Csak még egy könyvet! - júliusi forduló

Sziasztok!

Immár harmadik alkalommal tárjuk elétek Pandalánnyal ötletelt,  új rovatunk következő állomását. A Csak még egy könyvet! című rovat arra szolgál, hogy új, eddig nem ismert műfajokkal és könyvekkel ismerkedjünk meg, kilépve a komfortzónánkból.
Az e havi választásunk viszont eléggé rendhagyó lett, de hogy mi is ez, nézzük meg pontosabban. :)





Szóval, aki követi a rovatunkat, az biztos tisztában van a havi választásokkal, aki viszont most kapcsolódott be, annak elmondanám, hogy a legelső választásunk a krimi volt, a második pedig a high fantasy műfaja.

A high fantasy témakörben az én választásom Sebastien de Castell: Az áruló pengéje című könyvre esett. Olvastam én már high fantasy-t, csak nem eleget, viszont sokkal jobbakat is, mint amit ez a könyv nyújtott. Nem volt rossz, de voltak vele problémáim, ami miatt csak három csillagot kapott tőlem az ötből. Ha érdekel bőven a véleményem a könyvről, akkor kattintsatok IDE. :)

De ez természetesen nem vette el a kedvem a további high fantasy könyvtől, sőt még kíváncsibb vagyok, hogy milyen világokat alkotnak a nagy fantáziával rendelkező írók. Irigylem is őket rendesen, nagyon szeretnék írni egyszer egy fantasy-t, bár nem érzem az én kreativitásom elegendőnek hozzá..egyelőre legalábbis. :)

Nagyon kíváncsian várom Judit véleményét Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara című könyvről, ami az ő high fantasy választottja volt. (Enyhe ráhatással voltam a választásra, khmm..kicsit sem vagyok fan..:P )

Tehát, miért is rendhagyó az e havi választásunk?

Mert most nem egy műfajt választottunk, hanem egy konkrét könyvet, amely elég friss, ropogós, hisz nemrég látott napvilágot. Mindketten kaptunk is egy példányt a kiadótól, amit ezúton is köszönünk <3,  ezért gondoltuk miért ne legyen most ez? Nagyon kíváncsiak vagyunk rá, és mivel elég kevés infó van róla, ezért nagy örömmel vágunk bele.

Ez a könyv pedig nem más, mint az Álomgyár Kiadó gondozásában megjelent:

***

Fern Michaels: Kesztyűs kézzel

A ​szórakoztatóan izgalmas sorozat első darabja egy csapat különleges nő nyomába ered, akik elhatározzák, hogy lépésről lépésre kivívják a maguk igazát. Nikki Quinnt felfoghatatlan csapás éri, amikor legjobb barátnője, Barbara egy cserbenhagyásos gázolás áldozata lesz, a gázoló ráadásul diplomáciai mentességet élvez. De míg Nikkinek ott van a munkája és a szerelme – a helyettes államügyész Jack Emery –, addig Barbara anyjának, Myrának semmi nem marad, amiért érdemes lenne élnie. A bosszúvágy és a harag poklában vergődve Myra már-már egészen elemészti magát, amikor… egy nap a tévéhíradóban megpillantja Marie Lewellent, akinek a lánya egy gyilkosság áldozata lett. Az asszony saját kezébe veszi a bíráskodást, és lelövi a lánya gyilkosát. Myra fejében ekkor megszületik a gondolat, és egy hónap múlva Nikkivel összetoboroznak egy női csapatot, amelynek tagjaiban egyvalami közös: kivetette őket magából az amerikai igazságszolgáltatási rendszer. A lesújtott lányok azonban nem törnek meg, sőt, készen állnak rá, hogy felvegyék a harcot a sorsukkal, és elégtételt vegyenek a bűnösökön.
Elsőként Kathryn, a kamionsofőr ügyét veszik kézbe. Kathrynt sok éve megerőszakolta három motoros egy autópálya menti parkolóban, miközben mozgásképtelen férje tehetetlenül végignézte a kamionból. A szövetségbe tömörülő nők kidolgozzák a bosszút, de mivel a széthúzás is felüti köztük a fejét, megjósolhatatlan, hogy működni fog-e terv – mígnem elérkezik az igazság pillanata.

***

A borítója nagyon tetszik, egyszerű, szép, letisztult, és a fülszöveg is nagyon izgalmasnak, nyomozósnak ígérkezik, és a barátságon is van elég nagy hangsúly. Nagyon várom, hogy mi fog kisülni belőle. :) 
Viszont most nézem, hogy a könyv egy sorozat első része, és korábban az Ulpius-ház kiadásában jelent meg, de akkoriban nem ért el nagy közönséget a könyv. Reméljük, ezúttal másképp lesz! :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése