Közös olvasás: Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star - A legsötétebb csillag (#1 Originek)


A New York Times és a USA Today sikerszerzője, Jennifer L. Armentrout vadonatúj sorozatával visszatér a luxenek és arumok világába.
A 17 éves Evie Dasher a saját bőrén tapasztalta meg az emberiség és az idegenek között kirobbant háború következményeit. Amikor egy razzia során pont az egyik olyan hírhedt klubban tartózkodik, ahol az embereket és a túlélő luxeneket is szívesen látják, megismerkedik az éteri szépségű Luckel, akiről kezdetben azt feltételezi, hogy luxen… pedig valójában valami sokkal erősebb. Luc iránti vonzalma egyre mélyebbre sodorja egy számára eddig ismeretlen világba, ahol semmi sem az, aminek látszik…
Titkok, hazugságok és szerelem… ugorj fejest a luxenek elképesztő világába!

De mit jelent az, hogy "közös olvasás"? Nos, ez egy kis meglepi a bejegyzés végén! :)


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 464
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
ISBN: 9789634576563
❉❉❉


Nagyon év eleje van még, de én már nyugodt szívvel kijelenthetem, felavattam az év első kedvenc könyvét! Jennifer újra és újra képes lenyűgözni az embert, hiszen amit a könyveiben művel, az szinte fölülmúlhatatlan! Mindig képes meglepni és mindig képes elrabolni az ember szívét a karaktereivel. Imádom!

A Luxen világából ismert originekről szól ez a spin-off sorozat, pontosabban Luc-ról, akivel már találkozhattunk a korábbi könyvekben, ezért is emelném ki, hogy mindenképp a Luxen sorozatot olvassátok el előbb, ha még nem tettétek volna, különben hatalmas spolilert kaptok konkrétan az egész sorozatról. És megéri azt is elolvasni, mert ugyanolyan pörgős, izgis, humoros sztorit kaptok, mint ebben a könyvben. Semmiképp ne keressetek rá dolgokra, mert véletlenül elspoilerezitek magatoknak a könyvet!!! Az egyik blogger így járt, és összeírt nektek egy Luxen kisokos-t, ha esetleg már nem emlékeznétek minden részletre: KATT!

No de, hogy erről is essen pár szó: Evie barátnője unszolására beteszi a lábát a hírhedt, "idegenekkel" teli klubba, a Foretoken-be, ahol találkozik Luc-kal, egy pimasz fráterrel, aki nem is akarja titkolni lila szemével, hogy ki is ő. Nagy beszélgetésük közepette az épületet megszállják az Idegenelhárítók és Luc kimenekíti az épületből Evie-t. Igen ám, de a lány kénytelen visszamenni az épületbe, mivel ott felejtette a telefonját és olyan dolgokat lát, amely veszélyes rá és az emberekre nézve is.
Az emberek még szkeptikusak a luxenekkel még négy évvel a háború után is, főleg úgy, hogy Evie iskolájában sorra tűnnek el lányok és jelennek meg holtan pár nappal később. Ez feszültséget szül emberek és luxenek között, valamint más rejtélyes dolgok is munkálkodnak a háttérben. A háború óta persze jobban odafigyelnek a luxenekre, nyilvántartásba veszik őket és bénítót is hordaniuk kell, hogy az erejük korlátozva legyen, ám mindig vannak kivételek, akik ki szeretnének bújni a kötelességek elől.
Evie körül egyre több furcsaság történik és folyton körülötte lebzsel ez a dögös félisten, Luc, valamint az anyja is titkol előle dolgokat...

Ez tipikusan egy olyan könyv, amit a kezedbe veszel és egy percre sem jut eszedbe unatkozni, mert folyamatosan pörög a történet, állandóan történik valami, ami fenntartja az érdeklődésed. Ehhez hozzájárulnak a fantasztikus, frappáns párbeszédek is, amik előre viszik a történetet.  Na és persze a szereplők!

Luc, fantasztikus srác. Sokan úgy emlegetik, mint Daemon utódja és van benne valami, mert megvan benne is ugyanaz a gondoskodás, pimaszság, felelősségtudat, dögösség és humor. Nem tudnék kiemelni csak egy dolgot, ami miatt megkedveltem őt, csak egyszerűen jött, mint egy forgószél és levett a lábamról Evie-vel együtt.

Evie-t még nem tudom teljesen hová tenni, szerettem is, meg nem is, talán az zavart, hogy néha gyerekesen viselkedett. Ennek ellenére is kedvelem őt, szóval alig várom, hogy mi lesz vele a következő részekben!

Nagyon tetszett, hogy a szerelem nem volt erőltetett, de végig sejtelmesen munkálódott a háttérben, éreztetve, hogy jelen van a vonzalom, de nem lett az arcunkba tolva, hanem kellemesen adagolta nekünk az írónő. Szóval bocsi, még picit várnunk kell az erősen pikáns részekre! :D

Remélem, mielőbb érkezik hozzánk a folytatás, mert egy elég erős kérdőjeles lezárása lett a történetnek (nem függővég, de mégis nyitott maradt egy-két izgi kérdés). Ha jól tudom, nem is trilógiát tervez belőle az írónő, hanem hosszabb sorozatot, a gond csak az, hogy várnunk kell. :) De Luc-kal édes lesz a várakozás, addig még újra elolvassuk minimum 10x!

Engem teljesen lenyűgözött, odáig vagyok érte csakúgy, mint a legtöbb JLA könyvért. Az ilyen könyvekért éri meg olvasni! Fantasztikus!

Ha te is szeretnél egy példányt magadnak ebből a szuper könyvből, akkor KATTINTS IDE! :)
 Csillagos értékelés:
+hatalmaskedvenc

Kedvenc idézetek:

"A pólóján az állt, hogy Mugli az utcán, varázsló az ágyban.
Leesett az állam.
– Tetszik a pólóm? – kérdezte, és lehuppant mellém."
*
"– Néha az igazságot azért hallgatják el, hogy megóvják az embert."
*
"– Időnként… bölcsnek hangzol.
– Mondtam már neked: mindentudó vagyok.
– És aztán mindent elrontasz.
Felnevetett."
*
"– Vannak napok, amikor fogalmam sincs, miért barátkozom vele.
– Vannak napok, amikor eltöprengek, hogy lehet, hogy még nem löktem a busz elé – vallotta be Zoe."
*
"– Idegen vagy.
Luc nagy szemeket meresztett.
– Nem tudsz te semmit, Evelyn Dasher.
– Te most a Trónok harcából idéztél?
– Talán – mormogta.
– És miért nincs rajtad póló? Elfelejtetted, hogyan kell felvenni?
– Ruhát felvenni nehéééz.
– Úgy látszik, nadrágot begombolni is – dünnyögtem, és megint elvörösödtem."

***

Az ígért meglepi pedig a következő: közös rovatot indítunk az Addicted to the books bloggerinájával, Petrával, amiben közösen olvasott könyvekről értékelünk "együtt".
Szóval amelyik bejegyzésnek az alján megtaláljátok ezt a kis cuki bannert,
<------------------------------------------------
akkor arról közös bejegyzés született(mint ez:D), vagyis azt jelenti, hogy találtok egy kicsit a barátnőm véleményéből is, ami ha tetszik, a megtalálható linkkel elolvashatjátok a teljes bejegyzését is :)






Petra véleménye:
"Jó Isten gyere le! Hát ez valami elképesztő volt. Luc engem már a Luxen sorozatban megvett kilóra, ezért nem is volt kérdés, hogy megveszem-e, elolvasom-e ezt a könyvet, és milyen jó döntés volt, hogy megtettem mindkettőt. :D J. Lynn most sem okozott csalódást szerencsére."

Petra teljes bejegyzését megtekinthetitek IDE KATTINTVA

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése