5 magyar írónő, akiktől még nem olvastam, de hamarosan fogok!

Sziasztok! :)

A februárt úgy gondoltam, indítsuk egy picit a magyar írónőkkel. Az alábbi listában hozok 5 olyan írónőt, akinek ismerem a nevét, viszont még nem olvastam tőlük. Szerencsére a polcomon várakoznak tőlük könyvek, ezért hamarosan el is olvasom őket, hiszen némelyik elég régóta vár rám. Nagyon szeretem támogatni a magyar írókat, hiszen annyi tehetség van közöttük, ám sokan előítéletesek és nem is nyúlnak magyar írók könyveihez. Ezért is szeretném megismertetni Veletek azokat, akik igenis méltóak arra, hogy felemlegessük a nevüket.

Vajon a következő 5 írónő közül is lesz olyan, akiről áradozok majd Nektek?

Lássuk!




1.
Eszes Rita: Rókatündér
Fülszöveg:
Ha igazán szereted, elengeded?
Midori nem hétköznapi lány – persze, minden tizennyolc éves így érzi. Ám ő az erdőben nevelkedett a kétszáz éves nagyanyóval, aki rókává tud változni. Midori is kicune, de még csak próbálgatja a képességeit.
Egy nap meglátja a vonzó és különleges Akirát. A fiú mesél magáról a rókának, de sejtelme sincs, hogy az érti minden szavát.
Csakhogy nagyanyó nem nézi jó szemmel Midori és Akira barátságát, ezért Oszakába küldi a lányt, hogy belekóstoljon a városi kamaszok életébe – és eltávolodjon Akirától.
Midori egy csapat külföldi cserediákkal együtt kipróbálja a japán középiskolások mindennapjait. Szert tesz két új barátra: a szívtipró Tristanra, és a lázadó Reire, akik ki nem állhatják egymást.
Mennyi titok szövi át a rituális szabályokat követő, fegyelmezett japánok életét?
Hogy érzi magát egy félénk rókatündér a gimnáziumban?
És mi történik, ha Akira egyszer csak felbukkan Oszakában?

× Moly: 76 csillagozás -> 90%
× Címkék: fantasy, romantikus, ifjúsági
× Első benyomás: Ami először megfogott a könyvben, az maga a borító. Szerintem csodálatos, egyszerűen vonzza a szemet. Az írónővel 1-2 hozzászólást váltottam az Instagramon, de egy nagyon aranyos hölgynek tűnik, aki odáig van az olvasóiért. Maga a Japán világ is érdekel, szóval alig várom, hogy megtapasztalhassam, milyen Eszes Rita írásmódja. Utána pedig jöhet a többi könyve?! :) 


2.
Róbert Katalin: 6 hét a világ 
Fülszöveg:
Nelli évek óta álmodozik a nagy Őről, akit még a gimnáziumi színjátszókörben ismert meg. Az iskolában vonzalom ébred köztük, de K.M. leérettségizett és elballagott, a kapcsolatuknak vége szakadt, még mielőtt igazán elkezdődhetett volna. Az egykori tehetséges fiúból mostanra körberajongott színész lett, aki estéről estére a színházban kápráztatja el a közönséget.
Nelli csak távolról sóvároghat K.M. után, de a lelke mélyén biztos benne, hogy egyszer újra összehozza őket a sors. Amikor színház gyakornoki programot hirdet, a lány tudja, hogy elérkezett az ő ideje. Belecsöppen a színészek, rendezők, ügyelők, súgók titokzatos világába. Megismeri az extravagáns, csupaszív Dittát, a gyönyörű és ravasz Biát, aki nemcsak az álompasit kész lenyúlni, de talán még az állását is. Na és még valakit, aki valahogy mindig ott van a közelében…
Ám az apja ultimátumot ad: Nelli csak hat hetet tölthet el a színházban, utána a cégénél kell elhelyezkednie.
Mire elég ez a néhány hét? Megtalálja a helyét a színházban?
Vajon lángot szíthat abból a szikrából, ami kamaszként olyan sokat jelentett?

× Moly: 27 csillagozás -> 92 %
× Címkék: romantikus, színház
× Első benyomás: Bevallom, itt is a borító volt az, ami elsőnek szemet szúrt. Szemeztem már a Szelídíts meg! című könyvével is az írónőnek, viszont valamiért nem mertem belevágni még.. Nagyon érdekel a színház világa, hogy hogyan épül fel egy színdarab, hogy hogyan készülnek rá a szereplők, mi zajlik a háttérben, mennyi munka van benne, úgyhogy alig várom, hogy elolvassam ezt a könyvet. Az írónőről sajnos nem tudok sok mindent, de a képei és az olvasói visszajelzések alapján egy aranyos hölgynek tűnik. :) Remélem lesz alkalmam személyesen is megismerni őt!


3.
Papp Csilla: A másik oldalról
Fülszöveg:
Vajon mi, nők és férfiak tényleg szemben állunk egymással?
Papp Csilla regényéből megtudhatjuk, milyen a másik oldalról nézni önmagunkat.
A történetben Hanna és Olivér nem hétköznapi megismerkedését, kapcsolatuk alakulását kísérhetjük figyelemmel – cukormáz és szirup nélkül. Egy mámoros éjszakán egy közös ismerősük révén telefonos szexbe bonyolódnak. Mindkettőjükben mély nyomot hagy az első „találkozás", annak ellenére, hogy lehetetlen szituációból fakadt. Az egymáshoz vezető út pedig sok meglepetést tartogat.
A regény komoly társadalmi problémákat is feszeget: nők bántalmazása, válás, haláleset feldolgozása, mindezt azonban könnyed, szórakoztató stílusban. Ezekben az élethelyzetekben Hannának egy különleges segítője is akad, az autóbalesetben elhunyt gyermekkori barátjának, Péternek a szelleme. Végül megbizonyosodhatunk arról is, hogy nincsenek véletlenek. Hannának is döntenie kell: melyik oldalt választja…

× Moly: 57 csillagozás -> 92 %
× Címkék: romantikus, nők elleni erőszak, gyász
× Első benyomás: Papp Csilla könyvei azok, amelyek elég régóta várnak már nálam az olvasásra, ezért már éppen ideje lenne kézbe vennem őket. Mostanában elég sok ismerős olvasta és dicsérte, valamint az írónő legújabb könyve is most jelent meg, és eldöntöttem, hogy azt addig nem szerzem be, amíg az előző köteteit el nem olvasom. Az írónővel még nem találkoztam személyesen, de képek alapján ő is egy aranyos és szimpatikus nő, aki szintén imádja a romantikus sztorikat. Kíváncsian várom! :)


4. 
Carrie Cooper: A szemtanú
Fülszöveg:
Ki ne várná repesve, hogy beteljesíthesse gyermekkori vágyát?
Hogy kiszakadva a hétköznapok egyhangúságából végre nekivághasson egy kalandos világ körüli útnak?
Lili Green izgatottan készül a régóta szervezett utazásra. Összekészített csomagokkal és új élmények reményével vág bele az indulás előtti utolsó munkanapjába. Ám egy pillanat alatt minden a feje tetejére áll, amikor Lili egy bűncselekmény szemtanújává válik, és ezáltal egy bérgyilkos céltáblájának közepére kerül. A teljesen félresiklott utazás pedig immár nem a szép emlékek gyűjtéséről, hanem az életben maradásról szól.

Carrie Cooper kalanddal, érzelemmel, humorral és váratlan fordulatokkal teli története során végigizgulhatjuk, hogy egy teljesen hétköznapi lány mit tesz olyan cseppet sem mindennapi helyzetek sodrásában, amelyek végérvényesen megváltoztatják az életét.

× Moly: 137 csillagozás -> 90 %
× Címkék: romantikus, krimi, kaland, utazás

× Első benyomás: Az Álomgyár bemutatókon néha láttam egy-egy pillanatra az írónőt, aki nekem nagyon szimpatikus és ahogy láttam, az olvasóit is imádja, lelkesen írogatja mindenkinek alá akár a tucatban hozott könyveket is. Mivel már a negyedik könyve jelent meg a kiadónál, és a könyvek összekötődnek, végre belevágok a sorozatba és így, hogy egymás után tudom olvasni őket, még nagyobb élmény lesz. Izgalom, romantika, minden, amit szeretek. Utána én is majd fogom a kis tucatomat és beállok a sorba dedikáltatni. :) A visszajelzések az írónő könyveiről abszolút pozitívak, úgyhogy kíváncsi vagyok.:) 


5.
Benina: Mindig és soha
Fülszöveg:
Faith Morgan mindent elveszített.
Két hét pokol után a tanúvédelmi programba kerül. Nem térhet vissza az otthonába, többé nem láthatja a legjobb barátnőjét, elvették az álmait, hitét megváltozott a kinézete, és elvesztette még a nevét is.
Faith többé nem létezik, Honey lépett a helyére.
Vajon rábízhatja magát az ügynökre? Biztonságban lesz az új otthonában? Okos dolog-e közel engedni magához a kisváros egyik legnagyobb szívtipróját?
Bray den Holmes mindent maga mögött hagyott.
Kétszer segített nagybeteg öccsén, de végül mindkettejük talpa alól kicsúszott a talaj. Zach depresszióba süllyedt, Bray pedig bulit bulira halmozott, hogy azt érezze, él. Elmenekült a családja közeléből, és egyetlen ember van, akinek a kedvéért hajlandó hazatérni: az öccse.
Ki az a titokzatos lány, aki nemcsak a kisfiút, hanem Brayt is vonzza, mint a mágnes? Miért olyan ellenséges? Miért olyan óvatos? Honnan származnak a sebhelyei?
Faith szeretné meghúzni magát, Bray viszont szeretné megérteni őt.
Egyikük sem tud szabadulni a másik hatása alól – és talán nem is akarnak.
Csakhogy Faith vészterhes múltjával nem könnyű szembenézni.
Vajon mit bír ki a szerelmük? És mit tehetnek, ha a kisvárosban felbukkan a legnagyobb ellenség?

× Moly: 171 csillagozás -> 90 %
× Címkék: romantikus, erotikus, kaland, thiller, maffia, New Adult

× Első benyomás:  Benina neve is ismerősen cseng számomra, hiszen sokszor szemeztem már a könyveivel, ám nem akartam rögtön egy sorozatba kezdeni, és mivel ennek a könyvnek csak egy része jelent meg (remélem nem nagyon függővéges :D), valamint sokaknak tetszett ez a könyv, erre esett a választásom. Az olvasói visszajelzések nagyon pozitívak, sokan dicsérik az írónő tehetségét, amiről hamarosan én is megbizonyosodom. :)


Remélem tetszett Nektek ez a kis lista, ha szeretnétek még ehhez hasonlót, írjátok meg kommentben! Valamint azt is, hogy ti az 5 író közül kiktől olvastatok már :) 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése