Őszi könyvhullás - avagy ők várhatóak ősszel

Sziasztok! :)

A mai napon egy igazán szuper bejegyzést hoztam Nektek! Megkérdeztem a kedvenc kiadóimat, hogy milyen könyvekkel készülnek az őszre, és szerencsére nem lesz hiányunk a jobbnál jobb olvasmányokból. Hiszen mi is lehetne jobb, mint nézni a lehulló színes faleveleket, miközben az ablaknál ülsz, hallgatod az eső kopogását, kortyolgatsz egy csésze forró teát és közben egy fantasztikus könyvet olvasol? Legalábbis a könyvmolyok számára ez a tökéletes nap definíciója. :)

Lássuk tehát, melyek ezek a kiadók, és hogy miket hoznak nekünk idén ősszel, amiket már tűkön ülve várunk! :)
A külföldön méltán imádott sorozatok folytatásai már biztos, hogy érkeznek hozzánk is. Azt hiszem, mi is nyugodtan elmondhatjuk magunkról, hogy mi is imádjuk ezeket a sorozatokat, de amit én a legjobban várok, az Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvarának második része, a A Court of Mist and Fury. De folytatódik még Lara Jean története is, valamint a Silber trilógia befejező része is érkezik! :)


Ugyanakkor megtalálható lesz a Samantha Young-tól a Dublin Street harmadik kötete, Marie Rutkoskitól A nyertes átka folytatása (The Winner's Crime), valamint várható még Mia Sheridan: Archer hangja (A szerelem csillagjegyében 4.) és Tarryn Fishertől a Thief- Tolvaj is. Érkezik egy átvett sorozat is, a Pretty Little Liars - amelynek első része már ősszel olvasható lesz Miks-Rédai Viktória fordításában!
Amie Kaufman neve is ismerős lehet néhány ember számára, akik olvasták már a Lehullott csillagok című könyvet, és ennek a könyvnek is nagy valószínűséggel érkezik a folytatása. Valamint, Kaufman és Jay Kristoff külföldön imádott közös regénye, az Illuminae is érkezhet, bár ez még nem 100%.

A KMK magyar szerzői közül is érkeznek könyvek, mint Lylia Bloom: Ne mondd, hogy szeretsz, Róbert Katalin: Amit a szemnek és Rácz-Stefán Tibor: Mikrofonpróba, de Tavi Katától és On Sai-tól is várható egy új kötet! 
Jönnek új elsőkönyves szerzők is, akik még számunkra ismeretlenek, de fogadjuk őket annál nagyobb érdeklődéssel és örömmel. Ők pedig név szerint: Eszes Rita, Fekete Judit és Greff Magdi.
Az Álomgyár Kiadótól is rengeteg címet kaptam, amelyek ősszel érkeznek, és mit ne mondjak, lesz miből válogatnunk... vagy éppenséggel mire költenünk. Egy biztos: a pénztárcánk sikítani fog, a következő címektől (a könyvcímekre kattintva előrendelhetitek az adott könyvet)

- Sue Fortin: Sister, sister - Megjelenés: November eleje 
- Dee Dumas: Tiltott vágy - A misztikus Kelet és a szenvedélyes Nyugat találkozása - Megjelenés: Szeptember 14
- George Cooper: Gyalogút - Megjelenés: Szeptember 28.
- Julia Lewis Thomson: Többek szerint - Megjelenés: Szeptember 28.
- Sylvia Day: Hét év vágyakozás - Megjelenés: Szeptember 28.
- Anne L. Green: Elvarratlan szálak - Megjelenés: Október 8.
- Borsa Brown: Az arab fia - Megjelenés: Október vége
- Fern Michaels: Elégtétel - Megjelenés: Október közepe
- Cetin Can Karaduman: Állati színező - Cicák  - Megjelenés: Október közepe
- Szekeres Judit: A múlt árnyékában - Megjelenés: Október vége
- Meghan March: Vágy és kétség (Vágy trilógia 2.) - Megjelenés: November eleje
- Karina Halle: Túl közel hozzád - Megjelenés: November eleje
- Pam Godwin: Vágyakra hangolva - Megjelenés: November közepe
- Albert Levente: Az elviselhetetlen ellentmondás - Megjelenés: November vége 

GABO KIADÓ:

- Lisa Kleypas: The Ravenels  (Szeptember- október)
- Julia Quinn: The girl with the Make-Believe Husband (Október)
- Julie Garwood: Wired (Október)
- Victoria Aveyard: King's Cage (Szeptember eleje)
- Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus CICERÓ KIADÓ:

Fiatal felnőttek kategória:
- Hajdú Antal Zsuzsanna: Utánad (A Léggömbök c. könyv második része)
- E. Lockhart: Genuine Fraud

Új, magyar szerző, kalandregény-sorozat:
- Frank Márton: A világ peremén (Páratlanok-trilógia 1.)

Új, felújított kiadásban várható:
- Philip Pullman: Északi fény trilógiája
Érkezik emellett a szerző új trilógiájának első része is:
- A Por könyve - La Belle Sauvage
Világpremier: 2017. Október 19.

Új, átdolgozott kiadásban várható:
- Karen Wynn Fonstad: Középfölde atlasza

Kisebbek számára is várható két, felújított Paddington kötet :
- Michael Bond: A medve, akit Paddingtonnak hívnak
- Michael Bond:  Paddington folytatja

Valamint érkezik egy új könyv P. G. Wodehouse-tól is Amikor egy francia angolosan távozik címmel.Érkezik Stieg Larsson Millenium sorozatának ötödik része, egy új szerzővel, David Lagercrantzzal, amely a Mint az árnyék címet kapta. A könyv már előrendelhető! Bővebb információkért és előrendelésért KATT. :)

Jön még egy újabb kötetet a skandináv krimik királyától, Jo Nesbo-tól, amit a rajongók már tűkön ülve várnak. Ez a kötet a Szomjúság címet kapta.

Az Animus Kiadó egyik legnagyobb büszkesége, a Harry Potter kötetek gondozása, kiadása, és a varázsvilág rajongói számára egy újabb ragyogó hírrel szolgálnak. Érkezik ugyanis a legújabb illusztrált Harry Potter könyv, gyönyörű rajzokkal, amely nem más lesz, mint a harmadik rész, A Harry Potter és az azkabani fogoly.

***

Természetesen ezek nem a végleges listák és megjelenések, a kiadók tartogatnak még számos könyvet és meglepetést a tarsolyukban, szóval érdemes szemfülesnek lenni a jövőben is!
Remélem, hogy segíthettem Nektek ezzel a kis listával, és talán ti is össze tudjátok írni, hogy melyik könyveket várjátok a legjobban, amelyekért majd rohantok a könyvesboltokba. 


Nagyon köszönöm a kiadóknak az együttműködést és a segítséget! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése