Alwyn Hamilton: A szultán foglya (#2 A sivatag lázadója)


Hatalom. Szerelem. Árulás.
Amani, a Kékszemű Bandita több mint egy éve harcol a Lázadó Herceg mellett, és már az egész világon félik a nevét. Amikor egy váratlan támadás során elrabolják, erejétől megfosztva és szerelmétől elszakítva a szultán palotájában köt ki – ez pedig olyan hely, ahol minden sarok mögött veszély leselkedik. Intrika, gyanú és félelem érezhető a falak között, de Amani igazi sivatagi lányként hamar rálel a túlélés titkaira. Dacolva minden veszéllyel kémkedni kezd a lázadóknak, ám ahogyan egyre több időt tölt magával a szultánnal, ráadásul a múltja különös alakokban bukkan fel előtte, szívében kétségek merülnek fel, hogy vajon a jó oldalon áll-e. De ez itt még közel sem a vég, hiszen, mint tudjuk: „Az új hajnal új sivatagra köszönt.”



Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 448
Fordító: Béresi Csilla
ISBN: 9789632619668
❉❉❉

Körülbelül egy évvel, de inkább másfél évvel ezelőtt olvastam az első részt, szóval mielőtt kezembe vettem a folytatást, újraolvastam az elsőt, mivel már sok, fontos apró részletre nem emlékeztem, emiatt nem is lett volna olyan élmény olvasni a folytatást, mint így, hogy mindent tudok. Jó érzés volt újra a sivatag végtelen tengerében sétálgatni Amanival és újra találkozni Jinnel, akit még ha lehet, jobban imádok.

A történetünk fél évvel később folytatódik (a fülszövegben egy év van, de a könyvben többször is említik, hogy fél év telt el azóta) és az izgalmak csak fokozódnak. A búvóhely nem búvóhely többé, a rokonokban pedig nem lehet mindig megbízni. Amani is így jár, s emiatt kerül be arra a helyre, ahová kémeket sem igazán tudtak bejuttatni, a szultán palotájába. Amani meglepően tapasztalja, hogy a szultán nem egy kövér, öreg fickó, hanem egy fiatal, jóképű férfi, aki szörnyű tetteket művelt hatalomra jutása érdekében. Természetesen most is arra kell neki Amani, hogy demdzsi erejét kihasználja olyan dolgokra, ami a későbbiekben segítheti őt a hatalom megtartásában. A lány a szultán háremébe kerül, ám nem érhet hozzá a szultán fia, a Szultim. Amani megtalálja a módját, hogy a hallott információkat valamilyen módon a külvilágba juttassa, ezzel segítve továbbra is a felkelők útját a hatalom átvétel felé. 

Számomra újfent bebizonyította az írónő, hogy mennyire tehetséges és hiába első könyvekről beszélünk, ez egyáltalán nem látszik, hiszen zseniális, amit a lapokon művel. Szereplőit nem kíméli, folyton folyvást veszélyes kalandokba és helyzetekbe taszítja őket, közben a háttérben kitűnően keveri a lapokat amellyel olyan fordulatokat kapunk, amire sem a szereplők, sem az olvasók nem számítanak. Amani rengeteget fejlődött, okos és kitartó, fondorlatos észjárású, aki semmitől sem riad vissza. Ha úgy alakul, persze feláldozná önmagát a cél érdekében, de szeret élni és mindent megtesz azért, hogy kiszabadulhasson.

Sajnos Jin nem sok szerepet kapott ebben a részben, hiszen Amani a főszereplő és bizony most elég távol kerültek egymástól. De amikor jelen volt, akkor az én szívemet is újra elrabolta.
Új szereplőkkel is bővült a terep, megismerhettük a szultán két másik fiát, valamint egy lopakodó szellemet is, Sam személyében, aki számomra szimpatikus volt, de van benne egy pici sumákosság is, amivel még később lehetnek fordulatok. 

Az események pörögnek, annyi minden történik a könyvben, hogy az olvasó csak kapkodja a fejét. Egy pillanata sem volt unalmas. Tökéletesen felépített világ és történet, amelyben minden a helyén van. A palotai intrikák, a háremhölgyek viaskodásai, a szultán okos játszmái mind-mind hozzátesznek a regényhez, ami által a történetünk folyamatosan izgalmas és fenntartja az érdeklődést. Ütős befejezést kaptunk, amely után simán lerágnánk az összes körmünket, hiszen elég durva lett a vége, az írónő szép csavart tartogatott nekünk. 
Le a kalappal az írónő előtt és kívánom, hogy nagyon sok ilyen fantasztikus könyvet írjon még nekünk, hiszen számomra már bebizonyította, hogy érdemes rá figyelni. 

Köszönöm a kiadónak, amiért elhozták nekünk ezt a sorozatot! Most pedig szaladok is a következő, a befejező részért, ahol minden eldől Mirádzsi sorsáról, az emberek és dzsinnek életéről és a háború kimeneteléről. 

Ha egy lebilincselő, nem mindennapi történetre vágysz a sivatag közepéből, romantikával és jó sok izgalommal, ne hagyd ki ezt a sorozatot! Katt ide!






















Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Tévedtem, amikor korábban azt gondoltam, hogy örökölte apja mosolyát. Nem, ez a kópés mosoly kizárólag az övé volt."
*
"– A szerelem önzővé tesz (…)"
*
"– Tedd le a fegyvert, Bandita! Túlerőben vagyunk – acsargott Malik.
– A világon egyetlen férfi szólíthat csak így – mondtam. – Márpedig közel sem vagy olyan jóvágású, mint ő."
*
"Különben is, ha hagynék meghalni bárkit, aki idegesít, igencsak megfogyatkoznának a soraink."
*

"Iszonyú, mi mindenre képesek az emberek azért, akit szeretnek."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése