J.K.Rowling - Jack Thorne - John Tiffany: Harry Potter és az elátkozott gyermek (#8 Harry Potter)

Tizenkilenc ​évvel a roxforti csata után…
Harry Potter élete sosem volt könnyű – és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskoláskorú gyermek apjaként kell helytállnia. Miközben Harry a múlttal viaskodik, kisebbik fiának, Albusnak is meg kell küzdenie a reá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.
A Harry Potter és az elátkozott gyermek, J.K. Rowling, John Tiffany és Jack Thorne új műve, a nyolcadik Harry Potter-történet, egyszersmind az első, amit színpadon hivatalosan bemutattak. Színpadra írta: Jack Thorne.








Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 312
Fordító: Tóth Tamás Boldizsár

❉❉❉

Ez a könyv, amely a színházi próbák szövegkönyvének különleges kiadása, lehetővé teszi, hogy azok is nyomon követhessék Harry Potternek, valamint családjának és barátainak sorsát, akik nem látták a darabot. Az ősbemutatóra 2016. július 30-án a londoni West Enden került sor.

J. K. Rowling varázslatos világa gyerekkorom óta jelen van az életemben, és jelen is lesz. Örökké. Nem találtam még egyetlen olyan könyvet sem, ami ennyire a lelkembe írta volna magát, ami ennyire meghatározó pont, olvasmány és élmény az életemben. Ezzel szerintem még nagyon sokan így vagytok. Harry Potter és barátai, a Roxfort, az egész egy külön világ, egy élet, aminek egy kicsit mi is részesei lettünk a könyvek és filmek által, ami annyira különleges, hogy egy egész világot megmozgatott, felcsigázott, elvarázsolt és magával ragadott. Nincs, és nem is lesz még egy ehhez fogható csodálatos történet. 

A könyvek mégis egy picit közelebb állnak minden kedves olvasó szívéhez, ugyanis ezekből a könyvekből születtek meg a fantasztikus látványvilággal tarkított filmek, amivel a könyvben szereplő karakterek megelevenedtek, és már mindegyik olvasásnál ezzel a kinézettel látjuk magunk előtt a cselekményeket. Ez szerintem nem probléma, mert minden karakter szuperül lett eltalálva! 

Kicsit sajog a szívem, amiért vége van, amiért nincs több történet, nincs több közös, izgalmas, rejtélyekkel és csapdákkal teli kaland. Nagyon örültem, hogy az Animus Kiadónak köszönhetően mi is kezünkbe foghatjuk a 8. részt(de nem a sorozat folytatása) , és kicsit megnyugodhattunk, hogy kedvenc hőseink a felnőttek megszokott, nehéz életét élik, de boldogok, és szeretik egymást ugyanúgy, mint tizenkilenc évvel ezelőtt. 


Nem szoktam olvasás előtt értékeléseket, véleményeket olvasni, ez itt sem volt másképp, tehát nem tudtam mire számítsak a könyvvel és a történettel kapcsolatban. Nem tudtam, ki lesz főszerepben, és hogy mi fog történni. Nagyon meglepett, hogy a felnőtt Harry, Ron, Hermione, Ginny és Draco is fontos szerepet kaptak, és sok részt élhettünk át velük. Kicsit hiányoltam, hogy Harry és Ginny többi gyerekéből nem kaptunk olyan sokat, hanem inkább csak Albus játszott a könyvben végig nagy szerepet Scorpiussal, Draco fiával kézen fogva, ugyanis a két fiatal, ellentétüknek tűnő gyerek, nagy barátságra leltek egymásban. 
Végig az olvasás alatt filmjelenetként pörögtek előttem a képek, végig izgultam, mert ebben a kis könyvecskében is annyi rejtély és bonyodalom született, amit soha nem vártam volna. 
Szerepet kapott benne drága Pitonunk is, ami eléggé megmosolyogtatott, nagyon örültem, hogy őt is visszakapjuk egy kicsit. 

Láttam, sokaknak nem tetszett ez a könyv, mert nem kaptak olyan élményt belőle, mint a többi könyv által. Én valamiért kaptam, ugyanúgy át tudtam élni a varázslóvilág nehéz napjait, a fordulatos történéseket, az izgalmakat, amik nagyon hiányoztak már. Ne úgy álljatok neki, hogy ez egy olyan, tipikus HP könyv, mert nem olyan élményt fogsz kapni belőle, mint vársz. Egy kicsit vonatkoztass el a színpadra írt forgatókönyvtől, helyezd a szemed elé az eddig ismert szereplőket és játssz velük a képzeleteddel. Egy csodát kapsz végeredményül. 

Engem ez a kötet is elvarázsolt, ahogy az összes többi, mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit is szereti a Harry Pottert, annak meg főleg, aki megszállott rajongó, akárcsak én. :) 

Végezetül meg szeretném köszönni az Animus Kiadónak, amiért kaphattam tőlük egy recenziós példányt ebből a szépséges könyvből! Nagy kincs lesz a polcomon. 

"A Roxfortba vágytam attól a perctől fogva, hogy először hallottam róla."



Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Néha az életért halállal kell fizetni."
*
"HERMIONE: Nagy iskola a Roxfort. 
RON: Nagy. Csodálatos. Tele van kajával. Mit nem adnék, ha újra ott lehetnék!"
*
"A világ változik, és mi vele változunk."
*
*"Szenvedni épp annyira emberi dolog,mint levegőt venni."
*
*"Az ember nem szökhet meg a múltja elől."

Te is szeretnéd a könyvet? IDE kattintva azonnal meg is szerezheted!




2 megjegyzés:

  1. Óh! De szép értékelés. Alig várom én is elolvashassam. Remélem én is hasonló élményekkel gazdagodok majd :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Cuki!❤ Most nekem is ez a kedvencem, nagyon közel áll a szívemhez :) Én is remélem, hogy ugyanígy tetszeni fog Neked is! :)

      Törlés