Helen Hoang: A szerelem egyenlete

Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek.
Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják.
Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival. Ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig…
Stella hamarosan már kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és az érzések egész kavalkádja,
melyet a férfi ébreszt benne. Tárgyilagos kapcsolatuk kis idő elteltével egészen meghitté válik, és előkerül a képlet, mely meggyőzi Stellát, hogy a szerelem bizony nagyon is logikus…
Helen Hoang első regénye, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett, szívmelengető, üde románc, mely minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy nincs a világon az az adatmennyiség, amelyből megjósolható, mi fogja megdobogtatni az emberi szívet.


Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 416
Fordító: Goitein Veronika
ISBN: 9786155763731

❉❉❉

Az Álomgyár Kiadó az év könyvének titulált olvasmányát vettem most a kezembe, hogy én is felfedezzem eme aranyos szerelmi történet sajátosságait. Nagyon tetszik az egyszerű, de szép színekkel tarkított, szemeket vonzó borító. Már a külseje alapján levenné az ember a boltok polcairól és hazavinné, hogy szépen virítson a többi könyv között. 

Történetünk központjában Stella áll, aki egy közgazdász matek zseni, munkája megszállottja, ám a magánéletben már nem megy minden olyan egyszerűen, mint a számok világában. Betegsége, az Asperger-szindróma miatt nehezen oldódik fel egy beszélgetés közben, ódzkodik az érintéstől, és az életében szinte mindennek van egy megszokott menetrendje. Mivel édesanyja már rágja a fülét az unokák miatt és szeretne már egy társat találni, ezért felkeres egy eszkortcéget, ahol egy profi segítheti át nemcsak a szexualitás felfedezésében, hanem egy kapcsolattal járó dolgoknak a megismerésében is. A lány Michaelt választja ki, a félig ázsiai származású, jóképű férfit, akivel már az első találkozásnál jól működik a kémia. Ám a dolog ágyban történő része nem megy olyan könnyen, mint szeretné, ezért felajánlja a férfinak, hogy legyenek próbakapcsolatban, cserébe egy nagyobb összeget fizet neki. Ez alatt az idő alatt Stella egyre jobban kötődik a férfihez, viszont aggódik, hogy ha kiderülne a betegsége, akkor lehet nem maradna vele Michael, akinek szintén vannak sötét foltok a múltjában. 

A történet nagyon jól indult, érdekes volt és néhol vicces, ahogy Stella igyekezett normálisan viselkedni egy idegen társaságában. Nagyon felkeltette a figyelmem, hogy hogyan alakul ki lassan benne a szerelem, hogy hogyan alakít ki kapcsolatot egy ilyen betegséggel élő nő. 

Michael is érdekes karakter volt, imádtam a családja minden tagját, viszont a múltjával kapcsolatban az írónő nagyon sötét dolgokat állított, és a végén mégsem volt semmi extra az a bizonyos dolog. Michael nem volt olyan gazdag, mint Stella, és ez néha zavarta is, ám a családja segítése miatt kénytelen volt állása mellett az eszkort munkát is végeznie, amelyen keresztül Stellára talált. Igazi álma hogy tervező lehessen, amihez kifinomult tehetsége van. De az álmát csak dédelgetheti a sokasodó számlák halma láttán, és hiába vérzik a szíve, családja fontosabb számára az álmainál. 

A könyv nagyon romantikus, nagyon aranyos, ám erotikus részek is megtalálhatóak benne. Szerettem olvasni a kapcsolatukról, hogy hogyan nyíltak meg egymás felé, hogy Michael milyen türelmes és odaadó volt. A vége felé egy kicsit már sablonos és unalmas lett a folytonos romcsizás, szinte mindig ugyanaz történt, a végén egy kis dráma persze, ami nem maradhat el. A pár között azonban izzik a levegő, érződött, hogy odáig vannak egymásért, és szép példát mutat nekünk a kapcsolatokról, hogy el kell fogadnunk egymást a hibáival együtt, és hogy az anyagi helyzet nem befolyásolja a szerelmet. 

Picit érezhető, hogy ez a történet az írónő első könyve, hiszen nem volt hibátlan, de ezzel együtt is egy élvezhető, világrengető sztorit írt, amit remélem egyszer meg is filmesítenek. Az írónő igazából nagyon aranyos, Instagramon mindenkinek ír a képe alá, aki felrakja a könyvről a fotóját. 

Kellemes kikapcsolódást nyújt a hétköznapokra, élvezetes, könnyed nyári olvasmány. Romantika rajongóknak kötelező! 


Köszönöm a könyvpéldányt az Álomgyár Kiadónak! :)


Ha szeretnél egy példányt a könyvből, most MEGNYERHETED a Facebook oldalamon! :) KATT!


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

„(…) ha szeretsz valakit, akkor minden lehetséges módon harcolnod kell érte!”

*
„-Sosincs késő rátalálni az igaz szerelemre!”
*
„Ha egy nő alsóneműt vásárol egy férfinak, az azt jelenti, hogy szereti. „

„Ha mostantól nem vesz magának alsót, akkor viszontszereti.”
*
„Hogy élik túl az emberek a napot, ha valakit úgy hiányolnak, mint ő Michaelt?”



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése