Benina: Mindig és soha


Faith Morgan mindent elveszített.
Két hét pokol után a tanúvédelmi programba kerül. Nem térhet vissza az otthonába, többé nem láthatja a legjobb barátnőjét, elvették az álmait, hitét megváltozott a kinézete, és elvesztette még a nevét is.
Faith többé nem létezik, Honey lépett a helyére.
Vajon rábízhatja magát az ügynökre? Biztonságban lesz az új otthonában? Okos dolog-e közel engedni magához a kisváros egyik legnagyobb szívtipróját?
Bray den Holmes mindent maga mögött hagyott.
Kétszer segített nagybeteg öccsén, de végül mindkettejük talpa alól kicsúszott a talaj. Zach depresszióba süllyedt, Bray pedig bulit bulira halmozott, hogy azt érezze, él. Elmenekült a családja közeléből, és egyetlen ember van, akinek a kedvéért hajlandó hazatérni: az öccse.
Ki az a titokzatos lány, aki nemcsak a kisfiút, hanem Brayt is vonzza, mint a mágnes? Miért olyan ellenséges? Miért olyan óvatos? Honnan származnak a sebhelyei?
Faith szeretné meghúzni magát, Bray viszont szeretné megérteni őt.
Egyikük sem tud szabadulni a másik hatása alól – és talán nem is akarnak.
Csakhogy Faith vészterhes múltjával nem könnyű szembenézni.
Vajon mit bír ki a szerelmük? És mit tehetnek, ha a kisvárosban felbukkan a legnagyobb ellenség? 



Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 424
ISBN: 9789634572916
❉❉❉

Az írónőről már hallottam régebben is, ám sosem jutottam el addig, hogy olvassak is tőle, egészen mostanáig. Úgy gondoltam, ideje megismernem a munkásságát és egy olyan könyvvel kezdek tőle, amiben remélhetőleg nem fogok csalódni, hiszen romantikus történetet szinte már bárki tud írni. Aztán persze rögtön jött az arcul csapás, hogy ez a történet jóval többet rejt, mint amit én állítottam róla. Már az elején megcsap az írónő különleges stílusa, amely csak úgy magába szippantja az olvasót és úgy csűri a fonalakat, hogy folyton izgulj a következő fejezet miatt. 

Tudtad? A borítókép az írónő saját rajza :)
Nagyon szeretem a maffiás sztorikat, mindig szétfeszíti az idegeimet az izgalom, szinte én is érzem az adrenalint az ereimben, ahogy izgulok egy-egy szereplőért. Igaz, nem igazán a maffiózók titkos kis bunkerébe leshetünk be, hanem a másik oldalról nézve, egy kínzásokat átélt testvérpár életét követhetjük, akiknek élete már sosem lesz olyan, mint azelőtt. Faith és Josiah véletlenül kerültek a maffiózók karmai közé, tipikus "rosszkor voltak rossz helyen" eset ez, amelyből nagyon nehezen tudtak kimászni és utána folyamatosan menekülniük kellett, hiába voltak tanúvédelmi programban. Mivel bátyja kórházba kényszerül, Faith megmentőjükkel, az FBI-os Crayne-el letelepedik az egyik kisvárosban, ahol a férfi álcaként családi vállalkozásnak tűnve indít egy edzőtermet, önmaguk külsejét picit megváltoztatva egy-egy hajfestés és kontaktlencse segítségével. Faith szintén önvédelmet tanul, hogy ha újra találkozik támadóival, legyen esélye, ám hegei és véletlenszerűen, egy-egy aprócska dologtól beinduló pánikrohama miatt általában egyedül edz a "nevelőapjával". Egy nap azonban egy sápadt kisfiút talál a termében, aki halálra rémiszti, de kiderül, hogy a kisfiú jobban megnyílt neki, mint bárki másnak a családjából. Szülei felkérik Crayne-t és Faith-t, hogy a lány tartson edzéseket a kisfiúnak, aki betegsége miatt eléggé legyengült. Faith habozik a dolgon, de végül elvállalja a feladatot és lassú fejlődést ér el a kis Zach-nél. A hírre hazaér a híres bátyó is, Bray, aki féltékeny, amiért szeretett öccse szinte rajong egy idegen lányért, vele pedig szinte szóba sem áll. Faith ki nem állhatja ezt a bunkó, egoista srácot, de még nem tudja, hogy az ő már-már tökéletes külseje is mély sebeket rejt belül. Nem is lehetnének nagyobb ellentétei egymásnak, ám tényleg igaz, hogy az ellentétek előbb-utóbb, de vonzzák egymást...

A történet egyik fő mozgatórugója a múlt, amelyre egy-egy apró visszaemlékezés ad csak információt, majd lassan elénk tárul az ok, amiért el kellett szenvedniük 2 hetet a testvérpárnak. Szívszorító belegondolni, hogy ilyen előfordulhat és hogy mekkora lelki erő kell ahhoz, hogy egyáltalán túlélj egy ilyen szituációt.

Faith-t már az elejétől tisztelem és kedvelem, egy igazi harcos, aki túlélte a lehetetlent. Szégyelli sérüléseit, de ezek a hegek is csak arra emlékeztetnek, hogy életben van. Imádtam, hogy talált valakit, aki tisztelettel és féltőn bánik vele, aki törékeny porcelánbabaként kezeli és mindentől megvédi a világon.

Bray egy imádni való idióta, Faith szavaival élve. Nagyon szerette húzni a lány agyát egy-egy pimasz beszólással, ám érezte azt is, mikor kell komolyra fordítani a szót. Váratlanul csöppen bele a dolgok sűrűjébe, és meglátja Faithben azt, amit soha, senki másban nem látott. Mindenkinek egy ilyen srác kellene. Aki óv mindentől, gyengéd, mégis vad tud lenni bizonyos helyzetekben, aki elmondja milyen gyönyörű vagy a külsőségek ellenére is. Bray az én szívemet is ellopta, hiába viselkedett néha egy igazi s*ggfejként..:) Kettejük kapcsolata gyönyörű, érzelmes és megindító, csak úgy vibráltak a lapok a feszültségtől és a kémiától. 

Úgy gondolom, engem teljesen meggyőzött az írónő és szeretnék még olvasni tőle. Tényleg egy olyan könnyed, falható stílussal ír, amely miatt nem tudod letenni a könyvet. Minden a helyén van, nincs felesleges duma és érzelmek hullámvasútjára ülteti fel az olvasót. Kiválóan végigvezette a történetet, egy kérdés sem maradt bennem, hiába sorozat, tökéletesen le van zárva. 

Tehát imádtam a szerelmi szálat és a kis öcsi gyógyulási folyamatáról, a szereplőket, meg úgy szimplán az egészet. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, remélem, hogy Crayne is kap egy külön történetet, igazán élvezném az ő szemszögét, valamint a titkait is jó lenne megismerni. Bátran ajánlom a könyvet azoknak, akik félnek olvasni egy magyar írótól (ne féljetek!), valamint a romantikus könyvek kedvelői se hagyják ki. Azonban vigyázzatok a korhatárral, mert vannak benne elég durva részek is!

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA máris megrendelheted!

Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:
Mindegy, mennyire különbözik két ember, férfi, nő, földönkívüli vagy kisnyuszi, a könyvek mindig összehoznak mindenkit! Ez a közös pont megmásíthatatlan.

*
„Légy büszke a hegeidre, mert az mutatják, milyen erős vagy! Aki nem hiszi, csinálja végig, amit te és meglátjuk, mire jut.”
*
– Amikor rossz dolgok történnek veled, hajlamos leszel minden élethelyzetnek meglátni a pozitív oldalát. Máshogy látsz dolgokat, mert pontosan tudod, hogy mindig van rosszabb.
*
Úgy hiszem, a legtöbb nő, akit imád a párja, maradéktalanul elégedett lehet az életével.
*
A tested bármit kibír, bármennyi változást. Hogy túl akarod-e élni, azt a fejedben kell eldöntened.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése