Tarryn Fisher: F*ck Love - Kapd be, szerelem!

Helena Conway szerelmes lesz.
Akaratlanul.
Észrevétlenül.
De nem véletlenül. Kit Isley pontosan az ő ellentéte – rejtélyes, fékezhetetlen és a legkevésbé sem óvatos. Mindez akár remekül is alakulhatna…
Ha nem Helena legjobb barátnőjével találkozgatna. Helena kénytelen dacolni a szívével, helyesen cselekedni, és másokra is gondolni.
Egészen addig, amíg fittyet nem hány az egészre.
Tarryn Fisher, New York Times sikerkönyves szerző lehet, hogy vagányabb nálad, de ezt nem dörgöli az orrod alá. Az első diplomáját a Roxfort Varázsló és Boszorkányképző Szakiskolában szerezte. Az emberi természet nagy tisztelője, egy hús és vér gonosz, mégpedig a Mardekár házból. A szíve sötét, de az olvasóit azért kedveli. Jelenleg Washingtonban él fiával és lányával.
Az év legizgalmasabb regénye a női útkeresésről és a szerelemről.


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 328
Fordító: Frei-Kovács Judit
❉❉❉

Nagyon köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak a könyvpéldányt! :)

Erre a könyvre már megjelenése előtt felfigyeltem, és nagyon megörültem, mikor láttam, hogy magyarul is elhozzák Nekünk. A külföldi borítóval (ugyanez) megvett magának a kötet, és hihetetlenül vonzott. Aztán amikor megjelent, egy picit megijedtem, mivel elkezdtek rá jönni a negatív vélemények, ám nem törődve ezekkel, most el is kezdtem a könyvet. Most pedig tanácstalanul fogom a fejem, hogy miért áll a moly.hu-n 81%-on ez a könyv, amikor olyannyira csodálatos volt, hogy kedvencemmé avanzsáltam. 

Letehetetlen, izgalmas, romantikus, humoros, aranyos és szívszaggató. Ez így mind egyszerre. 

Nem találok szavakat rá, mennyire szerelmes lettem a történetbe, a karakterekbe, a stílusba, a
Tarryn Fisher
borítóba, az egész könyvbe. Számomra az idei év egyik kedvence, már most! A szereplők élethűsége miatt még inkább belopják magukat a szívünkbe, valamint annyira hétköznapian, mégis különlegesen van megírva, hogy úgy érezzük, rólunk szól a történet. Itt nem csak a szerelemről van szó, hanem önmagunk és utunk megtalálásáról, a barátokról, az élet értelméről. De mivel ez egy romantikus könyv, érthető, hogy az igaz szerelem felkutatása a cél.

Biztos ti is voltatok már úgy, hogy megszáll titeket egy érzés, egy gondolat, egy sugallat, hogy ez az ember az, aki számomra az Igazi, és hogy vele Kell lennem. Helena ezt a sugallatot egy álom formájában kapta meg egy olyan emberről, akiről nem hitte volna, hogy valaha érdeklődhet iránta. Ez a srác nem más, mint a legjobb barátnőjének a pasija, Kit. Helena azt hiszi, megőrült, mivel Kit olyan megjegyzéseket és utalásokat tesz, mintha ő is látta volna ezt a szürreális álmot kettejük jövőjéről. A lány egyszerre próbál ellenállni ennek az álomnak és választ is keresni arra, miért volt olyan valóságos, és miért érzi azt, hogy egyre jobban érdekli ez a titokzatos fiú. De vajon helyes belezúgni a legjobb barátnőnk pasijába? Mi fontosabb, a barátság, vagy egy álomkép? Az élet vajon lesz-e olyan kegyes, hogy valóra váltja az álmunkat? És ha igen, akkor milyen áron? 

A vicces, olykor szarkasztikus elemekkel tűzdelt, lendületes és érdekfeszítő sztori komoly mondanivalókat is magába foglal. Rengeteg gyönyörű és igaz idézetet emelhettem ki belőle, amelyek elgondolkodtatnak és észhez térítenek. Gondolatok az élet nehézségéről, a mindennapokról, amiket fájdalommal a szívünkben kell átélnünk. Gondolatok a szerelem fogalmáról és arról, hogy döntéseink mennyire befolyásolják magunk és mások életét is. Kiderül, hogy barátok nem mindig azok, akiknek gondoljuk őket, és hogy néha igenis ki kell mondani a szörnyű igazságot.
 Ahogy a cím is utal rá, a szerelem egy csodálatos és egyben utálatos dolog, mert rendesen összetöri az ember szívét, és néha legszívesebben csak törnénk-zúznánk, és kiabálnánk, hogy kapja be a világ. :) Kapják be a hamis szerelmek, az árulók, a csalók, a rossz barátok, a kilátástalan helyzetek és az élet igazságtalansága.

Engem teljesen levett a lábamról, itt is csak össze-vissza beszélek. Ahhoz, hogy élvezd ezt a könyvet, engedd el magad, és légy te magad is kicsit őrült és nyitott egy nem mindennapi kalandra. Olyan hamar vége lett a könyvnek, és úgy érzem, még egy darabig nem fogok tudni elszakadni belőle. 

Ja, és igen, hatalmas nagy pluszpont a Harry Potter történetek belefonásáért. Néha nagyon jót nevettem rajta, ahogy Helena egy Avada Kedavrá-val szeretné elintézni a bosszantó embereket..:) Na és a muglik...imádom!

Kit Isley egy imádnivaló fickó, akit néha legszívesebben fejbekólintana az ember bármivel, ami a keze ügyébe akad. De túlságosan valóságos férfi alany volt, ami miatt nem tudtam rá haragudni. Felmutatja, hogy tökéletessége ellenére ő is emberből van, és hibákat követ el. Vigyázz, mert te is őrülten beleszeretsz! :) 

Ezzel az egyedi történettel engem megvett magának az írónő, és biztos vagyok benne, hogy mostantól követni fogom a munkásságát, és olvasni fogok tőle. Nagyon remélem, hogy a kiadó is így van ezzel, és fog még nekünk hozni könyveket ettől a tehetséges írónőtől. :) 


Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA te is megrendelheted! :)

Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Nem mindig azt akarjuk, ami megfelelő. Azt akarjuk, amit nem kaphatunk meg."

*
"Mindig a nők választják ki a férfiakat, és a férfiak mindig a rossz nőt választják."
*
"Ha gyakran ölelgetsz valakit, ismerős lesz az illata, amit a meghittség, közelség és vigasz érzésével társítasz."
*
"Egész életedben szerethetsz valakit, és nem tudod, miért. Ezzel együtt lehet élni."
*
"Senki nem mondta, hogy így fáj felnőttnek lenni."
*
"Azt hiszem, a megfelelő lány ki tudja törölni a nem megfelelő lány emlékét."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése