MEGJELENÉS ELŐTTI ÉRTÉKELÉS - S. J. Kincaid: A kárhozott

A ​kárhozott könyörtelen.
A kárhozott legyőzhetetlen.
A kárhozottnak egyetlen feladata van: hogy öljön azért a személyért, akiért létrehozták.
Nemezist arra teremtették, hogy egy galaktikus szenátor leányát, Sidoniát védelmezze. Egymás mellett nőttek fel, de semmilyen értelemben nem testvérei egymásnak. Nemezis boldogan adná az életét Sidoniáért, és ezt is várják tőle. Ölne is érte, annyi életet oltana ki a védelmében, amennyi csak szükséges.
Amikor az őrült császár értesül arról, hogy Sidonia atyja felkelést szított ellene, a szenátor leányát a Galaktikus Udvarba rendeli. Túszként kell szolgálnia az apja ellen. Nemezis csak egy módon óvhatja meg Sidoniát: ha Sidoniává válik.
Nemezis, a gyilkológép magát Sidoniának álcázva elutazik a császári udvarba, ahol korrupt politikusok és kétszínű szenátorok gyermekeinek körében kell eljátszania a szerepét. A viperafészek minden zuga újabb veszélyt rejt, de Nemezis nem vetheti be ellenük valódi képességeit: mindent kockára tenne azzal, ha leleplezné a titkát.

Amíg a birodalom egyre repedezik és mind jobban fenyegeti a nyílt lázadás, Nemezis megtanulja, hogy több rejtezik benne, mint csupán gyilkos ereje. Igazabb emberségre lel önmagában, mint amilyet a valódi emberek többségénél tapasztal. A veszélyek, akciók és intrikák árnyékában talán épp ez az emberség lesz az, ami megmenti az életét – és a birodalmat.



Kiadó: Twister Media
Megjelenés időpontja: 2017. június 13. 
Oldalszám: 480
Fordító: Bodóné Hofecker Zsuzsanna 
A könyv előrendelhető ITT.

❉❉❉

Az írónőről:




S. J. Kincaid Alabamában született, Californiában nőtt fel, New Hampshire-ben járt középiskolába, de élt Skóciában is, egy kísértetjárta temető mellett, mikor rájött, hogy ő író szeretne lenni.
2012 júliusában debütált Insignia című könyvével, mely után jöttek is a folytatások. A második rész 2013 júliusában látott napvilágot Vortex címmel, és a Catalyst című, a trilógia befejező kötete 2014 október 24-én jelent meg. 2016 őszén jelent meg a standalone, azaz egykötetes könyvnek ígérkező The Diabolic (A kárhozott) című alkotás, amiből végül úgy döntött, hogy trilógiát kerekít.







❉❉❉


Ez a könyv. Egyszerűen. FENOMENÁLIS. 
Gyerekek... egy hihetetlenül jó könyv érkezik egy hónap múlva nekünk, és én már most mondom, hogy imádni fogjátok! Akkora rajongás és szerelem van bennem a könyv iránt, hogy még írni is alig tudok, miután befejeztem az elolvasását. Nem volt egy rövid történet, de még most is olvasnám tovább.

Na, de kezdjük az elején, hogy képben legyetek.

Ez a könyv bemutatja Kincaid óriási képzelőerejét azzal, hogy egy olyan futurisztikus világban játszódik, ahol a világ egy szeglete egy császár uralta birodalomra szűkül, újra vannak politikai és lakossági rétegek, ahol vannak gazdagok és szegények, azaz a fennköltek és a túlnép. Ahol újra vannak rabszolgák, humanoidok, olyan emberi lények, amelyeket tanítottak, beprogramoztak, hogy teljesítse gazdája minden kívánságát. Ahol a legfontosabb a tudomány és a technológia. A könyvben nagyon precíz és sokoldalú technikák vannak, amivel az emberek átszabhatják a külsejüket és meggyógyíthatják magukat, valamint amiket a hétköznapokban hasznosíthatnak.  
Nemezis is, mint minden más kárhozott, emberi DNS-el megalkotott, azonban gépként nevelték őket egy feladatra képezve: elpusztítani bárkit vagy bármit, ami veszélyeztetné gazdájuk életét. Nemezis eddig egy karámban élt, fogva tartva, kínozva, betanítva, mint egy vadállat. De hát annak is tartja magát, hiszen nincsenek érzelmei, arra lett kiképezve, hogy öljön, hogy összekötést alakítsanak ki egy személlyel, akinek halála napjáig az életével és a védelmével szolgál. Így kerül az Impyrean családhoz, azon belül is Sidonia, a birodalom egyik szenátorának lánya mellé. Ők ketten nagyon jó barátságot alakítanak ki, Sidonia folyton sulykolja a lányt, hogy higgye el, ő nem csak egy üres teremtmény, hanem igenis egy érző, emberi lény. 

Külföldi kiadás
A császár úgy dönt, hogy az összes kárhozottat pusztítsák el a veszélyességük és kiszámíthatatlanságuk miatt, viszont Sidonia kikönyörgi, hogy Nemezis életben maradjon náluk. Sidonia apja igyekszik olyan terveket kovácsolni, amellyel visszaáll a birodalom békéje, ám emiatt a császár felfigyel rá, és próbálja sarokba szorítani, nehogy fellázadjanak ellene az emberek. Büntetésül birodalma központjába, a Galaktikus Udvarba rendeli leányát. Nemezis nem hagyja, hogy Sidonia menjen, mindenáron megakarja kímélni szeretett gazdája életét, ezért a lány anyja kitalálja, hogy Nemezist átalakítván elküldik őt Sidoniaként a császár udvarába. 

Nemezis mindent megtesz, hogy Sidonia szerepét eljátssza, próbál emberként viselkedni kárhozott léttére, és közben rádöbben, hogy egyre több érzelem tölti el a lelkét. 
Mivel ő a fő karakterünk, az ő szemszögéből olvashatunk mindent. Hatalmas karakterfejlődésen megy keresztül, ugyanis eddigi steril életét most rengeteg inger éri. Emberek között él, megismeri az olyan érzéseket, mint a szerelem, a vágy, a düh, a szomorúság és talán még azt is elfogadhatónak találja, hogy ő is szerethető. 

Nagyon tetszett ez a vegyes közeg, hogy mindenből kapunk, és mégsem érezzük telítve magunkat, hanem az egész egyveleg élvezhető és annyira különleges, hogy letenni sem bírod. Volt itt sokszor szó politikáról, fontos szerepet kap a hatalmi viszály, kapunk egy nagyon jó szerelmi szálat, amit nagyon-nagyon szerettem, és örültem, hogy volt a könyvben, ez adott hozzá egy kis pluszt. Itt úgy éreztem, mintha a nyugalom szigetén lennék, és élvezem ezt a pár pillanatot, ami megadatott két politikai rész között.

Olyan csavarok és váratlan fordulatok vannak benne, hogy némely részeknél konkrétan leesett az állam, és vadul olvastam tovább, hogy megtudjam a következményeket. 

Fantasztikus világalkotás és egyedi stílus jellemzi a könyvet, nagyon féltem, hogy egy ilyen témát hogyan fog jól megírni és kihozni az írónő, de szerintem eszméletlen jól teljesítette a magas mércét. A könyv gyorsan és könnyen olvasható, a politikai viszályok és a leírások, az új világ feltárása ellenére is, sőt, még ezek is úgy vannak megírva, hogy még ez is érdekli az embert. Kincaid nem sajnálja a szereplőit, nyugodt szívvel írja le nekünk a halált, a verekedéseket, 

Írhatnék nektek még sok-sok sort a szereplőkről, hogy kiket kedveltem, kiket nem, de nem szeretnék semmi spoilereset leírni, még csak véletlenül sem, de higgyétek el, ez egy olyan könyv, amit mindenkinek olvasni kell, egy olyan élmény, amit nektek kell megtapasztalni. Szívesen mesélnék a kedvenc karakteremről, aki olyan okos, hogy csak lestem, de hogy ki ez? Megtudjátok, ha majd elolvassátok. 

Összefoglalva, ez egy olyan könyv, amelyet nem lehet és nem is szabad figyelmen kívül hagyni. Biztos vagyok benne, hogy ő lesz az év egyik legjobb felfedezettje, és nagyon remélem, hogy olvashatunk még Kincaidtől. Az eredeti címhez igazodva, az írónő maga is ördögi, ahogy keveri a szálakat és fenntartja az érdeklődésed az első szótól az utolsóig. 

Imádom!

Nagyon szépen köszönöm a Twister Media Kiadónak a felkérést az előolvasásra, nagyon örülök, hogy elsők között olvashattam ezt a remekművet!


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Bár lelkem nem volt, és szívem sem sok, de az a kevés szívem mind érte dobogott."
*
"Mindannyian csillagporból összeállt testek vagyunk, melyekbe valahogy tudat költözött."
*
"– Annyira szeretlek, hogy néha elviselni sem tudom. Egy csoda vagy, és nem is tudsz róla."
*
"Gyakran hiszem azt, hogy a hatalom a világegyetem legkárosabb kábítószere."
*
"A sors szerint mindenki az enyészeté lesz egyszer. De van választásunk, hogy mi történjen a mostani pillanat és életünk utolsó perce közt. Neked is. És senki sem dönthet erről helyetted."




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése