Karácsonyi Projekthét - Part #3 - Karácsonyi film- és könyvajánló a pihenős napokra.


Sziasztok!

A közös Karácsonyi Projekthét utolsó bejegyzését hozom most nektek, amiben Top 5 általam kedvelt karácsonyi filmet mutatok be (vagy be sem kell mutatni), valamint ajánlok 5 könyvet, amit a hideg napokban, tele hassal, betakarózva olvasgathatunk!

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Top 5 Karácsonyi film:


5.
Grincs


Létezik egy varázslatos város, amely csak egy hópehelyben létezik. Whoville-ben él a Who család. Nem túl szépek, és kicsit túl anyagiasak is, viszont a maguk módján szimpatikusak. Imádják az ünnepeket. Legfőképpen a Karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a Karácsony nem tetszik. Ő a Grincs, a galád, rosszindulatú szörnyeteg, aki a város fölött magasodó Kobakhegyen él önkéntes száműzetésben. Egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve őt. Cindy, a család legkisebb azonban úgy gondolja, nem helyénvaló dolog, ha a szeretet ünnepét a Grincs magányosan tölti, így meghívja magukhoz ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után a Grincs egy az egyben ellopja a Karácsonyt. 

4.
Polar express
Főhősünk még csak tíz éves, de már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén, hatalmas robajjal csillogó fekete vonat áll meg közvetlenül a házuk előtt. A kalauz azt mondja, egyenest érte jöttek. Miután hitetlen hősünk habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul: apró, pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot. 

3.
Karácsonyi ének
Az 1800-as évek Londonja, karácsony idején. Az ünnep iránt semmilyen kötődést sem érez Ebenezer Scrooge, a kapzsi és szívtelen öregember. Egész életében csak a pénz érdekelte, az érzelmekre, az emberi kapcsolatokra nem pazarolt időt. Ám ez a karácsony más, mint a többi. Scrooge-ot meglátogatja a múlt, a jelen és a jövő karácsony szelleme, akik magukkal viszik egy időutazásra. Szembesítik addigi kiábrándító életével, érzéketlenségével és hamarosan bekövetkező halálával. A fösvény és mogorva vénember kap egy utolsó lehetőséget, hogy átértékelje az életét, és nemcsak a saját, hanem környezete sorsát is megváltoztassa. 

2.
Igazából szerelem
A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen. 

1.
Reszkessetek betörők!
Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek - Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba.



Top 5 könyv a karácsonyi pihenős napokra:

Ezek nem kimondottan karácsonyi könyvek lesznek, hanem az általam kedveltek, amiket szívesen beraknék mindenkinek a karácsonyfája alá. :)

5.
Anne Bishop: Vörös betűkkel

Ez egy kimondottan remek fantasy történet, tele alakváltó farkasokkal, vámpírokkal, valamint sok-sok hóval és izgalommal. Nagyon ajánlom mindenkinek!
Bővebben a blogomon belül, itt olvashattok a könyvről : Anne Bishop: Vörös betűkkel értékelés

4.
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Erről a könyvről nem készült blogbejegyzés, mert ezt még ősszel olvastam, viszont nagyon-nagyon tetszett, és alig várom, hogy a harmadik részt is olvashassam.
Értékelésem a moly-ról:
"Nem is tudom hol kezdjem, annyira csodálatos volt az egész! 
Bevallom, nem vagyok oda a régebb nyelvezetben íródott történetekért, ezért is voltak nagy ellenszenveim a kötelező olvasmányokkal kapcsolatban, illetve ettől a könyvtől is tartottam, sőt, még az első kb. 50 oldalig picit szenvedősen haladtam, utána pedig megszoktam, és már szinte tetszett is. Jókat nevettem néha, a vicces beszólásokon és a régies kifejezéseken. 
Kárpótolt az előítéletem után az, hogy annyira gyönyörűen volt megfogalmazva az egész, annyira szép, összetett leírások és mondatok voltak, hogy csak ámultam. Le a kalappal Böszörményi bácsi előtt, és köszönöm, hogy megírta ezt a csodálatos könyvet.:)

A történet 1896 és 1900 között játszódik, élethűen megelevenítve számunkra az akkori világot. Imádtam Milit, annyira kis belevaló csajszi, és nem riad vissza a mogorva úrfiktól, elsősorban Ambrózy bárótól nem. Róza nénike nagyon ellenszenves volt, valamint Schützer Ottó is. Papuskát is szerettem és sajnáltam, hogy mindkét lánya otthagyta.:) 
Ambrózyt is bírtam, nagyon okos volt, és valahol a morcos külső mögött egy jó belső lakozik, tetszett, hogy állandóan védte és óvta Milit. 
A cselekmény hihetetlenül pörgős, izgalmas és kiszámíthatatlan, néhányszor jócskán leesett az állam, hogy atyaég!
A vége eléggé függővég, várom, hogy olvassam a következő részt, mert eléggé kétértelműen záródott le, többféle szempontból is.

Nagy kedvencet avattam ezzel a könyvvel, valamint köszönöm Böszörményi bácsinak, hogy megszerettette velem a krimit.:)Nem is tudom hol kezdjem, annyira csodálatos volt az egész!" 
A könyv molyos adatlapjaIDE kattintva megtekinthető!
3.
Julia Lewis Thomson: Többek által
Egy remek szívmelengető kis történet, amely megfelelő a hideg téli napokra, hiszen egy szuszra ki lehet olvasni, egyrészt az izgalmak és a könnyen olvashatósága miatt, másrészt azért, mert nem olyan nagyon hosszú.

Bővebben a blogomon belül, itt olvashattok a könyvről:

2.
Baráth Viktória: Első tánc
 
Ez a hölgy az én új, kedvenc magyar írónőm! Annyira tehetséges, annyira jól ír, hogy öröm olvasni a sorait. A könyve nagyon romantikus, vannak benne azonban váratlan fordulatok, melyektől leesik az állunk. A karácsony is megjelenik benne, de egyszerűen annyira bele tudod élni magad a könyvbe, hogy úgy érzed, mintha te is ott lennél.

Bővebben a blogomon belül, itt olvashattok a könyvről:

1.
Harry Potter könyvek
Nem hiszem, hogy be kell mutatnom J.K. Rowling remek sorozatát, amelyben elkápráztató világot épít fel, csodálatos írásmóddal és hangulatteremtéssel. Ha nagyon ki szeretnél kapcsolni, ezeket a könyveket vedd a kezedbe (akár sokadjára is), mert ezzel biztos, hogy nem lősz mellé. :)
Örök klasszikus, Örök szerelem!


A Karácsonyi Projekthét többi posztja és résztvevői:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése