Miket olvass a karantén ideje alatt? - 1. rész

Sziasztok!

Bizonyára nem vagyok egyedül azzal, hogy tengernyi szabadidőnk lett és jó lenne, ha nem unnánk szét magunkat teljesen. De nem kell ennek az időszaknak rossznak lennie, álljunk hozzá pozitívan! :)
Ezért szeretnék egy minisorozatot indítani, amelyben a karantén ideje alatti olvasmányokról  írok pár dolgot Nektek. Az első részben öt tippet szeretnék adni, hogy milyen könyvet olvassatok el szerintem. Természetesen kedvetek szerint módosíthatjátok ezeket, ezek csak tippek, hátha valakinek pont ez a bejegyzés adja meg a kezdőlöketet egy-egy történethez.

No lássuk, miket ajánlok! :)



1.
Olvass el egy olyan könyvet, amelyet már régóta halogatsz
Hide to read or read to hide? on We Heart It

Na ne szégyelljétek bevallani, hogy nektek is temérdek olvasatlan áll a polcotokon, viszont biztosan akad egy-két olyan könyv, amelyet régóta halogattok. Féltek tőle, rossz értékeléseket olvastál róla vagy éppen sosem volt kedved hozzá. Most bőven belefér az időnkbe, szóval vedd le a polcról és merülj bele! Nagy eséllyel pozitívan fogsz csalódni benne! :)



2.
Olvasd újra a kedvenc sorozatod
Harry Potter uploaded by Tay Fernandes on We Heart It

Biztos vagyok benne, hogy mindegyikőtöknek van egy kedvenc sorozata, amelyet régen olvastatok már, mégis az egyik legjobb sorozatként dédelgetitek a lelketekben. De annyi szuper és izgalmas újdonság érkezik, hogy ezeknek a régi kedvenceknek az újraolvasását inkább folyton eltoljuk, hiszen annak már ismerjük a történetét, nem tűnik vonzónak egy újabbnál. Viszont higgyétek el, csodát tesz a lelketekkel egy számotokra kedves sorozat, főleg ebben a nehéz időszakban. Dobjátok félre azt, ami nem köt le és evezzetek újra az ismerős vizekre.

Szívesen ajánlom számotokra a képen is látható Harry Potter sorozatot, amely kicsit előhozza a gyerekkort, a körömrágós izgalmakat, gondolom sokatoknak ez a legnagyobb kedvence (nekem is). Utána mehet mellé mozimaratonban a filmek is! :)



3.
Olvass el egy vaskos könyvet
103 images about · B O O K S · on We Heart It | See more about ...

Bevallom, én is mindig úgy állok hozzá a vastagabb könyvekhez, hogy 'jaj, ez egy hosszú menet lesz, majd elolvasom, ha több időm lesz rá, mert egyben szeretném őt olvasni, nem hosszú heteken át'. Nos, most ez igazán nem lehet kifogás, hiszen egyben el tudjuk olvasni ezeket a vaskos példányokat is, hiszen még ha dolgoztok is otthonról vagy a gyerekekkel kell foglalkozni napközben, este mindenképpen van időtök belemerülni és jó sokat falni ezekből a monstrumokból. :) Utána pedig jó érzés az a büszkeség ami elönt minket, hogy igenis elolvastuk egy több, mint 500 oldalas könyvet!



4.
Olvass a komfortzónádon kívül

ginger cat surrounded with books on We Heart It

Mindenkinek van egy zsánere, igen, a könyvekben is. Valaki csak a romantikus könyveket szereti, valaki undorodik a töménytelen rózsaszín felhőktől, ezért fantasy-t olvas. Valaki a krimit, a rejtélyeket, a félelmet, thiller könyveket szereti, stb. Ez így van jól. Azonban vannak időszakok, amikor úgy érzed, kicsit meguntad az olvasmányaidat, hiszen szinte mindegyik csak ilyen vagy olyan. Ilyenkor főleg kell egy picit mást olvasni a megszokottól, de most a karantén ideje alatt is nyugodtan kísérletezz új, más műfajokkal, a végén lehet, megkedvelsz egy adott műfajt és utána abból is fogsz keresgélni olvasmányokat. :)


5.
Olvass magyar íróktól is
Gazdaság: "Magyar író nem vásárol könyvet, mert nincs rá pénze ...

Szeretem támogatni a magyar írókat, hiszen olyan kevesen vannak és olyan tehetségesek, mégis kevesen mernek magyar írótól kezükbe venni könyvet. Ennek lehet az oka egy negatív könyvélmény, de hallottam már olyat is, hogy az író a negatív kritikára elég szépen odaszólt az olvasónak. Tény, hogy vannak ilyenek, de ezek miatt megéri kihagyni felejthetetlen könyvélményeket? NEM. Fedezzük fel, milyen fantasztikus íróink vannak, nézzünk szét blogokon, molyon, kiadóknál, kik népszerűek, milyen zsánerben írnak, próbálgassuk a szárnyainkat. Ha eddig nem mertél olvasni magyar írótól, kezdd el Most!
Ebben a nehéz időben számukra is öröm, ha támogatjátok őket könyvük megvásárlásával, de sokan fel is ajánlottak ingyen e-könyveket a karantén idejére, ezeket megtaláljátok az előző bejegyzésemben.



 Remélem, tetszett Nektek a bejegyzés! A következő részben azokat a könyveket mutatom meg Nektek, amelyeket én szeretnék elolvasni a karantén ideje alatt :) Ha érdekel titeket, tartsatok továbbra is velem! Vigyázzatok magatokra és olvassatok sokat! :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése