Mary E. Pearson: Az árulás szíve (#2 A Fennmaradottak krónikái)

FIGYELEM! A FÜLSZÖVEG ÉS AZ ÉRTÉKELÉS SPOILERT TARTALMAZHAT AZ ELŐZŐ RÉSZRE!

Egy hercegnő keresi a helyét az újjászületett világban.
A Venda barbár birodalmában foglyul esett Lia és Rafe számára alig van esély a menekülésre. Kaden, hogy megmentse Liát, akit korábban meg kellett volna ölnie, most azt állítja, hogy a hercegnő különleges adottságot birtokol – ez pedig felkelti a vendai komizár érdeklődését.
Semmi sem fekete vagy fehér többé. Rafe hazudott Liának, ám feláldozta a szabadságát, hogy megvédje. Kaden az életére tört, most mégis megmenti. A vendaiakról pedig, akiket Lia világéletében barbárnak hitt, kiderül, hogy távolról sem azok.

Liának meg kell küzdenie a neveltetésével, az adottságával és saját érzéseivel, miközben veszedelmes játékba fog az ellenséges főváros szívében… és döntései mindörökre megváltoztatják hazája, Morrighan és a saját sorsát.




Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 404
Fordító: Miks-Rédai Viktória


❉❉❉

Ismét egy csodálatos külsejű könyvet tarthattam a kezemben. Ha lehet, ez a rész sokkal szebbre sikeredett, mint az első. A lány a vörös ruhában, a sejtelmes középkori város a háttérben, valamint a borzongató köd, és ez a kék szín... Imádom! 

Az izgalmas első rész és a kemény függővég után szinte belevetettem magam a folytatásba. Ha lehet, akkor ez a rész még fordulatosabb, még összetettebb volt. Sokkal élvezhetőbb volt úgy, hogy újra több szemszögből olvashattuk a történetet, igazából mindegyikük gondolatait nagyon szerettem olvasni.

Lia fogolyként érkezik Vendába, a komizár szegényes országába, rettegve, hogy vajon milyen sorsot szán neki ez a kegyetlen vezér. Szerencsére azonban lehetőséget látnak benne, ezért életben hagyják annak érdekében, hogy kiéhezett népének reményt szolgáltat majd a jövőre nézve. Kaden mindent megtesz ahhoz, hogy a lány biztonságban legyen, bár sajnálatára a fogsága miatt kevesebb időt tölthet Rafe-val. Megismerhetjük bővebben a vendai énekek jelentőségét és hátterét, valamint a vendai nép történetét. 

Lia
Ez a rész már sokkal komolyabb és komorabb hangvételű volt, mint az első, hiszen egy olyan
ártatlan, mégis szenvedő népet láthatunk, akik a politika és a hatalom miatt éhezésre ítéltettek. Egy helyet, ahol nem létezik a gyerekek fogalma, ahol egy lopásért levághatták akár a kezedet is, ahol mindennaposak a kivégzések, ahol csak a cselszövés megy.
A sötétség bugyraiban azonban néha mégis pislákolni látszik egy-egy apró fénycsóva, amely melegszívű szereplőkben nyilvánul meg, voltak itt is meglepetések, jók és rosszak is. Láthatjuk, mennyire befolyásolja a hatalom az embereket, hogy ki, mit tesz meg a még több hatalom megszerzése érdekében. Tetszett, hogy szembeállították a három országot egymással, és hogy kicsit jobban megismerhettük őket többféle szemszögből. 

Ami fontos, hogy nem mindenki az, aminek látszik, vagy aminek gondoljuk. Amikor megismerjük a történetét, rájövünk, hogy ő tulajdonképpen nem is rossz ember, csak a sors tette ennyire keserűvé. A komizár karaktere nagyon tetszett, annak ellenére, hogy ő mennyire egy gonosz ember is tud lenni. Érdekes volt, valamint mindig tudott meglepetést okozni.

Folytatódik az ármánykodás, a hazudozás, a tervek szövögetése és a titkolózás.
Picit hiányoltam a romantikát, meg persze Rafe-t, de amikor olvashattam róla és a romantikusabb közös részekről, akkor csak úgy röpködött a szívem. Imádtam a lopott csókokat.  Ő a kedvencem, de igazából ismét mindkét férfit megkedveltem különböző okokból. :)
Lia karakterét ismét csak csodálni tudom, annyi erő és tartás van benne, annyi élni akarás és segítőkészség, valamint cseppnyi komiszság és leleményesség, hogy sok ember példát vehetne róla. Nagyon tisztelem az írónőket, akik végre alkotni tudnak ilyen értelmes, és remek női főszereplőket, akik nem nyafognak, nem szenvednek, hanem igenis odateszik magukat és harcolnak az igazságért.


A könyv végére eléggé felgyorsultak az események, csak kapkodtam a fejem, mert szinte összegyűltek a történések, rengeteg izgalmat kaphattunk. Az írónő most is lenyűgözött csodálatos írásmódjával, a gyönyörű leírásokkal és történet szálainak szövésével. Úgy érzem, a befejező rész még rengeteg kérdést és választ tartogat nekünk, valamint nagyon kíváncsi vagyok már, hogy mi lesz a végkifejlet. :) 


Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINVA megrendelheted!


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Nem kellett újra beleszeretnem. Ki sem szerettem belőle."
*
"- Megérte, Lia. Minden kilométer, minden nap. Végigcsinálnám újra az egészet. Három földrészen is végigkergetnélek, ha ez az ára, hogy veled legyek. "
*
"Szerettem volna, ha a szerelem ilyen egyszerű, hogy ha felajánlják, mindig viszonozzák is, ugyanúgy; ugyanannyira és ugyanakkor, ha a bolygók tökéletes együttállásban minden kétséget eloszlatnak; ha könnyen érthető és sosem fájdalmas."
*
"Nem számít kiféle-miféle vagy, és nem érdekel, milyen hibákat követtem el én, vagy akár te.
*
"A remény sikamlós hal, nem tarthatod sokáig a markodban.."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése