bárjából tűnnek el sorra a lányok és nem marad más hátra belőlük, csak egy-egy dobozba zárt testrész. Laura össze barátkozik az egyik lánnyal, aki nem vágyik másra csak boldogságra, és egymás barátságában némi vigaszt nyernek a borzasztó események ellenére. A nyomok a tengerpartra vezetnek, de a szálak kuszák és Laura maga is kételkedik néha, ki is az igazi sorozatgyilkos. 

Az ötlet és a kivitelezés csillagos ötös. Nagyon tetszett a gyilkosságok oka, a történések és őszintén, nem egyszer vezetett az orromnál fogva az írónő, mindig tévútra csalva a gondolataimat. Én magam sem tudtam eldönteni, hogy most akkor kire is gyanakodjak. Petra nagyon jól összekuszálta a szálakat, remekül építette fel és fonta össze azokat. Elég sok szereplőnk volt, néha picit ugráltunk is közöttük, de így legalább mindenkit megismerhettünk. Gyönyörű, bölcs gondolatokból sem volt hiány, az írónő csodaszép mondatokat fogalmazott meg az oldalakon, nagyon sokat idéztem is belőle, olyanokat, amelyek igazán megfogtak és elgondolkodtattak. Tájleírásból is elég gazdagon kaptunk, úgy éreztem, mintha magam is a tengerparton sétálgatnék a fülledt melegben. Az írónő nagyon szépen bánt ezzel a mértékkel, hiszen elegendő információt kaptunk a környezetről, a helyszínekről és teljesen átjöttek az érzések. 

Laura karaktere elég érdekes volt, néha szerettem, néha nem igazán értettem a gondolatait. Egyszer kedvelte Frank-et, máskor nem, aztán a férfi egy-egy megmozdulása újra felkeltette az érdeklődését. Amikor pedig már más volt a képben, akkor sem értettem, hogy miért foglalkozik még vele és miért baj az, ha a férfi is érdeklődik más iránt. Így visszatekintve persze már kitisztult a kép, csak a könyv közepén ez nem esett le. Az írónő helyében egy kicsit bővebbre engedtem volna a szálakat, kicsit mélyebben belementem volna az érzelmekbe, a lopott pillanatokba, mivel picit gyorsan történt minden, gyors lefolyású volt a történet. A szerelmi szál(ak) néhol eléggé összeakadtak és kevésnek éreztem, ehhez is járult volna hozzá egy kis bővítés. 
Ez persze nem azt jelenti, hogy rossz volt a könyv, mert nem. Sőt, letehetetlen volt, állandóan történt valami, ami tovább sarkallt az olvasásra, a végére pedig már a körmömet rágtam az izgalomtól. 

Ebben a könyvben minden megvan ami kellhet: izgalom, kaland, nyomozás és egy kis romantika! Azt hiszed felkészültél mindenre? Tévedsz! Kiszámíthatatlan fordulatokkal és trükkös csavarokkal találja szemben magát az olvasó. 

Merülj el te is Ázsia legmélyebb bugyraiban! Nem fogod megbánni!

A könyvet kedvezményesen előrendelheted IDE KATTINTVA!
Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Minden nőnek vannak olyan napjai az életben, amikor szépnek látja magát, máskor meg elbújna a világ elől."
*
"– Ne szomorkodj, hogy véget ért, hanem légy hálás, hogy megtörtént."
*
"Az újdonság varázsa sokszor kegyetlen ellenfél, megtéveszt, elkápráztat bennünket."
*
"– Szavak, szavak… Milyen felesleges ócskaságok. A pillantás, az ölelés, a sokatmondó csend. Tudod, az mindennél többet ér. Az mindent elárul."
*
"– A szimpátia kialakulásához elég egyetlen pillantás."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése