Emma Chase: Egy ágyban a herceggel (#1 Uralkodj magadon)


Nicholas Arthur Frederick Edward Pembrook Wessco királyságának trónörököse, úgy is mondhatnánk, méltóságos őszexisége, elképesztően vonzó, ellenállhatatlanul jóképű és szégyentelenül öntelt – de hát ki ne lenne az, ha folyton hajbókolnak előtte?
De egyszer csak egy hóeséses manhattani éjszakán a herceg találkozik egy fekete hajú szépséggel, akinek esze ágában sincs meghajolni előtte. Helyette inkább belevág egy tál pitét a herceg képébe.
Nicholas a fejébe veszi, hogy kideríti, vajon a lány is olyan ízletes-e, amilyen a pitéje. Trónörökösként hozzászokott, hogy megkap mindent, amit csak akar.
Egy herceggel randizni nem éppen olyan, amilyennek a pincérnőként dolgozó Olivia Hammond elképzelte.
Adott egy folyton ítélkező királynő, egy lelkesen helytelenítő másodörökös, egy csapat könyörtelen lesifotós és a nyilvánosság fürkésző tekintete.
Bár ló húzta hintón tartanak a Roll Royces-ok felé, és újabban senkit nem nyakaznak már le, a királyi család tagjai még messze vannak attól, hogy maguk közé fogadjanak egy közembert.
De Oliviának mindez talán megéri Nicholasért.
Nicholas úgy nőtt fel, hogy az egész világ őt figyelte, és most a házasságával készülnek ugyanezt tenni. Itt az ideje, hogy eldöntse, ki is ő valójában, és ami még ennél is fontosabb, mit szeretne az életben: királyként uralkodni… vagy egyszerű férfiként örökké birtokolni Olivia szerelmét.


Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 400
Fordító: Seres Noémi
ISBN: 9786155875120

❉❉❉

Akik sokat olvasnak angolul, nemegyszer ajánlották már Emma Chase írónőt a kiadóknak, és nemhiába. Az Athenaeum Kiadó az írónő egyik sorozatából kiadott két részt, aztán félbe hagyták, ami nem túl kedves, viszont az Álomgyár kiadó le is csapott a Royally sorozatra, a borítóterveket is már elég hamar láthattuk, és nem is kellett sokáig várni, hogy kiadják az első részt. Reméljük, az egész sorozatot a polcon tudhatjuk majd. Nekem még csak most sikerült a kezembe vennem a könyvet, amit egyrészt rosszul, másrészt jól tettem. Jól, mert hamarosan érkezik a folytatás (bár nem függővéges, hálistennek), rosszul, mert nagyon tetszett a könyv. Egyébként is nagyon szeretem a tiltott szerelemes sztorikat, és kíváncsi voltam mit hoz ki az írónő a helyzetből.

Nicholas Wesco trónörököse, befolyásos és jóképű, aki a kamerák előtt egy úriember, a háttérben azonban éli a nagybetűs életet és falja a nőket. Az öccse sem panaszkodhat, miután leszerelt a seregből, gyakori szereplője a pletykalapok címlapjának. Nagyanyja, a királynő eleget várt már arra, hogy Nicholas feleséget találjon magának, ezért kézbe veszi a dolgokat és megparancsolja, hogy mindössze pár hete van, hogy egy papíron felsorolt előkelő hölgyek közül egyet válasszon, valamint zabolázza meg öccsét is. Nicholas a háta közepére kívánja ezt az egészet, nem is törődik a dologgal és elutazik a testőrségével és egyik barátjával New York-ba, hogy megtalálja az öccsét és hogy utolsó szabad napjait szórakozással töltse. De egy nem várt hóviharos estén Nicholast beűzi a hideg Olíviáék éttermébe, ahol a lány családi recept alapján készít pitéket. Nicholast rögtön elvarázsolja a fekete hajú szépség, és illuminált állapota miatt szemtelen ajánlatokat is tesz neki, ám Olíviát kemény fából faragták és hiába csak egy csókba kerülne annyi pénz, amennyivel ki tudná húzni magukat a csávából, ellenáll a jóképű férfinek. Nem számít rá, hogy másnap újra látja, immár józanul és elnézést kérve az estéért, igazi randevúra hívja a lányt. Néhány találka után persze kiderül, hogy Nicholas egy herceg, akinek kötelességei vannak. 

Ez a könyv egy tipikus modern tündérmese. Imádtam! A herceg beleszeret egy lányba, akit nem érdekel a pénz, sem az, hogy ő a herceg, hanem önmagáért szereti, de persze a hercegnek meg kell dolgozni a lány szerelméért, mert nem adja egy könnyen magát. Én nagyon szeretem az ehhez hasonló történeteket és szerintem még sok más hölgy/lány/nő is így van vele, mert azért valljuk be, mi is szeretnénk valaki hercegnője lenni. :)

Mind Olívia, mind Nicholas a kedvencem lett, nagyon szerettem őket külön-külön is, de a párosuk ütött igazán nagyot. A főszereplők mellett a mellékszereplők is nagyon szerethetőek voltak, de aki a legjobban megfogott az Henry herceg, Nicholas öccse volt. A következő kötet az ő története lesz, úgyhogy már alig várom, hogy olvashassam! Imádtam még Franny-t, aki észnél tartotta Olíviát a gazdag, orrfennhordós nép között.

A romantika mellett az erotika is teret kapott, de szerencsére nem vitte túlzásba az írónő. A könyv olvasmányos és gyorsan haladós, könnyed stílusban íródott. Nagyon jól szórakoztam, végig fenn tudta tartani a figyelmemet és izgultam, hogy mi fog történni a következő fejezetben. Az írónő két szemszögből tárta elénk a történetet, ami miatt még érdekesebb volt, hiszen beleláthattunk egy herceg mindennapjaiba és egy felszolgálólány nehéz életébe is.

Ami levont a könyvélményből, az ismét a fordítás volt sajnos. Ugyanazok a fordítói hibák, elírások, értelmetlen szavak és mondatok, valamint az "evvel/avval" használata, ami kilóg a szövegkörnyezetből, ami a Vi Keeland könyvben is volt. Ez nagyon nem jó, sokan panaszkodtak rá és olvasás közben tényleg eléggé szemet szúrnak ezek a hibák, ami azért kár, mert egy hihetetlenül jó könyvről van szó. Remélem erre odafigyel a kiadó a közeljövőben.

Március 20-án érkezik a folytatás, én már alig várom, addig is ismerkedjetek meg a szereplőkkel és élvezzétek ti is ezt a fenséges szerelmi történetet :)

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA te is megrendelheted! 

Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Az egyetlen dolog, aminek jobb illata van, mint egy új könyvnek: az egy régi könyv."
*
"Ígérem. Tudod te, hogy mit jelent ez? Ez egy igen híres utolsó szó."
*
"Megesik, hogy azt gondolom, a legtöbb ember totálisan idióta."
*
"Egy nő legjobb tömegpusztító fegyvere a közömbösség és a zavarkeltés."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése