Sienna Cole: Elmejáték

Tim Ellis látszólag ugyanolyan, mint minden tizenhét éves iskolás srác: szereti a zenét, rajong a videójátékokért, és próbálja megtalálni önmagát. Egy nap azonban állig felfegyverkezve érkezik az iskolába, és brutálisan kivégzi négy osztálytársát. A kiérkező rendőrség kereszttüzében őt is életveszélyes lövés éri, minek következtében kómába esik.
Mike Marshall nyomozó magabiztosan lát neki az egyszerűnek látszó ügynek, azonban hamar fény derül rá, hogy a gyilkosság gyökerei sokkal mélyebbre nyúlnak a vártnál. Ráadásul felbukkan egy koronatanú is, aki a tragédia okozta sokk miatt kihallgathatatlan. Marshall nyomozó szokatlan módszerhez folyamodik: egy, az iskolai lövöldözések lélektanában jártas pszichiáter, dr. Miranda Crane segítségét kéri.
Vajon kik a felelősök abban, hogy a merénylet megtörténhetett? Ártatlanok-e az áldozatok? Van-e remény a gyilkos számára? Mike Marshall és dr. Miranda Crane óriási nyomás alatt dolgozva versenyt fut az idővel, és miközben lépésről lépésre felfejtik a szálakat, olyan megrázó titkokra bukkannak, melyekre még ők sem számítottak.
Sienna Cole, a lehengerlően izgalmas Lefelé a folyón című regény szerzőjének új lélektani thrillerében az emberi elme félelmetes játékaiban merülhetünk el.


Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 432
ISBN: 9786155929250
❉❉❉

Többször említettem már, hogy Sienna Cole véleményem szerint tökéletesen megtalálta önmagát a thiller-krimi műfajban. Komolyan, nincsenek rá szavak, mennyire zseniálisan fel tudja építeni a cselekményt és köré az élethű karaktereket. Leleményes módon csavargatja a szálakat és mi magunk is simán belesétálunk a csapdába, nem vesszük észre, hogy minket teljesen átejtettek, csak a végén. Ezért imádom őt, mert képes arra, hogy az ember elhagyja az állát útközben.

Az írónő ismét egy elég komoly témához nyúl, ami nem kevésbé ismert Magyarországon sem. Egy amerikai középiskolában zajló bullying, azaz zaklatás a központi téma. Valljuk be, mindenkivel megtörtént már életében. Vagy egyik, vagy másik oldalról. És szörnyű. És értelmetlen az egész. És emiatt halnak meg gyerekek évente szerte a világon. Ez mennyire kiakasztó és durva már. Miért nem lehet tenni ez ellen? Kérdezzük mi és kérdezi Sienna Cole is ezen a regényen keresztül.

A cselekmény ismét több szálon fut, egy tinédzser, Tim szemszögéből kezdjük, aki egy fegyverrel sétál be a középiskolába, hogy véget vessen zaklatói életének. Jönnek a rendőrök és ártalmatlanítják, így kómába kerül. És ekkor kezdődik el maga a könyv. Megismerjük a nyomozót Mike-ot, aki egy fiatal, egyedülálló férfi, számtalan ehhez hasonló esetet megoldott már, mégis mindig össze facsarodik a gyomra, ha halott fiatalkorúak ügyében kell eljárnia. Mocskos egy világ ez. És bekapcsolódik a nyomozásba Miranda is, az eszes pszichológus, aki a megölt fiúbanda kimaradt, depresszióba esett tagját, Ericet próbálja beszédre bírni, hiszen ő a koronatanú, aki beszélt az áldozatokkal és az elkövetővel is, mielőtt megtörtént ez a szörnyűség.

Komolyan csak kapkodtam a fejem és lerágtam mind a tíz körmöm olvadás alatt. Folyamatosan történt valami és mivel fejezetenként változott a szemszög, állandóan fenntartotta a kíváncsiságomat, hiszen egyre több minden derült ki az üggyel kapcsolatban. Tim, az elkövető rengeteg atrocitást eltűrte ezeknek az állatoknak (bocsánat, de jobb szó nincs az ilyen emberekre), tenni azonban semmit nem tudott, hiszen ha szót emel ellenük, akkor talán még rosszabb helyzetbe sodorhatja magát, mintha csak csendben tűr.

A lényeg, hogy ha egy lebilincselő, megbotránkoztató és letehetetlen könyvre vágysz, akkor vegyél elő egy Sienna Cole könyvet. Nem fogod megbánni. De utána szedd össze a lelked és valami könnyebbet olvass, hidd el, kell majd.

Nagyon örülök, hogy az írónő belecsempészett egy nagyon picike szerelmi szálat a könyvbe, úgy érzem, kellett bele, hiszen talán egy kis felsóhajtásnyi időt kaptunk, amikor megkönnyebbülhetett a lelkünk. Kíváncsi vagyok, hogy kettejük sztorija fog-e még folytatódni, én kifejezetten örültem nekik. :)

Ezúton is szeretném megköszönni az írónőnek, amiért foglalkozott a témával és igyekszik felnyitni az emberek szemét erre a napjainkban is folyó küzdelemre, amit a diákok nap mint nap elviselnek az iskolákban. Kérlek, szülők, vigyázzatok a gyerekekre, ne hagyjátok sem azt, hogy áldozatok legyenek, sem azt, hogy elkövetők. Hiszem, hogy meg lehet ezt akadályozni. Boncolhatnám apró cafatokra a miérteket, de akkor sose jutnánk a poszt végére. Inkább csak olvassátok el és gondolkodjatok el rajta. :)

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA te is beszerezheted! 






















Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Tim arra gondolt, hogy ebben a tetves világban mindenki hazudik. Eljátsszák, hogy törődnek egymással, smúzolnak és mosolyognak, közben pedig mindenki rühelli a másikat."
*
"Csak az ember törekszik arra, hogy elérje a tökéletességet, mintha ezzel felülemelkedhetne a rendszeren, melynek ő maga is része."
*
"Nincs tökéletes pillanat, nincs mire várni; az élet most történik, most van értelme érezni és beengedni."
*
"– Szerintem az a boldogság, ha elfogadnak olyannak, amilyen vagy – felelte végül."
*
"Mintha a boldogság csak pillanatokig tartana, és csak azért kapnánk, hogy utána még elviselhetetlenebb legyen ez a sivár, rideg, kegyetlen valóság."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése