Tarryn Fisher: Dirty Red - Zűrös vörös (#2 Szeress, ha hazudok is)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Drága Olivia!
Azt hitted, elveheted őt tőlem. Vesztettél. Most, hogy már az enyém, mindent meg fogok tenni, hogy velem maradjon. Kételkedsz bennem? Minden, amire te fented a fogadat, az enyém lett. Ja, és ha esetleg érdekel: már egyáltalán nem is gondol rád. Nem fogom elengedni őt… Soha.
Leah


Leah Smith végre mindent megszerzett, amit valaha is akart. Vagy mégsem? Házassága leginkább kölcsönbérletnek tűnik, mintsem élethosszig tartó elköteleződésnek, az általa felépített kép pedig a szeme láttára omlik össze. Új szerepében és a titkokkal teli múltjának terhével el kell döntenie, meddig hajlandó elmenni az ellopott kincsek megtartásáért.


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 294
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789633994672
❉❉❉


A letehetetlen első rész után szinte éhezőként kaptam a Zűrös vörös után. Hiába olyan ez a könyv, hogy maguk a szereplők is őrültek, szinte már-már betegek, az ember kíváncsi mégis, hogy mi fog velük történni.

Minden ott folytatódik, ahol abbamaradt, ezúttal Leah szemszögéből. Még jobban megismerjük őt, mind a jelenben, mind a múltban, láthatjuk, milyen családból jött, mik vezették el odáig, amilyen ő maga most. A történet elég lassan csordogál előre a vissza-vissza tekintések miatt, amelyek teljesen az előző könyv történéseihez is visszanyúlnak, csak más szögből, ugyebár. Leah végigvezet minket Caleb amnéziáján, hogy hogyan tartott ki mellette, mit miért tett és hogy hogyan próbálja foggal-körömmel magához láncolva tartani, nehogy Oliviáé legyen a férfi. Ez a kényszeres ragaszkodás már betegesbe fordul át és Leah észre sem veszi, miket művel csak azért, hogy biztonságban tudhassa saját magát.

Ez tipikusan az a könyv, ami többször is arcul csap, de te csak megrázod a fejed és még inkább belesüllyedsz ebbe a borzalommal teli, nagyon is életszagú történetbe. Tarryn Fishert ezért istenítem, mert ilyen antihősökkel bombáz minket olyan módon, hogy az olvasó képtelen letenni a könyvet a kezéből, pedig néha igazán kellett egy-két mély levegőt vennem ahhoz, hogy tovább haladhassak. Legszívesebben kirángattam volna a lapok közül Leah-t és jó néhány pofot lekevertem volna neki. Tipikusan az az eset, amikor egy pillanatig megsajnálod az illetőt, aztán rájössz, hogy nem érdemel sajnálatot egy ilyen ember. Egy szívtelen dög, aki igazából magának köszönheti a sorsát és igazán örülök Caleb döntéséért. Ám őt is elítélem, amiért össze-vissza hazudozik, de valahol mégis meg tudom érteni őt.

Látjátok, még önmagammal sem tudok igazán mit kezdeni egy ilyen kaliberű történet után. Ez a sorozat igazán megrángat, összetör, a padlóra lök, egy picit felsegít majd újra visszalök. Olyan, mint egy igazi kábítószer. Tudod, hogy nem helyes, mégis magához húz. Hogy lehet valaki ilyen zseni, hogy ennyire rossz és kegyetlen embereket ennyire falható stílusban tálalja elénk? Komolyan odáig vagyok az írónőért.

Nagyon érdekes a váltott szemszög, végig fenntartja az olvasó érdeklődését. Ám happy end-be senki se reménykedjen, mert Tarryn nem az a "és boldogan éltek amíg meg nem haltak, itt a vége fuss el véle". Ő olyan, aki az utolsó pár oldal alatt olyan csavarokat bedob, hogy még pislogni sincs erőd.

Nem tudok többet mondani, ezt a sorozatot olvasni Kell, mert egyszerűen zseniális! Zseniálisan beteg. Nagyon kíváncsi vagyok, mik várnak még rám Caleb történetében, azt hiszem, ott is lesznek még bőven meglepetések. :)

Ha felkeltette az érdeklődésed a sorozat, KATT IDE!














Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"– A szerelemben nincs logika. Belezuhan az ember, mint egy gödörbe. Aztán csak benne ragad. Jobban belehal, mint amennyire életre kel tőle."
*
"A tettek hangosabbak a szavaknál."
*
"Az ember örökké szereti azt, akivel olyan mély kapcsolata volt."
*
"A szerelemben pont ez a legrosszabb: akármennyire is igyekszel, sohasem felejtheted el azt, aki befészkelte magát a szívedbe."






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése