K. A. Tucker: In her wake - Sodrás (#0,5 Tíz apró lélegzet)

FIGYELEM! A FÜLSZÖVEG ÉS AZ ÉRTÉKELÉS SPOILERT TARTALMAZHAT AZ ELSŐ RÉSZRE!

Cole ​Reynoldsnak mindene megvolt. Mígnem egy este borzalmas, végzetes hibát követett el… és mindent elveszített.

Mikor egy alkoholmámoros egyetemi buli hat ember halálával végződik, Cole-nak fel kell dolgoznia a tragédiában játszott szerepét. Ilyen esetben általában támaszkodhatna a legjobb barátaira – azokra, akik gyakorlatilag azóta vele vannak, hogy megtanult járni. Csakhogy ők meghaltak. És ami még ennél is rosszabb: valahol egy kórházi ágyban egy tizenhat éves lány fekszik összetört testtel, akitől az egész életét elragadták, hála egy rekesz sörnek és egy kocsikulcsnak.

Mindenki azt mondogatja Cole-nak, tudják, hogy amit tett, nem volt szándékos, ő mégis folyton magán érzi tekintetük súlyát, és hallja a suttogásukat a háta mögött. A srác mindezek mellett a borzalmas bűntudattól sem képes megszabadulni, ami mindig rátör, valahányszor csak a lányra gondol, aki még csak a kórterme közelébe sem engedi őt, hogy Cole bocsánatot kérhessen. Ahogy telnek a hónapok, és Cole-on egyre jobban elhatalmasodik a bűntudat és a magány, a fiú markából kezd minden kicsúszni, ami valaha is fontos volt a számára: az egyetem, a barátnője, a jövője. Az élete. Ám Cole-nak előbb le kell érnie a gödör legaljára, hogy rájöjjön, van még kiút személyes poklából: a megbocsátás. 


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 184
Fordító: Szujer Orsolya

❉❉❉

Jaj, gyerekek... hiába picike ez a könyv, mégis annyi minden van benne, és annyira, de annyira összetört! A rövidsége miatt egy nap alatt elolvastam, és be kell, hogy valljam, hogy nagyon szerettem volna még tovább olvasni. 

Az első részt, a Tíz apró lélegzetet körülbelül egy éve olvastam el, és nagyon tetszett. A karakterek nagyon hitelesek és szerethetők voltak, a történet szívet szorongató és egyben aranyos, tanulságos is. 
Nos, ez itt sem maradt el, az előzmény kötetben, tanulság és bölcsességek akadtak bőven benne, és rendesen elgondolkodtató is, az ember kicsit átértékeli az életét. Belegondol, hogy néhány apró, semmiségnek tűnő döntés mennyire végzetes is lehet. 

Szóval, ez Trent történetét meséli el, hogy hogyan került oda, ahol most van, hogy milyen volt az élete azelőtt, hogy miken kellett keresztül mennie, hogy milyen ember lett. Próbálok úgy mesélni a kötetről, hogy akik még nem olvasták az első részt, azok ne tudjanak meg sok mindent, viszont azt nagyon ajánlom, hogy először mindenképpen az első részt, azaz a Tíz apró lélegzetet olvassátok el!!!

A mai fiatalok, a gimisek és az egyetemi hallgatók is sokszor nagyon felelőtlenek önmagukkal és
másokkal szemben is. Ez legtöbbször az alkohol és egyéb szerek személyében teljesedik ki. Persze tisztelet a kivételnek, de mindig vannak olyanok, akik nem tudják hol a határ, és teljesen kiütik magukat. Ilyenkor szokott az történni, hogy vége a bulinak, indulás haza, volán mögé bepattannak nem törődve azzal, hogy nincsenek ítélőképes és józan állapotban, ez pedig borzasztó balesetekhez is vezethet.

Ez történt Trenttel és a barátaival is. Nem voltak teljesen kiütve, de már a minimális alkohol szint az emberi testben már hatással lehet az érzékszerveinkre, főleg, ha sötétben kell vezetni és ha nem kapcsoljuk be a biztonsági övünket. Trent túlélte, azonban onnantól kezdve meg kell küzdenie a bűntudatával, a fájdalommal, a tehetetlenséggel. Úgy gondolja, neki is meg kellett volna halnia a barátaival együtt, hiszen ő adta át a kulcsokat és az ő kocsijával történt a baleset. 

Ez az ő története. Arról, hogy hogyan lehet, vagy egyáltalán lehet-e feldolgozni a szeretteink elvesztését, annak a gondolatát, hogy ártatlan embereknek kockáztattuk az életét, vagy akár el is vettük. Hogy hogyan lehet túlélni a mindennapokat úgy, ha már semmiben sem látod a reményt vagy a boldogságot. 

Nagyon rossz belegondolni ebbe a helyzetbe, de persze nem csukhatjuk be a szemünket az ilyen dolgok előtt sem, mert mindenkivel megtörténhet, ha nem figyelnek eléggé. 

Trent számomra egy nagyon kedves karakter, az első részben is szerettem, és itt is nagyon közel került hozzám a karaktere, nagyon átjön a lapokon keresztül. Az írónő fantasztikusan ír, remélem, hogy a többi kötetet is megkapjuk majd hamarosan. :)

Kacey is megjelenik természetesen a könyvben, és őt is láthatjuk, hogy a kezdeti fázisban hogyan hatott rá a gyász, de persze most még a háttérben marad. 

A borító... hát igazából tetszik is, meg nem is. Nem értem, miért kellett egy félmeztelen pasas a borítóra, jó lett volna ruhában is, főleg ezzel a kék színnel, mert ez nagyon tetszik. Sokan azt fogják hinni, hogy ez valami romantikus-erotikus sztori, pedig nagyon nem.:)))

Ajánlom mindenkinek, aki olvasta az első részt, én is vonakodtam tőle, de így utólag már nagyon örülök neki, hogy olvashattam, és hogy ez volt az ajándékkönyvem a Rubin Pöttyös Szeretetcsomagban. :)

Ha szeretnéd beszerezni a könyvet, KATTINTS IDE!


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Még a legistenfélőbb embert is elhagyhatja a hite, ha tragédia éri. Talán csak egy rövid időre; talán örökre."
*
"Nem mehetsz vissza. Nem változtathatod meg, ami megtörtént. Nem tudod feléleszteni a holtakat. Az egyetlen dolog, amit megtehetsz, hogy megpróbálod megtalálni a módját, hogy mindezt feldolgozd."
*
"Akár tetszik, akár nem, az, hogy élünk vagy meghalunk, döntések végtelen sorától függ, amik életünk minden egyes lépésére hatással vannak."
*
"(…) az emberi természet egyszerűen a „velem úgysem fog megtörténni” mentalitás alapján működik."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése