Erin Watt: Cifra palota (#3 A Royal család)


Halálos ​ellenségekből váratlan szövetségesek?
Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.
Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.
Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.
Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.
Talán igazuk van.
Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj megmenteniük a családjukat, és kideríteni az összes titkot a Cifra Palotában. 



Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 408
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634574866
❉❉❉

Úgy hiszem, nem csak én vagyok boldog, amiért végre a kezünkben tarthatjuk a folytatást. A sorozat második része, a Megtört herceg botrányos és falatkaparó függővége után fény derülhet a rengeteg titokra és válaszokat kaphatunk a kérdéseinkre. Sőt, talán ez az eddigi legidegfeszítőbb rész az összes közül.

Káosz a köbön. Ez jellemzi a legjobban ezt a kötetet. Reed nagyon nagy pácban van, a börtön forog kockán, és gyilkossággal vádolják. Nem elég ez a Royal család nyakába, de még felbukkan a halottnak hitt Steve is, aki szeretne részt venni a lánya életében, hogy pótolja a kimaradt éveket. Ella ennek már nem örül annyira, hiszen már nagyon megszerették egymást Royalékkal, és amúgy is, most Reed mellett a helye, hogy támogassa és szeresse. Ám mivel még nem felnőttkorú, nemigen van szava a felnőttek ellen. Igazi kavalkád, ami kialakul itt a történet elején. Sokan azt mondják erre a sorozatra, hogy szappanopera, ami részben igaz is, a sok fordulat, dráma, romantika és bonyodalom miatt. Valakinek ez zavaró, valakinek nem, és sokkal több embert tudok, aki szereti Royalékat, mint akik nem.

Továbbra is magával ragadó és letehetetlen fonal vezet minket végig a történeten. Rengeteg kérdés száll a levegőben a gyilkossággal kapcsolatban, és néha még mi is képesek vagyunk elkételkedni Reed ártatlanságán, vagy éppen mindenki másban keressük a lehetséges gyilkost. A történet végéig játszottam a gondolattal, hogy vajon ki lehetett az és milyen okból.

Kedvencem maradt Ella és Reed párosa, a vágy csak úgy szikrázik közöttük, és a tiltás ellenére csak még inkább vonzódnak egymáshoz és összetartanak. Ella mindent megtesz, hogy legalább pár percet, órát együtt tölthessen szerelmével, s egyre közelebb jutnak a nagybetűs elsőhöz, amin Ella még nem esett át senkivel, hiába hiszi ezt róla mindenki más. Imádom a párosukat, szerintem nagyon összepasszolnak.

A másik kedvenc párosom Val és Wade volt, szívesen olvastam volna róluk még többet, akár egy saját kötetet is. A Royalok továbbra is szerethetőek a maguk hibáival együtt, főleg Easton, akinek saját könyveit is (pontosítva kettőt) hamarosan olvashatjuk, hiszen már leszerződött rá a kiadó.

Akit nagyon-nagyon utáltam a könyvben, az Steve. Nem értem, mi a fenét képzelt magáról, hogy csak úgy felbukkan és parancsolgat, csak azért, mert így akarja bepótolni az elmaradt dolgokat. Nem volt igazságos a viselkedése, én biztos vagyok benne, hogy nem hallgattam volna rá. Örülök, hogy Ella azért igyekezett szembeszállni vele.

Ne ítéljétek el elsőre a sorozatot, szerintem nagyon jó kikapcsolódást nyújt, nem kell túl sokat agyalni rajta, hiszen pont a maga egyszerűsége és könnyedsége az, ami megragadja az olvasót. Igazából néha magam sem tudom, mit szeretek a legjobban a történetben, de mindkét írónő fantasztikus, mert képes lekötni és a lapokhoz szögezni minket. Alig várom a további köteteket, biztos vagyok benne, hogy olvasni fogom! :)


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"– Én Royal vagyok, bébi! Nem menekülök, hanem harcolok – jelenti ki acélos tekintettel."
*
"Azért harcolj, ami fontos."
*
"Miért érzi mindenki úgy, hogy ígéretet kell nekem tennie? Nem tudják, hogy azokat úgyis folyton megszegik?"
*
"Néha olyan igazságtalan az élet!"
*
"Egyetlen vad és reménytelen érzelemkupaccá forrunk össze, ahogy próbálunk békére lelni a testünkkel."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése