Tricia Levenseller: Daugther of the Pirate King - A kalózkirály lánya (#1 A kalózkirály lánya)


A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat. Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.

Tricia Levenseller első regénye, A kalózkirály lánya, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe.



Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 288
Fordító: Szabó Krisztina
ISBN: 9789634574972

❉❉❉

Köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak a könyvpéldányt! :)

Annyira örülök, amiért a polcomon tudhatom ezt a könyvet. Valami vonzott benne, és jól döntöttem, hogy őt választottam. Már maga a témája is érdekes és egyedülálló, hiszen nem igazán olvastam még kalózos történetet, főleg nem egy menő és okos kalózlányról.

Történetünk főszereplője Alosa, furfangos, talpraesett és találékony, minden helyzetből ki tudja magát magyarázni vagy tettekkel elterelni a figyelmet. Apja, a kalózkirály, megbízza egy fontos küldetéssel, amit minden áron teljesíteni akar, ezért "elraboltatja" magát az ellenséggel. Arra nem számít, hogy faggatója egy jóképű, fiatal férfi, Riden lesz, akiben látja a jóságot és a fájdalmat a kemény álarc mögött és ez néha rendesen összezavarja. De persze igyekszik csakis a célt tartani a szeme előtt, a térképdarab megszerzését, amire szüksége van az apjának ahhoz, hogy megtalálják a titkos szigetet a rengeteg kinccsel.

Alosát nagyon hamar megkedveltem, imádtam a beszólásait, a közös szójátékokat, ahogy egymás agyát húzták. Tetszett, hogy kemény csaj volt, mégis emberi maradt, hiszen benne is megcsillant a félelem szikrája, sajnálta azokat, akik bajba vagy a halálba jutottak, mégsem félt megvédeni önmagát. Neki is vannak érzései, nehéz gyerekkora volt, ám ez tette azzá, ami most ő, amiért ő is kapitány.

Aki viszont teljesen megbabonázott, az Riden volt. Egyszerűen imádtam a karakterét. Szeretett volna megfelelni a testvérének is, aki gyerekkorában sokszor kihúzta a csávából, ezért tisztelte őt, közben mégis fúrta az oldalát a kíváncsiság eziránt a különös, ismeretlen lány iránt. Próbált erős maradni, de néha nem bírt ellenállni a csábításnak, hiszen ő is csak férfiből van. Tetszett ez az összetettség, a jó és a rossz oldala is, a pimaszsága, a közös jeleneteik pedig roppant szórakoztatóak voltak. 

Bármily gyermetegnek is hangzik a történet, egyáltalán nem az. Én is azt hittem, de a történet egyszerűen levett a lábamról, és nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy az év egyik kedvenc YA kötete lett számomra. Nagyon remélem, hogy mihamarabb elhozzák nekünk a folytatást. 

Ez az írónő első könyve, ám ez egyáltalán nem érződik. Könnyed, laza, pörgős stílus, amely teljesen elkapja az olvasót és nem ereszti. A humor, ami teljesen feldobja a könyvet, szinte oldalanként vigyorogtam, és én nagyon imádom ezt a fajta stílust. Az írónő meglepő csavarokat is tett a könyvbe, és hiába próbáltam kitalálni, mi lesz a következő lépés, de sosem az lett, ami csak jó pont.

Ha szeretnél egy felejthetetlen és nem mindennapi történet részese lenni, akkor ne habozz, vedd kezedbe a könyvet!


Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA megrendelheted! :)


Csillagos értékelés:
+hatalmas kedvenc <3

Kedvenc idézetek:


"Mindenkivel történnek rossz dolgok. Az a legfőbb feladatunk, hogy felülkerekedjünk az ilyesmin. Ha pedig nem megy, hát hozzuk ki a legjobbat az adott helyzetből."
*
"Olyanokkal is történnek rossz dolgok, akik nem érdemlik meg."
*
"– Mindenkinek vannak titkai. Mind védtelennek éreznénk magunkat, ha nem lehetnének titkaink."
*
"– Mit művelsz?
– Szerinted mit művelek?
– Taperolsz.
– Igyekszem visszaszerezni a kulcsot.
– Szóval ezzel magyarázod, hogy taperolsz.
Elmosolyodik, és előrehajol, a szája majdnem a fülemhez ér.
– Nem látom, hogy nagyon ellenkeznél – suttogja."
*
"Legszívesebben örökké a karja közt maradnék."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése