Anne L. Green: Ördögi kísértés

Reggie ​Reynolds a Las Vegas-i rámenős csirkefogók gondtalan életét éli: szórja a pénzt és gátlástalan módon használja ki a nőket. Minden este hatalmas összegeket kockáztatva teszi meg a tétjeit a Bellagio kaszinó játékasztalainál. Az életet játéknak fogja fel, elszántan hiszi, hogy kivétel nélkül mindent ő irányít. Hozzászokott a fényűzéshez, és ahhoz, hogy neki senki sem mondhat nemet.
Egy napon azonban szembesül a visszautasítással, amikor Victoria Sawyer szemrebbenés nélkül fordít neki hátat. Abban a pillanatban, ahogy Reggie belenéz Vicky haragos, igéző zöld szemeibe, a játszma elkezdődik. Gyors, szenvedélyes, spontán és kíméletlen módon kívánja leigázni vágyai tárgyát. A csábítás hazai terep számára, és bármire képes, hogy minden megkezdett partiból nyertesen kerüljön ki. Egy olyan játszma veszi kezdetét kettőjük között, aminek a kimenetele azonban még előtte is homályos.
Reggie-t sokként éri, hogy az ő életét is egy felsőbb hatalom befolyásolja. Rá kell ébrednie, hogy ő sem mindenható. Azok a dolgok ugyanis, amelyek a felismeréshez vezető úton fontossá válnak számára, mint az egészség, a szabadság, a szerelem és a boldogság, pénzzel nem megvásárolhatók. Kemény leckét kap a barátságról, megbocsátásról, és arról, hogy az élet törékeny, és nagyon gyakran igazságtalan.


Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 538
ISBN: 9786155763274
❉❉❉

Még nem olvastam az írónő összes könyvét, de az eddigiek közül jelenleg ez áll legközelebb a szívemhez (végül lehet Az arcátlan csábító után már más lesz a véleményem:P). Reggie Reynolds már a bővített A sötétség fogságában című könyvben felkeltette a figyelmem, Vickyvel együtt, szóval nagyon vártam a történetüket. Nem is csalódtam, hiszen mind Vicky, mind Reggie nagy kedvencem lett. Már eleve Las Vegas témája, a kaszinó világa nagyon vonzott, hiszen számunkra elég távolinak, elérhetetlennek tűnik, és jó volt picit belátni a színfalak mögé. 

Reggiet rögtön az elején megismerhetjük, és kiderül, hogy tipikus gazdag, jóképű pasi módon viselkedik. Arrogáns, beképzelt, úgy gondolja övé a világ és hogy bármit és bárkit megkaphat, hiszen pénzből van elég. Igen ám, de ekkor felbukkan Vicky, aki a férfi közkedvelt kaszinójában dolgozik, és hiába szeretné meghódítani, a nő erősen ellenáll a beképzelt Reggienek. Reggie ezt nem fogadja el, úgy gondolja, bármi áron megszerzi magának Vicky-t, ám fogalma sincs, hogy mibe gabalyodik bele. Vicky múltja nem olyan szép, amilyennek ő szeretné, és gondoskodnia kell lázadó, rossz társaságba kerülő húgáról is, aki elég szépen keresztül húzza a számításait, ezzel veszélybe sodorva mindkettejük életét. Vicky azonban nem az a fajta nő, aki egykönnyen feladja és a sarokba vonul sírni, hanem a talpára áll, felveszi az álarcát és szembenéz az akadályokkal. Maga sem gondolta volna, hogy bármennyire is visszataszítónak és undorítónak találja ezt a nyomulós férfit, végül elkezdi érdekelni őt, és ahányszor csak meglátja, beleremeg a térde is. 

Imádtam ezt a huza-vona játékot, amit egymással űztek, ahogy játszottak egymással és mégis csak úgy szikrázott közöttük a feszültség. Az erotikus jelenetek nagyon érzékiek és igényesek voltak, nagyon szerettem őket együtt. Úgy érzem, teljesen kiegészítették egymást, hibáik ellenére, még úgy is, hogy sokáig nem voltak tisztában egymás múltjával kapcsolatban. Ugyanis mindkettőjüknek megvan a maga keresztje, amely súlyos terhekkel, gondolatokkal, érzésekkel nyomja a vállukat. 
Reggiet nagyon megszerettem, viszont tiszteltem Vicky-t, amiért állandóan leoltotta ezt a beképzelt ficsúrt :) A könyv elején megismert szereplők a végére hatalmas jellemváltozáson mennek keresztül, köszönhető ez a megbocsátásnak, az egymásra találásnak, és a történt eseményeknek. 

Tudtam, hogy számítsak drámai fordulatokra, némelyek kiszámíthatóak voltak, viszont a vége felé annyira arcul csapott néhány dolog, hogy könnybe lábadt szemmel olvastam, hogy ugye nem..? Nem teheti ezt velünk az írónő, ez már kegyetlenség lenne. Viszont ha az írónő nem is az, a történeten keresztül megmutatta nekünk, hogy más emberek mennyire kegyetlenek tudnak lenni, akár a saját családtagjukkal szemben, ha a hatalom, pénz kérdése forog kockán. 

Letehetetlen történet, amely magával ragad egy titokzatos világba. Szerelem, szenvedély, szerencsejáték, dráma, gyász és kegyetlenség elegye ez, amely függővé tesz minket, olvasókat. Azt hiszem most jött el az a pont, hogy beleszerettem nem csak a szereplőkbe, hanem az írónőbe is. Van egy sajátos stílusa, ahogy a történetet és a karaktereit formálja, terelgeti, ahogy hibáik és múltjuk ellenére igyekszik megmutatni nekik a helyes utat. 

Egyetlen picike dolog szúrta a szemem, az pedig az, hogy Vicky a szülei miatt utálta az erőszakot, ezt néha mégis alkalmazta a húga ellen, amit nem értettem. Ha egy olyan családból jön az ember, ahol erőszak volt, akkor (szerintem) nem emel kezet senkire sem a jövőben. Kelly karaktere is egy kicsit a háttérbe csúszott, az ő érzéseit, történetét is szívesen olvastam volna, hiszen szerintem neki is akadna bőven mesélni valója.

Téged is megkísért, engedd be! Pörgős, eseménydús, szemtelen, mégis megkapó történet egy fantasztikus írónő tollából. 
Ajánlom a romantika, az erotika és az izgalmak szerelmeseinek :) 

IDE KATTINTVA te is beszerezheted! :)



Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"– Fájdalmat csak az okozhat, aki fontos nekünk (…)"
*
"– Az élet csak egy játék. Maga dönti el, hogy játékos vagy játékszer lesz benne."
*
"– Mindig van új nap. A legmélyebb gödörből is van kiút."
*
"– Ha az ember talál valakit, akiért képes feláldozni az eddigi elveit, az mindig megéri."
*
"Létezik minden ember életében egy ember, akit ha megismer, soha többé nem tud elfelejteni. Egy ember, akit keresni fog minden új ismerősében. Egy ember, aki megváltoztat mindent, akinek az emlékét örökké a szívében őrzi, akit mindig szeretni fog, amíg csak él."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése