Top 10 Csütörtök (#4) - Külföldi írók, akiktől még alig olvastam, de szeretnék még

Sziasztok!

Újra eljött a csütörtök, íme itt az újabb toplista!
Ezen a héten a Top 10 olyan külföldi írót hoztam nektek, akiktől még csak egy, maximum két könyvet olvastam, de nagyon szeretnék még. :)
Hogy kik ők?

Kukk!





10.

Leylah Attar neve még elég új lehet nekünk magyaroknak, mivel még csak tavaly év végén jött jelent


meg nálunk a Paper Swan, azaz a Papírhattyú című könyve. Nagyon tetszett ez a könyv, az írónő nagyon jól bánik a cselekményszálakkal, remekül fokozza az izgalmat és pörgeti az eseményeket, valamint a szerelmi szálat szépen írja le, és az érzelmeket különleges bánásmóddal festi le nekünk.
Engem megfogott magának, és nagyon várom, hogy még többet olvashassak tőle.
A Papírhattyúról ide kattintva elolvashatjátok az értékelésem. 

9.

Victoria Schwab valami hihetetlenül lenyűgözően bánik a szavakkal. Öröm olvasni könyvének sorait, annyira jól fogalmaz, amivel beleránt a maga által alkotott világba, hogy alig bírsz kimászni belőle. Remekül formálja a karaktereket, és humorban sem bújhat el. Nagyon élénk fantáziával rendelkezik, fordulatos eseményeket tár elénk, és néha alig bírjuk követni őket, mert annyira játszadozik a szereplőivel és az olvasóival. Egy kis romantikát hiányoltam a könyvéből, de ettől függetlenül is tetszett a könyve.
Az Egy sötétebb mágia című könyvéről szóló értékelésemet ide kattintva elolvashatjátok.


8.

Az első meglepetés Sara Raasch írónővel kapcsolatban az, hogy mennyire fiatal, és mégis mennyire
jól ír! Trilógiájának első részét tavaly kaphattuk kézhez, aminek örülhetnek a magyar olvasók, hiszen egy nagyon igényes, jól megírt és remekül felépített világképpel és szuper karakterekkel teletűzdelt könyvet tarthatunk a kezünkben. Külföldi bloggerek és youtuberek is dicsérik Sara trilógiáját, imádják nagyon a sorozatot, és csak ajánlani tudják. Nos... én is csak ajánlani tudom. :)




7.

Anne szintén egy nagyon-nagyon szuper világalkotó író, csodálatos leírásokkal, remek karakterekkel.
Imádom a fantasy-t, és főleg az ilyen tehetséges embereket, akik tudnak bánni az új rendszerek kialakításával, a különböző kitalált lények opciójával, a kapcsolatok és az emberek kialakításával. A Vörös betűkkel elég tömör, mégis jól összegyúrt könyv, aki ismerkedik a fantasy fogalmával, az egy ilyen könyvet vegyen a kezébe, mert biztos, hogy nem fog csalódni. :)



6.

Íme még egy remek fantasy kötet, amit szintén nagyon ajánlok, bár a folytatásra még mindig várni
kell sajnos, mindenesetre addig megéri elolvasni. Itt is nagyon jó a világalkotás, a karakterek annyira élethűek, hogy szinte érzed őket, megdöbbentő csavarokat és izgalmakat találsz a könyvben, valamint mindig ér valami meglepetés vagy váratlan fordulat Téged, és a főszereplőt is. Nagyon tetszik benne a szerelemi szál lassú kibontakozása, tele gyengédséggel, valamint Valek-et is imádom, mert az ember is észrevétlenül belezúg ebbe a fickóba, akárcsak Yelena.
A Méregtan értékelésemet ide kattintva  olvashatjátok.

5.

Nagyon imádtam ezt a könyvet. Tele volt humorral, vicces jelenetekkel, nagyon jó beszólásokkal, két szerethető, élethű, imádnivaló karakterrel, akik amilyen sérültek, annyira egészítik ki egymást. Sokan klisésnek találhatják, az is, de Elle Kennedy olyan jól ír, hogy fel sem tűnik, hanem csak visz magával a történet, benne élsz a könyvben a szereplőkkel, vágysz egy Garretre, és jókat mosolyogsz a sorokon. Nekem ez számít jó történetnek, ettől fogom szeretni a könyvet, nem pedig azért, mert ez a sztori már 56x meg van írva. És? Ha élvezhető, ha szerethető, akkor mit sem számít. Ez pedig nagyon is az a könyv, amit szeretni lehet. :) Ajánlom!
Az Üzletről ide kattinva olvashatjátok az értékelésemet.

4.

J. M. Darhower ezen az éven hatalmas kedvencem lett a Sempre című könyvével. Nem olvastam még
maffiás történetet, ez volt az első, de ezzel olyan magasra került az a bizonyos mérce, amit másnak elég nehéz lesz megugrania. A majdnem 600 oldalas könyvet alig három nap alatt elolvastam, annyira vitt magával a történet, annyira érdekes volt a több szemszögből való olvasás, olyan jók voltak a karakterek, egytől egyig a szívemhez nőttek, főleg Carmine. A romantikus szálat imádtam, gyönyörű, remek történetvezetés volt, izgalmas fordulatok és akciójelenetek. Ha egy izgalmas, romantikus, lehengerlő könyvre vágysz, ezt vedd a kezedbe!
A Sempre értékelését ide kattintva elolvashatjátok.


3.

Erről a könyvről már hallottatok tőlem, láttátok is már az egyik Top 10-ben a borítóját, nagyon
szeretem, nagyon a szívemhez nőtt és nagyon jó könyv. Két író alkotta meg ezt a trilógiát, amiből mi még csak az első részt olvashatjuk itthon, de idén várhatóan ősszel érkezik a második része. Ez egy jövőben, űrben játszódó sci-fi és romantikus könyv. Hőseink lezuhannak ketten egy idegen bolygóra, ahol muszáj lesz összefogniuk a túlélés érdekében. Különös és ijesztő dolgok történnek ezen az ismeretlen helyen, végig borzongtam és izgultam a könyvet, nagyon jól meg lett írva, gratulálok a két írónak a remek összmunkáért, remek történet született belőle.:) A romantikus szálat is imádtam...nem tudok mit hozzáfűzni. Olvassátok! :)


2.

Csodálatos borítók. Csodálatos, szívszaggató történetek. Brittainy C. Cherry neve nekem már egy jó könyvet jelent, ami biztos hogy magával ragad, biztos, hogy gyönyörűen megírt, biztos, hogy hullajtani fogom a könnyeimet. Hatalmas kedvencnek tudhatom mind a Lebegés, mind a Tűzeső című könyveit, amiket már itthon is kaphatunk szerencsére, és a könyvespolcainkon tudhatunk. Annyira jól bánik az érzelmekkel, hogy te is átérzed a szerelmet, a fájdalmat, a szenvedést, a boldogságot. Ilyen egy jó könyv, így kell egy lélegzetelállító könyvet megírni. Voila! És nézzétek az írónőt, annyira cuki!! :D
A könyvekről itt és itt olvashatjátok a véleményem.


1.

Na, szerintem az első helyen senki nem lepődik meg, mert most nagyon nagy fan lettem Sarah J.
Maas világában. Ezért is bánom, hogy még csak egy könyvet olvastam tőle, de mindet pótolni fogom hamarosan. Az írónő valami hihetetlenül jó fantáziával született, remekül ír, fenn tartja az érdeklődést, mindig meglep minket váratlan fordulatokkal és eseményekkel, és miközben játszik a szereplőivel, az olvasók érzelmeivel is bőven játszadozik. A leírások is csodaszépek, az érzelmekkel is nagyon jól bánik, gyorsan haladós a könyve. Emellett szerintem nagyon szép nő és tetszik, hogy mindig mosolyog. Külföldön is nagyon imádják, amit nem csodálok, alig várom, hogy még olvassak tőle! :)
Az ACOTAR - Tüskék és rózsák udvara című könyvéről szóló értékelésemet itt olvashatjátok. 


Remélem, tetszett a bejegyzés! :) 
További szép napot nektek! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése