Rácz-Stefán Tibor: Kapcsolatpróba (#2 Szállj a dallal)


Te ​képes vagy megnyitni a szíved?
Hanna azt hitte, megtalálta a tökéletes srácot. De miközben a barátaival az énekverseny következő megmérettetésére készülnek, a lánynak másvalakin jár az esze: Mátén, a rosszfiún, aki egyre kedvesebb hozzá…
Kiderülhet, hogy mégsem az a nagy Ő, akit álmaid pasijának hittél?
Máté nagy lehetőséget kap: egy újabb műtéttel ugyanúgy zongorázhatna, mint régen, feltéve, hogy nem bénul le a keze az operáció következtében…
Megéri mindent kockáztatni az álmaidért?
Dávid és Áron most külön utakon járva próbálják legyőzni a démonaikat: Áron a cukorbetegségével és az identitásával küzd, míg Dávid a teste gyengeségével.
Elég erősek lesznek ahhoz, hogy az első szerelem az utolsó maradjon?
Xiara már nem az a magabiztos, népszerű lány, aki egykor volt.
Társai kiközösítik, és retteg attól, hogy a múlt tönkreteheti a megújult kapcsolatot a szüleivel.
A tánc és a barátai szeretete elég erőt ad neki ahhoz, hogy elfogadja önmagát?
Az öt barát továbbra is egymás mellett áll, és a zenei vetélkedő következő fordulójára készülve küzdenek az álmaikért.
Van egy pont, amikor a szerelem lehet az egyetlen megoldás.
Kövesd a szíved dallamát!


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 382 
ISBN: 9789634575412
❉❉❉


Lehetséges, hogy én vagyok túl gyermeteg, de én ezt a részt is csak úgy faltam! Valamiért a könnyed, egyszerű hangulata miatt annyira lehet haladni vele, hogy észre sem vesszük, máris elrepülnek az oldalak. Az egyetlen, ami nem tetszett, az az, hogy ilyen hamar vége lett. Szívesen olvasnék még egy-két kötetet a csapatról, hiszen barátságuk példamutató és mi is úgy érezhetjük, mintha közéjük tartoznánk.

A könyv ott folytatódik, ahol abbamaradt, a városi döntő után mindenki visszatér a saját kis életéhez, ám mindnyájuknak olyan problémái adódtak, amihez egy kis magányra, egy kis változtatásra van szükség. Közben persze ott lebeg a fejük felett a cél, hogy a megyei döntőn is jó teljesítményt nyújtsanak, ám a csapat szétesni látszik.

Áron és Dávid külön tölt egy kis időt, Áronnak felajánlja Hanna testvére, Kornél tanár bá', hogy fejlessze a fotografikus memóriáját, amiből később előnyt is fejleszthet, egy erre specializált középiskolában. Áron sokáig tépelődik a lehetőségen, ám úgy gondolja, jelenleg ez lehet a legjobb megoldás mindkettejük számára. Hiszen hiába aggódik Dávid iránt és védelmezi, ahogy csak tudja, a fiú szeretne egyedül is megállni végre remegő lábain.

Máté kap egy telefonhívást, amely akár teljesen megváltoztathatja a jövőjét is, ám ez azt jelenti, hogy nem tud fellépni a megyei fordulón és Hannáéknak találniuk kell egy új embert, aki hangszeren kíséri őket.

Xiara a városi döntőn tudta meg, hogy az ösztöndíjkérvényre elküldött esszéje kikerült az internetre, ami teljesen felfordította az életét. Eddigi barátai ellene fordultak, kibeszélik őt, valamint ha a szülei is megtudják, borzasztó csalódottak lesznek. És ott van még a jövő kérdése is, mihez kezdjen magával, melyik útra lépjen?

Hanna pedig két srác között civódik, ugyanis egyiküket sem szeretné megbántani, de néha nem tehetünk mást, ha a szívünket akarjuk követni. A szerelem ugyanis nagyon tud fájni, de mindennek oka van, annak is, ha éppen el kell hagynunk egy adott embert, amit lehet egy adott helyzetben még nem tudjuk miért, de majd idővel erre is fény derül.


Mátéért fájt rettenetesen a szívem, hiszen talán egy gyermek, sőt, még egy felnőtt ember számára is a legnagyobb bánatot a saját családja tudja okozni. Amikor újabb és újabb esélyt próbálunk nekik adni, hogy helyretegyék a múlt hibáit, ám egyszer elfogynak azok az esélyek, betelik az a bizonyos pohár és végleg bezárjuk a szívünket.

A cím igaz, tényleg van szó kapcsolatokról, megpróbáltatásokról, de ebben a könyvben leginkább önmagunk keresése és megtalálása a cél. Az író remekül átadta nekünk azt az üzenetet, hogy néha előbb a saját lelkünket és testünket kell helyre raknunk és csak utána engedhetünk teret egy párkapcsolatnak.

A zene továbbra is fontos eleme maradt a regénynek, az elítélés kérdése is erősen jelen van, ám szereplőink igyekszenek megértetni az emberekkel, hogy a másság nem mindig baj és hogy ne ítéljünk el senkit, csak azért, mert már csalódtunk egy hozzá hasonlóban.

Az író megmutatja, hogy néha igenis a sarkunkra kell állni, felemelni az állunkat és kiállni magunkért, hiszen ha mi nem tesszük meg, akkor ki fogja?

Szomorú vagyok, amiért vége is van ezzel a kis csapat története, de örülök, amiért megismertem őket és amiért elolvashattam egy fantasztikus duológiát. Ezentúl nem fogok félni Rácz-Stefán Tibor könyveit a kezembe venni, hiszen számomra bebizonyította, milyen jól ír és hogy mennyi mondanivaló belefér egy könnyednek tűnő ifjúsági könyvbe. Alig várom a következő olvasmányt!

Ha szeretnéd te is elolvasni ezt a fantasztikus duológiát, KATT IDE!

Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek: 

"Az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen."
*
"Egy kapcsolatban időt kell tudnunk szánni a másikra, ugye?"
*
"Aki kitalálta, hogy egy pár szakítás után is barátságban tud maradni, az nagyon
hülye. Vagy nem volt még szerelmes."
*
"Van, amit nem lehet pénzen megvásárolni, és annak van igazán értéke. A barátság és a szerelem pedig megfizethetetlen…"
*
"Mióta összejöttek, másra rá se nézett, még a könyves álompasikról sem ábrándozott. Nem volt rá szüksége az igazi mellett."





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése