Karácsonyi Projekthét - Part #2 - avagy miket szeretek a télben és a karácsonyban.


Sziasztok!

Megérkeztem a Karácsonyi Projekthét második bejegyzésével, amiben összeállítok egy kis listát, hogy én miket szeretek a télben és a karácsonyban, illetve ezekkel kapcsolatban.
Felrakok még néhány kedvenc képet és könyves borítót, természetesen! :)

Fogadjátok sok szeretettel! 








HÓ.


Azt hiszem, ezt nem volt nehéz kitalálni, hiszen hó nélkül a tél olyan, mint könyvmoly könyv nélkül. Szörnyű, ugye?! Sajnos idén még nem sokat kaphattunk belőle, de nagyon reménykedem benne sok más emberkével együtt, hogy egy picike talán fog esni karácsony napján. Akkor mondhatnánk, hogy tökéletes karácsonyunk lenne.
Szeretem még, amikor ropog a talpam alatt a hó, ahogy átsétálok egy erdőn, mezőn, és mellette nincs más zaj, csak a természet és a vadon élő állatok neszei. Annyira megnyugtató!
Továbbá gyerekkorom kedvenc emlékei közé tartozik, amikor a rokonokkal a kis szánkónkat magunk után húzva sietünk a nagyobbnál nagyobb dombok felé, hogy minél gyorsabban suhanjunk lefelé a tetejéről, majd nevetve beleboruljunk a hóba. :) 


HANGULAT.



Karácsony előtt van egyfajta különös, jó érzéssel telítő hangulat, főleg, amikor a kivilágított utcákon, tereken áthaladsz. Én tipikusan olyan vagyok, aki mindig megbámul minden kis apróságot, fél percig tudok állni és csak bámulni, hogy "úúú milyen szép!", párom pedig már haladna tovább, de persze előtte neki is el kell ismernie, hogy "jól van, szép, mehetünk?!". Ünneprontó férfiak...nem érzik át a karácsony szellemét. :D Az én lelkemet ilyenkor  mindig megmelengeti az érzés, ami a karácsony közeledtével egyre erősebb. Ti is érzitek? Mindjárt itt van. :) 


CSALÁD.

Karácsonykor általában mindig összejön a kiscsalád, nagycsalád, hogy együtt ünnepeljen, hogy együtt legyenek a szeretteikkel, akiket esetleg ritkábban látnak a távolság ellenére. Van ennek is egy kis menetrendje, ki hova ül, ki mit segít a főzésnél, ki terít, ki díszíti a fát, közben pedig csak jól érzed magad, elfelejtesz mindent, és élvezed a pillanatot, hogy együtt lehetsz a szeretteiddel. 
Nálunk általában közös vacsora szokott lenni, előtte persze sürgés-forgás a konyhában, majd elmegyünk a templomba, utána pedig ajándékosztás. :)

KARÁCSONYI ÉTELEK.

Rólam tudni illik, imádok enni, szeretem a hasam, szeretem a finom ételeket, sokat is eszek. A párom és a családom mindig csak azt látja, hogy na, ez a lány már megint eszik. Megint? Még mindig! A karácsonyi kajákat pedig alapból jobban szeretem, egyszerűen jobban esik hogy ott van a karácsonyfa, ott vannak a gyertyák, az ajándékok, esküszöm finomabb az étel! És ilyenkor kicsit próbálunk különlegesebb ételeket az asztalra rakni (kíváncsi vagyok, kinél mi kerül az asztalra, megjegyzésben írhattok menüsort, ha van kedvetek!), szóval ilyenkor van 3 féle húsétel, különböző köretek, többféle saláta, illetve nagyim mindig több fajta sütit is készít. Ilyenkor sose tudom, hogy most mindenből egyek egy kicsit, vagy mindenből sokat?! Amikor még csak a tételek felénél járok, de már kipukkan a hasam, akkor szinte elkeseredem, hogy ezt és ezt még meg se kóstoltam! Tudom, szörnyű, ne verjetek meg :):)

MÉZESKALÁCS.

Igen, jól látod... tényleg külön helyet kapott a mézeskalács, ugyanis ki ne szeretné ezt a fantasztikus, omlós, ínycsiklandozó finomságot? Meg maga az illata is annyira finom, hogy már az is ad egy tipikus karácsonyi hangulatot, hiszen általában csak ilyenkor csinálunk ilyet. Hamarosan én is készítek, nagyon szeretem "díszitgetni" őket (bár sose olyan szépek, mint a képeken:( ), és én mindig iszok hozzá egy pohár tejet, mert az jobban kihozza az ízét. :) 

FORRÓ CSOKI, KÁVÉ, TEA.
Nem mondom, hogy máskor nem iszunk az éven, de ilyenkor, mikor kint hideg van, jól esik az embernek bevackolnia magát egy jó puha takaróba, egy remek könyvvel és egy fincsi, forró bögre forró csokit, kávét vagy teát kortyolgatni.
Mostanában nagyon rákaptam egy kedves barátnőmnek köszönhetően a forró csokira, a kávét nem nagyon iszom, de teát annál inkább, naponta több bögrével is megiszok, főleg, ha közben egy izgalmas könyvet olvasgatok. Szerintem ez is remek a karácsony és tél időszakában. :)

VASTAG ZOKNIK ÉS PULCSIK.

Valamelyik nap bementem az egyik nagy áruházba, ahol általában van egy külön ruhás részleg, és ki voltak pakolva a cukibbnál cukibb és csicsás pulóverek, a pingvintől kezdve a rénszarvasig. Annyira imádtam, alig bírtam otthagyni őket! Én alapból fázós vagyok, szóval télen én a házban is vastag zokniban vagyok, pulcsiban és a kis takarómban. Különösen szeretem a cuki, vastag, pihe-puha zoknikat (mint a képen), arra is ha ránézek, egyből karácsonyi hangulatom lesz. A puha pulcsikat meg szerintem mindenki szereti, olyan, mintha egy nagy maci ölelgetne.:)

KARÁCSONYFA.

Azt hiszem, karácsonyfa nélkül, nem is igazi a karácsony. Olyan szép, ahogy a fenyő ott áll a szobádban, vagy a lakásban, ahogy belengi az egész házat a hangulata, az illata. Én imádom öltöztetni is a fát, azaz feldíszíteni, miközben a háttérben karácsonyi zene szól. Ráadásul közösen szerintem még nagyobb élmény díszíteni.

AJÁNDÉKOK.

Ajándékot jó adni is, de kapni is! Bár, én legjobban a csomagolás részét szeretem, nem tudom miért, pedig nem csomagolok valami hú, de szépen, de mégis szeretem, kikapcsol, és örülök, hogy én tudom mi lapul benne, míg a többiek nem, haha.:P
Hogy mik az én legvágyottabb ajándékaim? Sok-sok könyv, egy kutyus (mint a képen), és, más nem is nagyon, csak hogy mindig velem legyen a szerelmem és a szeretteim. :) 

KEDVENC TÉLI KÖNYVBORÍTÓK.

Köszönöm, hogy elolvastad! Szép karácsonyt Neked!






A karácsonyi projekthét első bejegyzését, és a többi résztvevőt ITT találod!

2 megjegyzés:

  1. Szuper bejegyzés lett, remek olvasnivaló és csodás képek, Vikcs! :))))))))

    VálaszTörlés