Top 10 Csütörtök (#1) - Top 10 legszebb tavaszi borító


Sziasztok!

Szeretném Nektek bemutatni az új rovatot a blogomon, ami a Top 10 Csütörtök nevet kapta. A lényege, hogy minden héten más és más könyves témával kapcsolatos Top 10 listát mutatok be nektek. A későbbiekben lehet, indítok szavazást, hogy ti dönthessétek el, hogy a következő heti bejegyzés mivel kapcsolatos Top 10 listát tartalmazzon. Gondolok itt a Top 10 kedvenc karakterre, Top 10 kedvenc könyves idézetre, stb. :)

Az első Top 10 Csütörtök témája pedig nem más, mint a Top 10 legszebb tavaszi borító! Vegyesen választottam külföldi- és magyar könyveket, ugyanis alig tudtam választani közülük, olyan sok szépet találtam.  :)

Külön szeretném kiemelni kedves barátnőmet, aki egyben egy nagyon tehetséges író is, Baráth Viktóriát, aki ezt a gyönyörűségesen szép Topic fejlécet megalkotta! Nagyon köszönöm neki! :) ❤

Lássuk hát a borítókat! :) 


10.



Kiadó: Pioneer Books


Kiadás éve: 2011

Oldalszám: 246

Fordító: Lyrer Ginda

Címkék: filmadaptáció, romantikus


Molyos adatlap IDE KATTINTVA megtekinthető.




Szerintem: 

Tetszik a színvilága, a rózsaszirmok elhelyezése ami alapból a romantikára utal, meg a halvány sáv középen a város megjelenítésével. Még igazából nem is hallottam a könyvről, sem a filmről. Mindenesetre a 10. helyet ő kapta, mivel az egyszerűségével és a szépségével megfogott teljesen. :)


9.

Kiadó: Pioneer Books
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 312
Fordító: Spiegl Máté
Címkék: rákbetegség, chick lit, romantikus, kortárs
Molyos adatlap IDE KATTINTVA megtekinthető.

Szerintem: 
Szintén egy magyar könyv, szintén attól a kiadótól (bár ez merő véletlen) kapta a 9. helyet, ami egy nagyon kis aranyos borító. Tetszenek a halvány színek, a kék, fehér és rózsaszín nagyon jól mutat együtt. Tipikus cuki borító, ami tényleg egy chick lit könyvre utal, amibe egy teázós, teraszon üldögélős, napsütéses napon olvasgatsz. Nagyon tetszik.


8.

Kiadó: Henry Holt
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 336
Fordító: Anthea Bell
Címkék: fantasy, ifjúsági, paranormális, romantikus, YA
Molyos adatlap IDE KATTINTVA megtekinthető.

Szerintem: 
A borítóról ránézésre rögtön Kerstin Gier neve jut az eszembe. Ez a könyv nálunk is megjelent már Az álmok első könyve néven, viszont a borító változott.
Nagyon tetszik az angol kompozíció, a titokzatosság, rejtélyesség, mégis élénk színű rózsákkal teleszórt kis ösvény, amely egy éppen elsétáló szoknyás hölgyre mutat. A betűtípus és a hulló rózsaszirmok is nagyon jól kiegészítik egymást, ezt a könyvet ezzel a borítóval, biztos, hogy a kezembe venném.


7.

Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 392
Fordító: Béresi Csilla
Címkék: fantasy, ifjúsági, paranormális, posztapokaliptikus, vámpír, disztópia romantikus, YA
Molyos adatlap IDE KATTINTVA megtekinthető.

Szerintem: 
A borító és a címkék alapján egyből megvenném ezt a könyvet. Te jó ég, ennyi mindent belezsúfolni egy könyvbe?! Nagyon felkeltette az érdeklődésemet, és el se hiszem, hogy csak most esett le, hogy ez egy már nálunk megjelent trilógia első része. Hú, ennek még bővebben utánaolvasok!
Na de, a borító. Fantasztikus! Egy szétrobbanó rózsa, mögötte sötétségbe veszve egy város képe, borús háttérrel, nagyon bejön, sokáig el tudnám nézegetni. A trilógiát pedig minél előbb pótolnom kell. :) 


6.

Kiadó: Bloomsbury
Kiadás éve: London, 2012
Oldalszám: 304
Címkék: fantasy, ifjúsági, misztikus, romantikus
Molyos adatlap IDE KATTINTVA megtekinthető.

Szerintem: 
Oké, mostanra már biztosan rájöttetek, hogy a rózsa az egyik kedvenc virágom. Ígérem, már nem nagyon lesz több rózsás borító, viszont ez nagyon tetszik! Nagyon szép a lány, ahogy balettozás közben lehullik róla az élénk piros rózsaszirmokból készített kis ruhácska, mögötte pedig ez a sejtelmes, árnyaltabb hangulatú háttér. Nagyon tetszik ez az összhatás, és szívesen olvasnám a könyvet is. 

5.


 Kiadó: Katherine Tegen Books
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 384
Címkék: fantasy, ifjúsági
Molyos adatlap IDE KATTINTVA megtekinthető.

 Szerintem: 
Nem tudtam választani a két könyv közül, és mivel mindkettő egy sorozat része (bal oldali az első, a jobb oldali a negyedik, egyben utolsó rész), és nagyon tetszik mindkettőnél hogy ilyen színes, hogy van rajta egy szép lány, egy még szebb maszkkal az arcán. Szerintem gyönyörűek, akárcsak a sorozat többi része!


4.

 Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 422
Címkék: erotikus, romantikus, kortárs, NA, magyar
Molyos adatlap IDE KATTINTVA megtekinthető.

Szerintem: 
Viki könyvét nem hagyhatom ki a felsorolásból, hiszen olyan szép színes, egyedi borítót kapott az első könyve, hogy öröm ránézni, és már attól feldobódsz, ha meglátod, olyan sok pozitív szín, töltet van benne. Ha nem ismerném már a könyvet, akkor is levenném a polcról, és hazavinném. 


3.

 Kiadó: Macmillan
Kiadás éve: London, 2014
Oldalszám: 400
Címkék: ifjúsági, fantasy, vámpír
Molyos adatlap IDE KATTINTVA megtekinthető.

Szerintem: 
Igen-igen tudom, még egy rózsás borító, de ez az utolsó, ígérem! De ez annyira gyönyörű, magával ragadó, hogy kénytelen voltam felrakni a dobogó harmadik fokára. Kicsit Sarah J. Maas ACOTAR könyvére hasonlít, de tipikusan olyan borító, aminek polcon a helye, és amit órákig el tudnék nézegetni. Ugye, milyen csodálatos?

2.
Kiadó: GIRL:IT
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 200
Címkék: barátság, ifjúsági
Molyos adatlap IDE KATTINTVA megtekinthető.

Szerintem: 
Bizony ám, a dobogó második helyét egy magyar borító kapta meg. Igazi csajos könyv kívül-belül, de a a borító egyszerűen lélegzetelállító. Nagyon szépek a pillangók ebben a rózsaszínes-füstös háttérben, a betűtípus is passzol hozzá. Nincsenek rá szavak, ő a második és kész. :) 


1.


Kiadó: Snow Queen Publishing
Kiadás éve: 2013 - 2014
Címkék: erotikus, házasság, szerelem
Molyos adatlap IDE KATTINTVA megtekinthető.

Szerintem: 
A dobogó legfelső fokán ez a három gyönyörű borító tolong, egy sorozat részeként, egytől-egyig csodálatosak. Letisztultak, egyszerűek, mégis annyira szépek, hogy tényleg választani sem lehet közülük. Remélem, egyszer magyarul is megkapjuk őket, hogy a mi polcainkon is gyönyörködhessünk bennük. 

Köszönöm, hogy elolvastad az első Top 10 csütörtök rovatot, nagyon remélem, hogy tetszett, és hogy a továbbiakban is kíváncsi leszel erre a rovatra. :)

További szép napot kíván:



8 megjegyzés:

  1. Jó kis összeállítás, viszont A Dream a Little Dream magyarul is megjelent, ugyanis ez bizony a Silber 1 azaz Az álmok első könyve

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) óóó komolyan? De figyelmetlen vagyok! Köszi, javítom is :)

      Törlés
  2. juj, de jó ez a topik. Szép borítók. Nekem a pillangós a személyes kedvencem. Várom a többit :*

    VálaszTörlés
  3. Látjuk neked is megtetszett a top 10-es rovat. Nekünk is ez az egyik kedvencünk a blogunkon. :)

    VálaszTörlés
  4. Igazából az egyik külföldi Youtubertől jött az ötlet, blogokat nem nagyon nézek :) De szeretem az ilyen kis összefoglalókat, gondoltam megosztom másokkal is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére nincs levedetve, mert több ezer ember osztja meg a világon! :)
      Gyönyörűséges boritok Drágaság! ^^ ❤

      Törlés
    2. Na igen... :D
      Köszönöm szépen Drágám ❤ :)

      Törlés